AcasăPoliticaCiolacu, plângere penală după moțiunea împotriva lui Ghinea. Pe cine vizează -...

Ciolacu, plângere penală după moțiunea împotriva lui Ghinea. Pe cine vizează – VIDEO

Ciolacu anunță plângere penală după moțiunea împotriva lui Ghinea. Pe cine vizează demersul - VIDEO

După nemulțumirile anunțate din direcția PSD la scurt timp după anunțarea rezultatului votului la moțiunea simplă vizându-l ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, care a fost declarată respinsă, marți, când s-a supus la vot, liderul principalei formațiuni de opoziție a anunțat ce pas au de gând să facă social democrații.

”Vom depune o plângere penală pe preşedinta de şedinţă de astăzi (marţi – n.r.). Este inadmisibil. Cred că ştie şi un student în prima săptămână, o moţiune simplă sau o moţiune de cenzură nu este un act normativ, nu este o lege. Nu faci vot online.

Nu poţi să vii, să aduni cele două fiindcă aşa ţi-au cerut preşedinţii de partid”, a susținut Marcel Ciolacu, marți seară, la România TV. Vă amintim că ședinta a fost condusă de Cristina Prună, deputat USR PLU și vicepreședinte al Camerei.

Prună: Este a treia moțiune simplă votată în Camera Deputaților cu acest sistem

Până să facă Marcel Ciolacu acest anunț, reacționând la declarațiile pe care le făcuseră, de la tribuna sălii Parlamentului, atât liderul grupului deputaților PSD, Alfred Simonis, cât și George Simion, co-președintele AUR, Cristina Prună a dat de înțeles că nu o sperie nicio amenințare cu o plângere penală.

(sursa foto: Cristina Prună/Facebook)

Prună a postat un mesaj pe pagina de Facebook, menit să ajungă îndeosebi la urechile celor de la PSD și AUR. Îl redăm, integral, în cele ce urmează:

”Am o veste proastă pentru PSD și AUR: nu mă las intimidată de circul lor ieftin din Camera Deputaților!

Am condus ședința de plen, iar în cadrul acestei ședințe moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea a fost respinsă cu 171 de voturi contra, 143 pentru și o abținere.

Respingerea moțiunii a declanșat un circ în Camera Deputaților, cu domnii Simonis (PSD) și Simion (AUR) personaje principale care au început să urle de la tribună că voturile de pe tabletă nu trebuiau luate în considerare.

Este a treia moțiune simplă votată în Camera Deputaților cu acest sistem și până acum parlamentarii PSD și AUR nu au semnalat vreo problemă. Pentru că nu este nicio problemă.

Amenințările cu plângerile penale nu mă intimidează!

PSD trebuie să învețe lecția opoziției, îmi imaginez că e foarte greu după 4 ani în care s-au folosit de majoritatea parlamentară ca un tanc pentru a vota toate mizeriile în parlament. AUR trebuie să învețe să nu mai copieze după PSD”.

Ce spuseseră Simonis și Simion

La scurt timp după ce s-a anunțat rezultatul votului la moțiunea PSD, inițiată de 82 de deputați și denumită „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”, Alfred Simonis a venit la microfon.

”Vreau să se consemneze faptul că moţiunea simplă împotriva ministrului Ghinea a fost adoptată de plenul Camerei. Și am să vă spun de ce. Potrivit art. 29 aliniatul 3 din Regulamentului Camerei, putem dezbate și vota prin mijloace electronice strict actele normative. Moţiunea simplă nu este un act normativ”, a susținut Simonis.

De asemenea, în același context, și George Simion, co-președintele Alianței pentru Unirea Românilor, a invocat regulamentul Camerei Deputaților. ”Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, această moţiune simplă a trecut. Doamna preşedinte de şedinţă, dacă nu anunţaţi corect – conform Regulamentului Camerei Deputaţilor – rezultatul votului deputaţilor prezenţi este abuz în serviciu”, a declarat acesta, de la tribuna sălii Parlamentului.

224 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger