AcasăPoliticaCiolacu dă ca sigur: ”Niciun candidat cu probleme penale” pe listele PSD...

Ciolacu dă ca sigur: ”Niciun candidat cu probleme penale” pe listele PSD la parlamentare – VIDEO

Ciolacu dă ca sigur: ”Nu va exista niciun candidat cu probleme penale” pe listele PSD la parlamentare

Chiar dacă mai sunt câteva zile până la alegerile locale și câteva luni până la parlamentare, aflați miercuri în Bacău, liderii social-democrați au primit o întrebare referitor la listele de candidații pentru scrutinul programat în decembrie.

În primă fază, de la prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu s-a dorit să se afle – în cadrul unei conferințe de presă la care au fost prezenți și Marcel Ciolacu, dar și liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, și președintele Consiliului Județean Bacău, Sorin Brașoveanu – dacă ar fi de acord ca la alegerile generale Florin Iordache să mai figureze pe listele de candidaţi ai Partidului Social Democrat.

Iar Grindeanu a făcut trimitere la criterii de integritate. ”Nu sunt eu cel care hotărăsc da sau nu. În acest moment colegul nostru Florin Iordache face parte din Parlamentul României, e deputat de Olt dacă nu mă înșel. Ce pot să vă spun în mod sigur este că o să existe criterii – aşa cum s-a anunţat la Congres – stabilite de către Consiliul Naţional, astfel încât cei care vor fi viitorii parlamentari ai PSD să poată să se înscrie în acele criterii, fără a da nume X sau Y”, a răspuns fostul premier social-democrat.

”V-o spun cu toată tăria!”

La rândul său, Marcel Ciolacu, a ținut să facă o completare la răspunsul numărului 2 din partid. ”Cu certitudine, pe listele Partidului Social Democrat privind Parlamentul nu va exista niciun candidat cu probleme penale. Asta v-o spun cu toată tăria şi cu toată responsabilitatea!”, a susținut liderul PSD.

Zilele trecute, Ciolacu sublinia că decizia partidului pe care îl conduce a fost să meargă singur la parlamentarele din decembrie, pe modelul adoptat la alegerile locale. ”E pentru prima oară, de 30 de ani, când decizia a fost ca fiecare organizație să-și facă singuri alianțele locale. Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorități la consiliile județene, consiliile locale, un fel de acord post-electoral”, declara șeful PSD, aflat în Argeș.

81 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger