AcasăPoliticaUPDATE. Ciolacu, atac dur la adresa premierului desemnat/ Cioloș i-a dat replica...

UPDATE. Ciolacu, atac dur la adresa premierului desemnat/ Cioloș i-a dat replica – „Pentru că stă prost cu memoria: el e cel care…”

Ciolacu, atac dur la adresa premierului desemnat: „2000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu...” (sursa foto: Facebook/Marcel ciolacu)

Schimb de replici între premierul desemnat și liderul PSD. 

UPDATE: După ce a ieșit cu declarații în fața presei, pe fondul depunerii în Parlament a listei de miniștri și a formei finale a programului de guvernare USR, Dacian Cioloș și-a făcut timp să-i răspundă și lui Marcel Ciolacu.

De această dată pe Facebook, rețeaua de socializare pe care își postase și liderul PSD mesajul acid la adresa liderului USR, premierul desemnat.

„Marcel Ciolacu, președintele partidului parlamentar cu cele mai multe mandate, se plânge public de întârzierea numirii unui premier și de lungirea negocierilor. Pentru că stă prost cu memoria: el e cel care a mers la Cotroceni fără nicio variantă, el e cel care vorbește de anticipate atunci când știe că nu se pot organiza, el e cel care a negociat cu PNL blocarea moțiunii USR pentru a prelungi criza la infinit”, susține Cioloș, în chip de replică la atacul venit de la vârful formațiunii social-democrate.

Mai mult, premierul desemnat îl trimite pe Ciolacu la lectură. „Din fericire, ipocrizia se poate vindeca și, pentru că e parlamentar, are ocazia concretă de a termina criza rapid, prin votarea noului executiv. Și-l informez pe această cale că poate să citească măsurile de ieșire din criză la următorul link: https://bit.ly/ProgramGuvernareUSR

Contăm pe votul celor responsabili. Mai multe fapte, mai puține vorbe”, conchide Cioloș.


În dimineața zilei în care urmează ca Dacian Cioloș să depună în Parlament lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare, liderul Partidului Social Democrat a ieșit cu un mesaj dur la adresa liderului USR, desemnat drept candidat la funcția de premier de către șeful statului, în urma consultărilor de la Cotroceni.

„O săptămână pierdută = 2000 de morți: asta înseamnă ambiția lui Cioloș de a propune o ciornă de Guvern cu șanse ZERO să treacă prin Parlament!”, susține Marcel Ciolacu, într-o postare făcută publică în dimineața zilei de 18 octombrie.

Liderul PSD s-a oprit în mod special asupra alegerii Ioanei Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, al cărei nume apare pe lista miniștrilor propuși în Cabinetul validat de conducerea USR-ului. „Când vorbești despre responsabilitate, dar să o propui la Sănătate tocmai pe Mihăilă, cea care a recunoscut eșecul său major în a pregăti spitalele pentru valul patru al pandemiei, acesta este un cinism fără margini”, consideră Ciolacu.

Liderul PSD: Arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii

Politicianul aflat la vârful PSD-ului continuă criticile, acuzând lipsă de empatie, dar și de responsabilitate. „Când sute de români mor zilnic, iar tu te agăți de negocieri politice fără sens arată o lipsă cumplită de empatie față de drama a mii de familii.

Când matematica arată că schița ta de Cabinet-fantomă va strânge cele mai multe voturi contra din istoria Parlamentului, să insiști bezmetic în a prelungi criza politică în plin dezastru sanitar înseamnă, la final, iresponsabilitate”, susține Ciolacu, în mesajul transmis pe Facebook, pe care îl încheie cu următoarea concluzie: „Alianțele politice se fac și se desfac, economia se poate repara, dar viețile pierdute nu le mai poate aduce nimeni înapoi!”

Ce nume apar pe lista de miniștri propusă de premierul desemnat

Duminică seară, din direcția USR s-a anunțat că partidul a validat, în urma întrunirii Comitetului Politic, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare, care urmează să fie depuse luni în Parlament de către premierul desemnat, Dacian Cioloș.

„În plin val patru al pandemiei de COVID-19, România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline și acesta a fost obiectivul nostru, exprimat clar din momentul negocierilor pentru formarea noului executiv.

Sperăm ca, în ultimul ceas, toate partidele parlamentare să dea dovada de responsabilitate și să nu mai prelungească actuala criza politică”, au transmis reprezentanții USR, pe aceeași rețea de socializare.

Lista miniștrilor propuși conține următoarele nume:

Ministerul Finanțelor – Dragoș Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai Goțiu

Ministerul Justiției – Stelian Ion

Ministerul Apărării Naționale – Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț Moșteanu

Ministerul Energiei – Cristina Prună

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu

Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă

Ministerul Culturii – Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu

Ministerul Educației – Corina Atanasiu.

287 afisari

4 COMENTARII

  1. Inca drogatul de Citu, este la Guvern, el si altii il tin legat de scaun, ca cascavalul trebuie luat cu orice pret, chiar cu pretul pe care il platesc acum romanii, da cele pasa lor, ca traiesc intr-o alta lume, o lume a nababilor

  2. Pai ei sunt Partidul Nbabilor Leproizi (PNL)Ei nu sunt Sociai Democrati Ei nu lucreaza pentru binele intregului poporEi au grija de ei si de Nababi lor carora le dau pensii speciale

  3. Traesc intr o lume in care noi suportam Diktatura -Neonazista Intr o lume in care propaganda nazi si minciuna fatisa te face sa ramai perplex si sa te intrebi daca nu cumva traim intr o lume paralela ,intr o lume a lui Franz Kafka ,absurda si ireala Supermanul cazut in cap te minte de la obraz cu povesti mincinoase cum ca romanul traieste muuult mai bine de cand statul a fost esuat de el si de nazistul sef,, Fericiti rezistii ca a lor si a nepotilor lor va fi sarcina platii celor 56 de miliarde de euro facuta de dihania asta catzu si de plavanul lor imbuibat si iresponsabil

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger