AcasăPoliticaCiolacu: Comisia Europeană a dat dreptate PSD. Cîțu trebuie să lase minciunile

Ciolacu: Comisia Europeană a dat dreptate PSD. Cîțu trebuie să lase minciunile

Ciolacu: Comisia Europeană a dat dreptate PSD. Cîțu trebuie să lase minciunile

Nici bine nu a revenit Florin Cîțu de la Bruxelles, unde a avut discuții atât cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cât și cu alți oficiali ai acestui for, inclusiv cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că din direcția principalului partid de opoziție a fost luată la puricat recenta vizită a premierului, în contextul discuțiilor despre Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Mai nou, chiar liderul PSD-ului a lansat săgeți în direcția liberalului aflat în fotoliul de premier, anunțând, joi după-amiază, că a stat de vorbă cu Frans Timmermans, despre situația PNRR. ”Planul Național de Redresare și Reziliență este departe de a fi gata. Am discutat din nou, astăzi, cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre problemele din PNRR și propunerile pe care le are Partidul Social Democrat pentru a rezolva această criză.

Comisia Europeană a dat dreptate PSD și l-a trimis pe Cîțu să prezinte planul în Parlament. Așadar, Cîțu trebuie să lase minciunile și să se apuce serios de treabă”, susține Marcel Ciolacu, într-un mesaj transmis pe Facebook.

Mai mult, politicianul aflat la vârful Partidului Social Democrat vorbește despre un ”eșec” al vizitei șefului guvernului român și justifică această concluzie dură cu domeniile unde ar urma să fie operate tăieri. ”Guvernanții nu pot ascunde eșecul vizitei de la Bruxelles! Nu au venit înapoi cu un plan finalizat. De exemplu, sunt tăieri importante pentru autoritățile locale și pe zona de educație. Iar, cea mai mare problemă este că nu au reușit să convingă executivul european că vor fi în stare să implementeze planul până în 2026”, conchide Ciolacu.

Negrescu: Pe măsură ce trece timpul aflăm adevărul despre discursul festivist al guvernanților

Nu este însă singurul mesaj critic venit, joi, din cadrul PSD-ului, pe fondul recentei deplasări externe a premierului. În cursul acestei dimineți și vicepreședintele PSD Victor Negrescu, europarlamentar și fost ministru, a catalogat la rândul său – într-un mesaj transmis via Facebook – drept un ”eșec” vizita actualului șef al Executivului la Bruxelles.

Redăm în cele ce urmează, integral, mesajul lui Negrescu:

“Vizita lui Florin Cîțu la Bruxelles a fost un eșec. Planul tot nu este acceptat. Sunt multe lucruri de modificat. Pozele de la Bruxelles nu pot ascunde faptul că termenul de depunere nu a fost schimbat.

Comisia Europeană a cerut explicit să existe un dialog real cu Parlamentul, sindicatele, patronatele și societatea civilă. Salut dialogul constructiv purtat de Comisia Europeană cu Partidul Social Democrat privind planul de redresare. Noi ne dorim ca România să acceseze cât mai rapid aceste fonduri europene pe proiecte serioase și sustenabile. Indiferent de disputele de la București, mereu vom pune interesele țării pe primul loc.

Realitatea este că pe măsură ce trece timpul aflăm adevărul despre discursul festivist al guvernanților. Ultima analiză arată faptul că România nu este, de fapt, printre principalii beneficiari ai întregului plan și că nu a fost nicio negociere. Doar o formulă acceptată fără discuții.

Sursa imaginii: Eurostat, Comisia Europeană.”

(foto: facebook/Victor Negrescu)
647 afisari

5 COMENTARII

  1. Eu, eu cetateanul (ne)turmentat , pe cine trebuie sa cred ??? Pe marele(sic) ziarist al tuturor timpurilor, care presteaza zilnic, la B1 de la ora 16 si care „lustruia” cum altii rar fac, vizita neintelesului la propriu ( eu nu – i inteleg decat max.30% din vorbe), la Bruxeles, sau afirmatiile „marelui oponent’ aici de fata. Sa asteptam sa ne dea timpul raspunsul??/ Pai, il cam asteptam de mai bine de 30 de ani. Unii nu mai putem astepta…

  2. In Satu Mare nu s-a facut un dig ce a inundat catunele oamenilor despre ce investiții vorbim? O sa zica ca e vina Psd in Ardeal nu exista Psd, acolo trebuie sa plece de la primari prefect si consiliu judetean toti! Hoti si mincinosi.

  3. Ma mir ca molustele de la psd, sa nu le spun cum le-a zis o doamna pe la tv,mortaciuni, de obicei pe dusman il invingi cu proprile arme, l-au reclamat pe Catu pe la EU,cum facea tot timpul Macovei si gasca lui Basescu, de votau contra Romaniei, de aia se uitau mirati cum de romanii pot fi asa de prosti, sa-ti sabotezi prpria tara. Acum psd-ul ia tras-o in freza aia de cutu lui Catu, de a venit cam cu coada intre picioare, i-au dat teza inapoi s-o arate si la masa si tatu-so..Dupa tabelul de repartitie cam putin ne-au dat ca la sarantoci si calici, la cate laude si-au atribuit, fiind aproape un fas.

  4. Ticalosii Ust Plus trebuie scosi de la guvernare
    Sa traiasca ei in gasti sa isi imparta nevestele etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger