AcasăPoliticaCiolacu cere suspendarea din funcție a unor șefi. „Să începem să desființăm...

Ciolacu cere suspendarea din funcție a unor șefi. „Să începem să desființăm instituții cu totul” – VIDEO

Premierul vrea măsuri ferme după izbucnirea scandalului cunoscut în presă drept „azilele groazei”. În prima ședință de guvern în care a fost prezentă noua ministră a Muncii, Simona Bucura-Oprescu, Marcel Ciolacu i-a cerut suspendarea urgentă din funcție a mai multor șefi ai agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială – AJPIS, dar și a șefului Agenției Municipale București.

„Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desființăm instituții cu totul”, a spus Ciolacu, la începutul ședinței din 20 iulie a Executivului.

Ciolacu: O situație de netolerat

Premierul Ciolacu a început prin a spune că este a treia ședință de guvern în care se discută situația din centrele pentru persoane vârstnice, copii și persoane cu dizabilități.

„Suntem la finalul controlului la nivel național, pe care l-am cerut în ședința de guvern şi deja există date și foarte clare, care ne obligă pe toţi să luăm anumite decizii ferme.
Există o situație, sincer, de netolerat, județe unde s-au găsit centre fără autorizație, centre care funcționau clandestin, toate sub ochii funcționarilor statului român, plus alte centre cu probleme grave închise sau cu activitatea suspendată. Din punctul meu de vedere, este inadmisibil acest lucru. Cele mai multe asemenea cazuri sunt în Arad, Giurgiu, Constanța, Maramureș, Hunedoara, Teleorman, Vrancea și București, mai ales în Sectorul 1. Solicit noului ministru al muncii, doamna Simona Bucura-Oprescu, ca toți șefii agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, celebrul AJPIS, din aceste județe, plus șeful Agenției Municipale București să fie urgent suspendați din funcție până la finalizarea anchetelor disciplinare. Totul legal”, a declarat Ciolacu.

Totodată, premierul a anunțat că s-a descoperit și o problemă cu munca la negru și spune că Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. „Am descoperit că este o problemă uriașă și cu munca la negru. Câteodată erau condiții de Evul Mediu în aceste centre în ceea ce privește condițiile de muncă. Din punctul meu de vedere, este clar că Inspecția Muncii nu și-a făcut datoria. Doamna ministru, vă cer să luați aceeași măsură în cazul șefului acestei instituții”, a spus Ciolacu.

Premierul Ciolacu: Trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desființăm instituții cu totul

„Părerea mea este că trebuie să fim mult mai curajoşi şi să începem să desființăm instituții cu totul, instituții care şi-au dovedit incapacitatea de a face față cerințelor în acest moment. Cer președinților de consilii județene, în subordinea cărora se află direcțiile generale de asistență socială, din județele amintite, să înceapă să schimbe toți acești directori din funcție. Este evident că nu și-au făcut treaba și datoria. Dacă nu vor face acest lucru, tot dânșii vor răspunde în fața românilor care i-au ales”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul a anunțat, la începutul ședinței de guvern de joi, că secretarul de stat Bogdan Despescu l-a anunțat că a dispus deja controalele la inspectoratele județene de poliție din Arad, Maramureș, Hunedoara. Teleorman, Vrancea și la nivelul Poliției Capitalei.

author avatar
Andrei Coman
566 afisari

12 COMENTARII

  1. Cu femei impuse sa iasa la numar si puturosi ca Rafila nu faci mare branza . trebuie alte diplome , serioase ,nu de la academia sri -soros .

  2. Ciolace, după ce ai luat pleasna cu demiterile miniștrilor pesediști, cred că cel mai bine este ca atributele pe linia asistenței sociale să fie trecute, temporar la alt minister, desființate toate agențiile, direcțiile și alte instituții pentru sinecuriștii de partid care au funcționat până acum și regândit întregul sistem de asistență socială, bazat pe o lege drastică care să prevadă sancțiuni dure pentru profitorii de ocazie. Numai așa se pot distruge ploșnițele și despăduchea întreaga asistență socială.

  3. Cred ca se impune desfiintarea primariei Voluntari si trecerea primariei sub tutela lui Nicu.

  4. Cred ca se impune desfiintarea lui plicusor
    Mucisor -plicusor a tolerat si el un azil dinamita
    Un azil al groazei ,un azil toxic otravitor
    In ograda Clotildei hoata de voturi ,si nesimtita!

    Clotilda ,si tu da-ti demisia indata
    Ai facut din sector o spelunca privata
    Si ai transformat locul acesta -n rahat
    Loc de imbogatire un sector in privat

  5. Ciolacu a bagat bata in cuibul viespilor. Si nu are decat o sansa. Ori incepe cu seful de la ministerul public si-l obliga sa-i sarute mana si mai apoi, sa-i inhate de jos in sus, de la politistul spagar de acolo, de la seful sau, primarul, … si mai apoi incet in sus pana la ministere notari, avocati, judecatori si .. ori sa-si faca alte planuri pentru trecerea in neantul politic al prededesorilor sai si, se-ntelege, o vacanta prelungita la Jilava. Ca ei nu iarta . Ori ei acum , ori el curand. Dar se pare ca i-a cam albit parul!

  6. Cum este turcu-i si pistolul . Se vede nemunca la dl p. m . , masuri disproportionate, aiurea ! Cel mai usor este sa strici , sa te vedem daca esti in stare sa creezi !?! Taie concedii, desfiinteaza institutii, mareste si scade cum vrea el. Ciolacule tu esti din ala care habar nu are cum sa conduca, dezechilibrat . Iti rupi nasul, o sa ramii singur imediat. Cu scoli pe la institutii militare fara sa si muncesti ca militar nu te prind alegerile in fctie !

  7. Numirile de ministrii sa se faca pe competente , nu pe crirterii de genul sa avem ami multe femei.Femeile pot sa fie si
    majoritare in guvern, nu trebuie sa conteze asta ci competenta.
    Ce inseamna suspendarea din functie ? Adica nu mai e director general si devine director adjunct sau altfel de sef ?
    Desfiintare rapida a ministerului famigliei si multor altor sinecuri de tipul Case de sanatate, Inspectorate scolare etc..

  8. Oare acesti trubaduri locali nu poarta vorba din gura in gura nu au ei vocatia ascultarii de liniste in plebe. Daca plebea tipa la garduri inseamna ca nu ai vocatie de trubadur nu ai ureche nu ai ureche nu te duce capu nu ai cap nu ai catare.

  9. la referendum au iesit in PLUS DOAR vreo 300 de paramentali,cateva sute de secretari,subsecretati,consilieri,etc , platiti cu 15.000 E,din BUGET.

  10. Sa avem cat mai multe femei
    Numai eu Prim -minstru am angajat vreo trei
    Nepoate aduse din fund de crimei
    Asa a zis Bruxelul ce vrei!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger