AcasăPoliticaCiolacu anunță acord pe reducerea cheltuielilor. Vor dispărea 200.000 de posturi bugetare...

Ciolacu anunță acord pe reducerea cheltuielilor. Vor dispărea 200.000 de posturi bugetare neocupate/Ce măsuri mai sunt pe listă

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, luni, că împreună cu partenerii de guvernare – din cadrul Coaliției – a ajuns la un acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum a cheltuielilor statului. Șeful Guvernului și al PSD-ului a venit cu detalii din acest plan de măsuri. Astfel, vor fi eliminate cele 200.000 de posturi bugetare neocupate – a precizat Ciolacu. De asemenea, va fi redus numărul de funcții de conducere în sistemul public.

„Am reușit astăzi, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului.

Principiul care stă la baza acestui plan este că, în efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetățeanul și mediul privat!” – a anunțat Marcel Ciolacu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Citiți și:Guvernul trece la inventarierea bugetarilor. Instituțiile sunt obligate să comunice și salariile angajaților

Zeci de măsuri

Premierul a precizat că au fost identificate zeci de măsuri ce ar urma să fie implementate. Totul, pentru a se face economii la bugetul de stat.

„Am identificat, astfel, zeci de măsuri care, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor duce la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări și desființări de instituții. Reducem numărul de funcții de conducere în sistemul public și plafonăm îndemnizațiile de conducere la societățile de stat.

În plus, introducem un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanță pentru autoritățile de stat în scopul favorizării proiectelor și investițiilor care chiar fac diferența. Vom forța procesul de descentralizare a unor decizii, mai ales pentru a construi un cadrul legal pentru consorții sau parteneriate de achiziții centralizate. Doar așa vor exista economii importante și constante, pe termen lung, la bugetul de stat”, a mai punctat Marcel Ciolacu.

Încă o măsură din plan: Toate redevențele, actualizate cu rata inflației

Prim-ministrul și, totodată, șeful PSD a adăugat că resursele naturale aflate în proprietatea statului nu vor mai fi concesionate „la preţuri ridicole”.

„În același timp, resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redevențelor cu rata infației”, a mai precizat Ciolacu.

Totodată, premierul Ciolacu a adus în discuție și impactul acestor măsuri menite ducă la o reducere a cheltuielilor statului.

Impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 5.8- 6 miliarde de lei până la finalul anului. Suma va fi aproximativ egală cu ceea ce ne propunem să aducem ca venituri suplimentare la buget prin eliminarea unor excepții fiscale. Fiindcă așa credem că este corect: să existe un efort comun, distribuit echilibrat în societate, pentru un stat mai suplu și mai eficient, în care să existe mai multă echitate și transparență”, a conchis Marcel Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
556 afisari

30 COMENTARII

  1. Bine ca sunt neocupate mai greu sa distrugii ocupatii secretari de stat si pilele din sate ca Voluntari care au fugit in Grecia ca Oprescu.

  2. În primul r5and trebuie să oprim ajutoarele către ucrainieni și achiziționarea de armament ,eu zic ca ne-am arătat destul solidaritatea

  3. Legalizarea prostituției și impozitarea ei ar aduce venituri substanțiale statului român ! Prostituția este un fenomen care nu poate fi eradicat dar poate fi conrolat, la fel ca în celelalte țări occidentale. În prezent, practicarea prostituției produce sume enorme de bani, nefiscalizați. Intensificarea controalelor în piețele agroalimentare ar putea fi o altă măsură menită să aducă bani la bugetul de stat. În prezent, majoritatea comercianților din piețele agroalimentare nu folosesc case de marcat și nu declară sumele de bani reale câștigate.

    • La fel si marile averi. In Franta sunt taxe si de 60%.
      In America la fel nu iti permiti Ferari ca generalul ismenarul sufragerie Oprea daca nu scoti taxa ca asa iti tii armata.
      Nu e socialism e solidaritate.
      Vrei să-ți apar bunul atunci scoti caşu pe el…

  4. Ce bun ai Ferarri, cat face 300.000 o suta merge la armata deci il ei cu 400.000 nu e asa mult la ei. Si ii trimiti si bon fiscal cu inscriptia- va multumim ca ajutati armata romana din taxa dvoastra am achizitionat o buc Javelin si o lada de grenade ofensive. Statul Roman va multumeste si va mai asteptam la standurile Ferarii pentru noi achizitii cat mai de curand!
    Si atunci altfel ne uitam la un Guț la nenea Gigi sau Bianca pe stradă. Daca nu le dai preş.

  5. Ăsta este de -al tău garoiule de la Buzău ,doar ca tu ai rămas la cal și căruță

  6. @ Probabil că suspendarea lu’ Halep e și cu „Aenele de Tenis de la BNR” , unde Țiriac caută acces ca Becali pe „Stadionul Ghencea” , ?

  7. @ Plimbă ăștia „conservele militare” de la nemți la ruși și de la ruși la nemți , ?

  8. de ce se reduc doar cele neocupate si nu si din cele ocupate ?
    de ex. de ce nu ar ajunge un secretar de stat la un minister si nu 5-8? ha?

  9. Vom taia pensiile speciale
    Acelea ale maturatorilor de strada
    Apoi vom taia posturle si-i vom da afara
    Pe cei ce nu sunt angajati!

    Vom taia toti banii care deja au fost furati
    Gaura din buget o vom taia si pe ea
    Acolo e banet nu gluma
    Apoi vom taia de la specialii care au murit!

    Vom face economie la sange
    Iata deja am marit bonurile de masa
    La saracii bugetari care stau si stau degeaba
    Am marit banetul pentru mancarea parlamentarilor!

    Iata vedeti ce munca titanica ducem noi
    Ca sa acoperim gaura , gurilor sarantocilor astora !

  10. Vom taia pensiile speciale ale maturatorilor de stradaMaturatul strazilor se face mecanizat cu suflante si aspiratoare .MAturatori au fost acum 20 de ani ,nu mai exista cum nu exista sacagii ,palimari,guardia, aprinzatori de felinare etc Chiar de ar fi maturatori de strada ei merita respect pentru ca ei tin curate strazile murdarite de noi ce ne consideram superiori! A Trebue angajati maturatori pe la parlament ca acolo gunoaele put !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger