AcasăPoliticaCiolacu, apel în privința campaniei pentru parlamentare. ”Consider că România nu este...

Ciolacu, apel în privința campaniei pentru parlamentare. ”Consider că România nu este pregătită” – VIDEO

Ciolacu, apel în privința campaniei pentru parlamentare. ”Consider că România nu este pregătită” (sursa foto: Facebook/Partidul Social Democrat)

Aflat, joi, la Buzău, tocmai cu ocazia depunerii candidaturii pentru alegerile parlamentare programate pentru ultima lună a acestui an, Marcel Ciolacu s-a arătat sceptic asupra unui aspect ce ține de campania electorală pentru acest scrutin, dat fiind actualul context generat de noul coronavirus. Și îndeosebi cifrele venite de la Grupul de Comunicare Strategică, din care s-a aflat că în ultimele 24 de ore în România au fost depistate peste 4.900 de cazuri noi de infectări cu COVID-19.

În acest sens, Marcel Ciolacu s-a adresat președintelui Iohannis cu un apel, fără să rateze ocazia de a cataloga drept ”incompetent” actualul Executiv, condus de către Ludovic Orban. ”Suntem în acest moment în linie dreaptă către alegerile impuse de către actualul Guvern pe 6 decembrie. Îmi menţin punctul de vedere că nu politicienii, nici chiar preşedintele României şi, în ultimul rând, primul ministru nu sunt cei îndreptăţiţi să spună acum dacă este bine sau nu să avem alegeri pe 6 decembrie. Eu fac în continuare un apel la preşedintele României să încerce măcar să devină preşedintele tuturor românilor, să scape de această povară de a fi nevoit să mintă, să acopere acest guvern incompetent.

Cifrele de astăzi ne dovedesc că direcţia şi măsurile de prevenire şi măsurile urgente care trebuie luate ca acest trend ascendent fie oprit nu sunt cele corecte şi în continuare consider că România nu este pregătită ca în două săptămâni să intre în campanie electorală. Prioritatea noastră trebuie să fie sănătatea românilor şi dialogul între toate forţele politice şi acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă preşedintele României, până la urmă, renunţă a mai fi şi preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a susținut Ciolacu.

Specialiștii, doar la PSD

Totodată, liderul PSD a cerut decidenților să asculte opiniile specialiștilor. În acest sens, Ciolacu a adus în discuție faptul că doi dintre experții ale căror voci au fost auzite constant de când a apărut pandemia COVID – profesorii Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila – candidează la parlamentarele din 2020 pe listele Partidului Social Democrat.

”Nu am făcut un apel la preşedintele României să renunţe la alegerile pe 6 decembrie, am făcut un apel la toate forţele politice, în special la preşedintele României, pentru că la primul ministru nu are rost să fac apel fiindcă vedeţi în ce e dezastru sanitar ne aflăm şi într-o criză negestionată, am făcut un apel de a asculta părerea specialiştilor. Cu adevărat, în acest moment când vorbim cei mai buni specialişti în domeniul cu care ne confruntăm sunt candidaţii Partidului Social Democrat – domnul profesor Rafila şi domnul profesor Cercel. E greu, dar până la urmă şi preşedintele României trebuie să înţeleagă că specialiştii sunt în interiorul Partidului Social Democrat şi nu sunt pe holurile Guvernului. Pentru că nu sunt ascultați”, a conchis Marcel Ciolacu.

author avatar
Cristina Stefan