AcasăPoliticaCiolacu: Criza este la domnul Iohannis. Ar trebui să intervină, nu să...

Ciolacu: Criza este la domnul Iohannis. Ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane

Continuă să apară reacții la nivel politic, după recentele declarații pe care le-a făcut, miercuri, primul om în stat, aflat în Slovenia.

”Am văzut ieșirea domnului președinte. Cred că în acest moment președintele României nu are nicio soluție, în primul rând n-are nicio soluție la ceea ce a creat, fiindcă ce trăim acum, această criză politică, este o consecință a faptului că președintele, la un moment dat, a încălcat spiritul Constituției și a creat această alianță a pierzătorilor de dreapta”, a susținut Marcel Ciolacu.

Întrebat, în cazul în care PNL-ul și USR-ul nu vor mai putea negocia, dacă PSD-ul exclude categoric intrarea la guvernare, Ciolacu a răspuns: ”Nu avem o majoritate, nu ne leagă niciun principiu cu USR-ul, cu PNL-ul este exclus – atât din partea noastră și am înţeles că și din partea PNL (…), din tot raționamentul mă bucur că domnul preşedintele a ajuns la aceeaşi concluzie ca şi noi, că urmează alegeri anticipate”.

Săgeți la Iohannis: Ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane

Mai mult, liderul social-democrat a pus accent pe rolul șefului statului, rol prevăzut de legea supremă a statului. Și că rezolvarea crizei politice stă la președinte.

”Domnul Iohannis este cel mai în măsură (…) criza este la domnul Iohannis. Domnul Iohannis, constituţional, ar trebui să intervină, nu să ne dea declaraţii între două avioane, cum că lumea trebuie să reveniă cu picioarele pe pământ. Cred că președintele trebuie îşi intre în atribuţiile constituţionale”, a declarat Ciolacu, de la sediul PSD.

Iohannis: Cred că este nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ

Pe de altă parte, în contextul în care s-a aflat că abia săptămâna viitoare ar urma să fie convocate consultări la Cotroceni, președintele Iohannis a explicat motivele pentru care a luat o astfel de decizie.

”Am constatat ieri (marți-n.n.) în Parlament un entuziasm total nemotivat în legătură cu căderea Guvernului. Am observat (…) după ce s-a încheiat moțiunea, liderii și membrii partidelor care au votat această moțiune au avut diverse abordări. Au venit unii să ne spună că probabil nu se prezintă la consultări. Da, probabil dumnealor au dărâmat un guvern și habar nu au ce o să se întâmple după aceea, deci nu vin la consultări.

Alții au țopăit pe acolo spunând că vor să suspende președintele. Nu văd ce ar rezolva suspendarea președintelui în relația între partide, dar cu siguranță ar crea circ și, probabil, despre asta vorbim. Vor doar circ. Alții au venit în fața microfoanelor cu texte ca și cum acuma prima dată s-ar inventa coaliția și nu ei ar fi fost cei care ar fi detonat coaliția și au dus la căderea Guvernului. Eu cred că este nevoie de zile bune până când toată lumea coboară cu picioarele pe pământ”, a susținut Klaus Iohannis, miercuri la prânz.

Totodată, șeful statului a mai afirmat că ”doar prin maturitate și nu prin țâfnă se rezolvă această criză guvernamentală”. ”Cineva trebuie să guverneze țara, cineva trebuie să formeze Guvernul și Guvernul se formează cu o majoritate parlamentară. Așa că am considerat că este nevoie de câteva zile până când acest entuziasm nemotivat creat de căderea Guvernului se stinge un pic”, a mai punctat Klaus Iohannis.

103 afisari

2 COMENTARII

  1. stai sa vina ca-ti piere piuitul! ramai tu cu cativa vatei ca restul o sterg daca daddy se-nhama de voi.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger