AcasăPoliticaCiolacu anunță o „premieră istorică” pentru România. E vorba de absorbția fondurilor...

Ciolacu anunță o „premieră istorică” pentru România. E vorba de absorbția fondurilor europene

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a venit, marți, cu un anunț de ultim moment, în contextul întrevederii avute, la Palatul Victoria, cu Elisa Ferreira, comisarul european pentru coeziune și reforme.

Șeful Guvernului a anunțat marți, 28 noiembrie, că România are un grad de absorbţie a fondurilor europene de 90% pentru exerciţiul financiar 2014-2020.

Ciolacu, discuții la Guvern cu comisarul european pentru coeziune și reforme

„România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, aflându-se pe locul 4 în UE.

Această premieră istorică a fost salutată astăzi (marți-n.red.) la București de Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira”, a transmis Ciolacu, în 28 noiembrie, pe Facebook.

Premierul a mai ales să adauge un aspect în mesajul transmis după întrevederea cu oficialul european.

„Doamna Comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităților administrative și să gândim pe mai departe programe de specializare economică și tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Mesajul ministrului Câciu

Anterior în cursul zilei de marți, ministrul investițiilor și proiectelor europene, Adrian Câciu, transmisese la rândul său, pe aceeași rețea de socializare, că „nivelul absorbției pe exercițiul financiar 2014- 2020 a ajuns la 90%, România încasând până la această dată peste 21,6 miliarde euro pe programele din politica de coeziune”.

Declarațiile de cheltuieli care urmeaza a fi transmise Comisiei Europene până la final de an împreună cu cele deja aflate spre rambursare la Comisie vor permite României o absorbție maximală a fondurilor europene atât de necesare dezvoltării țării noastre”, a mai punctat ministrul Câciu, în postarea datând din 28 noiembrie.

author avatar
Andrei Coman
262 afisari

3 COMENTARII

  1. Prețul platit este ingrozitor si ne va iesi prin toate gaurile , lgbt si pornografie in scoli ,feminizarea forțata a armatei , poliției si jandarmeriei ,bani aruncați prin Ucraina , armament inutil etc . din toți acesti bani . o mica parte sunt folositori , restul sunt cheltuiti de dragul cheltuielilor , de ex piste de biciclete prin parcuri unde nu sunt masini , parcuri in paduri , puncte de informare turistica unde nu a calcat picior de om etc

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger