AcasăPoliticaCiolacu, anunț înainte de votul pentru noul Guvern: „Susțin cu tărie eliminarea...

Ciolacu, anunț înainte de votul pentru noul Guvern: „Susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari” – VIDEO

În cadrul discursului susținut joi în ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului, și în cadrul căreia urmează să se dea votul de încredere în privința Guvernului pe care a fost desemnat să-l conducă, Marcel Ciolacu a ținut să facă un anunț cu privire la soarta pensiilor speciale.

A pornit prin a spune că în noul Guvern vor rămâne doar cei care muncesc. Și că e nevoie să se reducă „risipa”.

”Stă în puterea noastră să astupăm prăpastia uriașă de încredere care este astăzi între clasa politică și cetățeni! Și vom reuși asta dacă vom începe cu reducerea cheltuielilor statului.

Am vrut ca prim-ministru să am un Guvern cu mai puține ministere. Am redus numărul de ministere și vom reduce și numărul secretarilor de stat. În acest Guvern vor rămâne doar oamenii care muncesc!

Trebuie să reducem risipa! Și cred că acest nou Guvern trebuie să își asume cu mult curaj legea interzicerii cumulului pensiei cu salariul la stat. Este nedrept pentru restul cetățenilor ca aparatul de stat să fie înțesat cu speciali.

La fel cum trebuie, împreună, să facem dreptate odată pentru totdeauna în ceea ce privește pensiile speciale”, a afirmat Ciolacu, de la tribuna sălii parlamentului.

Ciolacu: „Este singura soluție pentru a avea legitimitate”

Liderul PSD – și viitorul premier – a ținut să anunțe parlamentarii, înainte de a primi votul de învestitură, că susține tăierea pensiilor speciale ale aleșilor neamului.

„Este poate cea mai grea reformă, care a rupt cel mai mult societatea. Dacă vrem să redăm încrederea în stat, atunci trebuie să înțelegem că nu mai putem avea două categorii de cetățeni: unii normali și unii speciali. Toți suntem români.

Înainte de a-mi da votul vă anunț: susțin cu tărie eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari! Este singura soluție pentru a avea legitimitate, pentru a tăia apoi toate pensiile speciale. Și vreau ca Parlamentul să fie alături de mine și de Guvern! Să reușim împreună să facem reformă, să aducem dreptatea și să luăm banii din PNRR!”, a mai spus Ciolacu, premierul desemnat.

author avatar
Andrei Coman