AcasăPoliticaCiolacu bagă PSD în ședință de urgență. Moțiunea împotriva Guvernului Orban și...

Ciolacu bagă PSD în ședință de urgență. Moțiunea împotriva Guvernului Orban și alegerea viitorului Cabinet, subiectele cele mai așteptate!

Marcel Ciolacu

Comitetul Executiv Național al PSD se reunește astăzi pentru a discuta despre alegerile locale din septembrie dar și pentru a discuta, cel mai probabil, detalii legate de organizarea congresului extraordinar de sâmbătă.

La Congresul extraordinar al partidului, care va avea loc în acest sfârșit de săptămână, se va vota noul președinte. Deocamdată, vor candida la preşedinţia PSD actualul lider interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici.

Marcel Ciolacu a anunţat că se va prezenta cu o echipă şi un proiect propriu pentru România. În schimb, fostul șef de la finanțe vrea să ofere o alternativă a ceea ce este astăzi PSD.

Moțiunea de cenzură, pe agenda CExN

Potrivit unor surse politice, citate de Hotnews, social-democraţii ar mai putea discuta şi despre contextul politic creat de depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Partidul Social Democrat a depus luni moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. În documentul intitulat „Guvernul PNL – De la pandemie la pande-mită generalizată” social democrații critică guvernarea PNL pentru gestionarea pandemiei de coronavirus și reproșează liberalilor situația finanțelor publice.

Moțiunea ar urma să fie citită în această săptămână, cel mai probabil joi, însă votul prin care Guvernul Orban ar putea fi demis va fi programat abia în septembrie, susțin surse din partid.

Ciolacu are o propunere de premier

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, spune că propunerea de premier a partidului, în cazul în care trece moțiunea de cenzură, este o persoană care în prezent nu este membru PSD. „Avem o propune de prim-ministru. Nu este membru PSD în acest moment”, a spus Ciolacu, întrebat dacă propunerea PSD pentru funcția de premier vizează un tehnocrat.

Ciolacu anunțase duminică seara, într-o conferință de presă, că partidul a stabilit deja numele viitorului premier al PSD. „PSD e inițiatorul moțiunii și categoric va veni și cu un nume de prim-ministru. Avem chiar o decizie în ceea ce privește un nume de prim-ministru.”, a spus Ciolacu. El a refuzat să spună însă despre cine este vorba.

author avatar
Andreea Vlad
222 afisari

3 COMENTARII

  1. Adevarul .ro , ieri , 18 august 2020 , ora 20:54 , articol de Sebastian Zachmann : ” MOTIUNEA PACII . CUM POT PROFITA SI CIOLACU , SI ORBAN DE MOTIUNEA DE CENZURA DEPUSA DE PSD . CCR ARBITREAZA ”

  2. Toți analfabeții și semianalfabeții, ca acest Ciolacu, vim cu echipe, proiecte – hauuu! – propuneri, dom’le. Nu-i bai, că nici în partea aialaltă nu sînt mai breji.

  3. AK-24 , azi , 19 August 2020 , articol de Lavinia Popa : ” CRAPA PSD -ul . AMBASADORUL SUA IN ROMANIA , DOMNUL ADRIAN ZUCKERMAN : ” EFORTURILE PRESEDINTELUI IOHANNIS DE A CURATA ROMANIA DE ULTIMII BARONI ROSII SI MOSTENIREA LOR CORUPTA SUNT LAUDABILE ”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai

Românii se află în toiul pregătirilor de Paşte 2024, iar asta înseamna şi goana prin supermarketuri. Kaufland, Lidl şi Carrefour sunt câteva dintre cele...

Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis gânduri bune către românii din Diaspora, în Pastorala de Sfintele Paşte 2024.El a punctat că „Taina Pocăinţei...
proger