AcasăPoliticaCiolacu dă asigurări că niciun minister nu va pierde bani anul viitor....

Ciolacu dă asigurări că niciun minister nu va pierde bani anul viitor. „M-am săturat să văd breaking news-uri că nu există bani de…”

Pe măsură ce în ultima perioadă s-a discutat intens despre bugetul pentru 2024, șeful Guvernului dă asigurări că niciun minister nu va pierde bani anul viitor. Mai mult, a susținut că digitalizarea Casei de Sănătate (CNAS) e o prioritate.

După ședința conducerii PSD, premierul a anunțat, luni dimineață, 11 decembrie, că niciun minister nu va pierde bani anul viitor. Ci vor exista majorări în unele situații. E vorba despre Ministerul Transporturilor, unde, conform declarațiilor lui Marcel Ciolacu, va fi o „majorare consistentă”, dar și despre Ministerul Sănătății.

Întrebat de jurnaliști ce ministere vor pierde bani anul viitor, premierul a explicat, de la sediul PSD: „Niciun minister nu pierde niciun ban. Ministerele care au mai puțini bani sunt cele care au finalizat investițiile și au avut banii pentru cofinanțare anul acesta. Scriptic, ca și procente, este Ministerul Economiei, dar e normal pentru că s-a desființat Ministerul IMM-urilor și Turismului”.

Ciolacu: „M-am săturat să văd breaking news-uri că nu există bani de medicamente”

„La Ministerul Transporturilor este o majorare consistentă, avem o majorare și la Ministerul Sănătății, aproape 26%, la Ministerul Transporturilor 30%. Este o majorare și la Casa (Națională de Asigurări) de Sănătate.

Și am ajuns la cifra – nu e prima oară când vă spun – de 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate, dar trebuie să găsim cât mai corect cum se cheltuie acești bani, pentru că eu unul m-am săturat să văd la televizor breaking news-uri că nu există bani de medicamente, că nu s-au plătit spitalele, că nu s-au plătit programele, când noi alocăm 12 miliarde de euro la Casa de Sănătate”, a susținut Marcel Ciolacu, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

Digitalizarea Casei de Sănătate, o prioritate

Prim-ministrul a vorbit și despre digitalizarea Casei de Sănătate (CNAS), despre care a spus că reprezintă o prioritate a Guvernului.

„Trebuie, în primul și în primul rând, o digitalizare să știm foarte bine în timp real unde se cheltuie banii și cum se gestionează banii. Sunt ferm convins că… e una dintre priorități, atât a Guvernului, cât și a statului român, digitalizarea de la Casa de Sănătate”, a mai spus premierul Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
130 afisari

6 COMENTARII

  1. Si noi ne-am saturat de aroganta si de rastelile voastre catre romani! La groapa de gunoi a istoriei veti ajunge!

  2. Ciolacu ar trebui sa infiinteze o politie a internetului.Infractiunile s-au mutat pe internet.
    Protejeaza copii si nu numai.

  3. Ciolacule, de fapt nu exista bani ptr nimic. De aia ai si inceput sa haituiesti cu ANAF-ul firmele private romanesti. De alea straine ai ordin sa nu te atingi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger