AcasăPoliticaCiolacu anunță o discuție cu Nehammer, cancelarul austriac, pe tema Schengen: „Sunt...

Ciolacu anunță o discuție cu Nehammer, cancelarul austriac, pe tema Schengen: „Sunt ferm convins că…” – VIDEO

Premierul Ciolacu se arată gata să poarte o discuție cu cancelarul austriac pe tema aderării României la Spaţiul Schengen.

Întrebat dacă, de când a preluat funcția de premier, a discutat cu omologul său austriac pe tema Schengen sau dacă au avut oficialii Cabinetului său discuții cu Austria, pe această chestiune, Ciolacu a punctat în primă fază că a comunicat cu oficialii spanioli.

„Nu, am avut o discuție în primul rând cu cei care au președinția în acest moment, cu Spania. Deja vedem că domnul prim-ministru Pedro Sanchez a pus ca prioritate a președinției Spaniei aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen”, a răspuns Ciolacu.

Ciolacu, despre o discuție cu Nehammer: „Sunt ferm convins că urmează în perioada…”

Șeful Guvernului de la București s-a arătat convins că în perioada următoare va avea un dialog cu Karl Nehammer. „Nu am avut până acum un contact direct cu primul-ministru Nehammer, primul-ministru al Austriei. Sunt ferm convins că urmează în perioada următoare”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Nu au fost singurele precizări pe tema Schengen pe care le-a făcut, miercuri, Marcel Ciolacu, aflat în a doua zi a vizitei sale de lucru în Germania. „E o așteptare din partea românilor și un drept al României. Comisia Europeană a spus că îndeplinim criteriile tehnice. Mai e o singură problemă – o decizie din punctul meu de vreme care ține mai mult de politica internă a unui stat membru al UE. Cred că încet-încet vom realiza că interesele noastre personale nu trebuie să fie prioritare în fața intereselor UE și ale Comisiei Europene, mai ales când avem o criză de securitate, la frontiera României”, a mai subliniat liderul de la Palatul Victoria.

Declarațiile venite miercuri din partea premierului român au fost făcute la o zi după ce șeful Guvernului de la București a discutat cu cancelarul german Olaf Scholz, cei doi oficiali ieșind împreună într-o conferință de presă.

Ciolacu: România a îndeplinit toate cerințele tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen

Germania susține România, pentru ca țara dumneavoastră să devină anul acesta membru cu drepturi depline al Spațiului Schengen. Așa cum am spus deja la București, România a întreprins deja eforturi majore pentru a adera la Spațiul Schengen și aceste eforturi trebuie apreciate. Noi ne implicăm cu toată forța pentru aceasta. (…) Este adevărat că președinția Spaniei și-a propus să pună lucrurile în mișcare și să obțină o victorie. Înainte ca aceasta victorie sa fie obținută, e greu sa speculam cum va fi. Dar din punctul meu de vedere, discutăm în perspectivă despre o aderare completă la Spațiul Schengen, ceea ce consider că e corect. Noi toți, și reiterez acest lucru, ne dorim ca România să devină membru al Spațiului Schengen. Ține și de conceptul echității și al dreptății. România și-a îndeplinit condițiile tehnice, iar toate rapoartele o spun, vorbesc acest limbaj, că România și-a îndeplinit condițiile și obligativitățile tehnice, iar acest lucru trebuie să aibă o consecință”, a afirmat Scholz.

„Cum spunea şi domnul cancelar, România a îndeplinit toate cerințele tehnice pentru aderarea la Spaţiul Schengen. Cunoaştem că pachetul de aderare la Spațiul Schengen este România și cu Bulgaria. Bulgaria așteaptă în continuare un raport în ceea ce privește MCV. România a depășit acest moment, nu mai are mecanismul impus de la Comisia Europeană, deci, a depășit și acest moment.

Vreau să mulțumesc nu numai domnului cancelar, dar și domnului prim-ministru Pedro Sanchez, care susține, în egală măsură, aderarea României la Spațiul Schengen. Sunt ferm convins, reprezentanța României la Comisia Europeană, Ministerul de Externe, președintele României, eu, cu toţii, în perioada următoare o să ne implicăm pentru această provocare sub președinția Spaniei”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul conferinței de presă din 4 iulie.

author avatar
Andrei Coman
305 afisari

14 COMENTARII

  1. aceste negocieri se fac pe alte canale , nu-i nevoie de ciolacu si nehammer fata in fata . asta cred bufonii de la b1 ca asa se fac negocierile intre doi papagali vremelnici intr-o functie .

  2. Acolo pana nu se schimba sistemul de vot nu cred ca intram. Trebuia sa faca un sistem de vot prin majoritate cum e democratic si nu prin unanimitate.
    E jenant ca suntem singurii izolati dar cel mai rau sufera Grecia si Ungaria ca ei se zbat cu vizele.
    Poata sa puna România si Bulgaria taxa de tir si carbon prin care sa se ia tarilor care nu voteaza Ro si Bg bani pt tiruri. Se polueaza la cozi f mult. Atunci ai un castig macar nu stai ca prostu.

  3. Lasa-i dracu Marcele, pierzi vremea degeaba cu bolsevicu ! Da-i o flegma in fata si lasa-l dracu !!!

  4. Bai BULIBASA tradatorule si hot care ai distrus RO si ai dat mina cu Diavolul PNL

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger