AcasăPoliticaCiolacu, de față cu premierul Ciucă: „România nu rămâne fără energie. Nu...

Ciolacu, de față cu premierul Ciucă: „România nu rămâne fără energie. Nu există așa ceva” – VIDEO

Al treilea om în stat și, totodată, liderul PSD a făcut un anunț menit să îi liniștească pe români, după ce a participat, joi, alături de premierul Ciucă, la un eveniment organizat de Curtea de Conturi.

În contextul în care mulți români se gândesc de pe acum la cum va arăta situația la iarnă, Marcel Ciolacu a dat asigurări că țara noastră nu rămâne fără energie.

România nu rămâne fără energie. Nu există așa ceva”, a spus Ciolacu, aflat lângă premierul Ciucă, în cadrul unor declarații făcute în fața presei.

Ciucă: Trebuie să fim pregătiți

Totodată, premierul a amintit că în sedința de miercuri a Guvernului a fost aprobat programul (planul) de iarnă. „El a fost întocmit de către toți cei care-și desfășoară activitatea și sunt responsabili de sectorul energetic în România. Ca atare, odată aprobat acest plan, am stabilit ca săptămâna viitoare să avem și întâlnirea cu comandamentul de iarnă. Ce vreau să subliniez este că pentru prima dată, la începutul lunii septembrie, avem acest plan. El de regulă se întocmea în noiembrie. (…) Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie. Sigur, trebuie să fim pregătiți, (…) trebuie să avem ipoteze și scenarii, inclusiv un scenariu negru, în care neprevăzutul poate să se întâmple și atunci la comandamentul de săptămâna viitoare tocmai aceste ipoteze și scenarii le vom discuta și vom stabili ce avem de făcut”, a declarat premierul.

Anunț de la Guvern despre aprobarea programului de iarnă

De altfel, la finalul ședinței de miercuri, 7 septembrie, a Executivului, purtătorul de cuvînt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat aprobarea acestui program de iarnă. „Aș vrea să vă spun și despre aprobarea programului de iarnă, pentru că este o preocupare a guvernului să ne asigurăm că toate măsurile sunt luate atât în privința asigurării cantităților de gaz, de energie electrică, precum și în privința mecanismelor prin care aceste cantități vor ajunge atât la consumatorii finali în gospodăriile românilor, dar și în mediul economic. Așadar, prin aprobarea acestui program energetic, sunt completate măsurile de a asigura continuitatea furnizării de energie pentru sezonul rece”, a declarat Cărbunaru.

Acesta a făcut referire și la ordonanța de urgență aprobată de Executiv în cursul săptămânii precedente. „După cum știți, prin Ordonanța de Urgență aprobată săptămâna trecută, s-a produs deja echilibrarea pachetului de măsuri pentru a menține sub un nivel decent – costul final pentru consumatorii casnici, pentru IMM-uri, pentru industria alimentară, urmând ca cetățeni vulnerabil să beneficieze în continuare de sprijin. În egală măsură, însă, trebuie ca programul de iarnă să asigure necesarul de consum de energie electrică a țării pentru 1 noiembrie 2022-31 martie 2023, atât în privința parametrilor de calitate și siguranță alimentară, precum și în stabilirea resurselor energetice necesare pentru consum”, a spus Cărbunaru.

642 afisari

8 COMENTARII

  1. Voi ați văzut că retardatul, pardon, apevistul de măCiucă nu e în stare să vorbească? Atât e de idiot, suina naibii.
    Iar hăndelul de ciolanu, dacă ar fi avut un neuron, ar fi tăcut din gură.

  2. La pretul cel mai scump oe care il platim cum nimeni altii nu accepta sigur nu ne lasa astia ca ei vaneaza banii si cine da asa , astia chiar daca omoara toata economia si privatu dau!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger