AcasăPoliticaCiolacu anunță o moțiune împotriva ministrului Ghinea. Cum rămâne cu moțiunea de...

Ciolacu anunță o moțiune împotriva ministrului Ghinea. Cum rămâne cu moțiunea de cenzură- VIDEO

Ciolacu anunță o moțiune împotriva ministrului Ghinea. Cum rămâne cu moțiunea de cenzură- VIDEO (sursa foto: psd.ro)

După ce anunțase zilele trecute, de la tribuna Parlamentului, intenția PSD-ului de a depune, în iunie, o moțiune de cenzură la adresa Executivului Cîțu, principala nemulțumire fiind generată de Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), de această dată Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații au de gând să inițieze o moțiune simplă în cazul ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Totul, în contextul depunerii, la Bruxelles, a acestui PNRR, care recent a fost făcut public din direcția Guvernului.

”S-au împrumutat cu 15 miliarde de euro într-un an şi jumătate, se mai împrumută 15 miliarde de euro acum în PNRR, dar avem 15 miliarde de euro pe exercițiul financiar 2014-2020 neatraşi, granturi, deci bani cadou de la Uniunea Europeană. (…) În loc să iasă ministrul Fondurilor să spună foarte clar ce se întâmplă cu acei bani pe care-i putem lua fără să împrumutăm, vine cu fişe tehnice făcute de companii private aflate în conflict direct”, a declarat, joi seară, liderul PSD, într-o emisiune la postul B1 TV.

Două moțiuni anunțate în doar câteva zile

Ciolacu a admis că sunt șanse ca moțiunea împotriva lui Ghinea să nu treacă de votul din Parlament. ”Categoric o să venim acum cu moțiune simplă pe domnul Ghinea. E posibil să nu treacă, dar vreau şi eu să văd şi pe PNL-işti şi pe UDMR-işti şi pe cei de la minorităţile naţionale cum nu votează să rămână în continuare un ministru care a făcut aşa ceva”, a mai afirmat președintele PSD.

Totodată, chiar liderul PSD a adus în discuție moțiunea de cenzură pe care o au în vedere reprezentanții principalei formațiuni de Opoziție.

”O să depunem, în primul rând, o moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și moțiunea de cenzură, să ne încadrăm cu ea ca să fie votul până la sfârșitul sesiunii”, a mai fost auzit spunând Marcel Ciolacu.

Întrebat, în acest context, dacă social-democrații au semnăturile pentru moțiunea de cenzură, Ciolacu a dat următorul răspuns: ”Da, și pentru moțiunea simplă, urmează, după ce avem draft-ul, să negociem cu parlamentari care pot susține această moțiune. Dacă au și modificări, să avem timp să le primim. Am făcut un calendar astăzi (joi-n.n) cu colegii mei la partid și ne încadrăm”.

Acuză ”eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”

Vă amintim că Marcel Ciolacu anunțase, miercurea trecută, în Parlament, că social-democrații vor să depună o moțiune în vederea demiterii Guvernului Cîțu.

”Astăzi (miercuri, 26 iunie-n.n) nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul de redresare și dezvoltare a României. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii.

Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur: pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură, având ca obiect principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care Florin Cîțu a vorbit, în fața aleșilor neamului, despre PNRR.

146 afisari

2 COMENTARII

  1. Spotmedia.ro , astazi , 4 iunie 2021 , ora 10:36 , articol de Victor Pitigoi : ” CRIMA DE LA ARAD SI INTELEPCIUNEA NEGATIVA A LIDERULUI PSD „.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger