AcasăPoliticaCiolacu, anunț în prima ședință de Guvern din 2024: „Trebuie să ne...

Ciolacu, anunț în prima ședință de Guvern din 2024: „Trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară” – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

La Palatul Victoria are loc, joi, 4 ianuarie, prima ședință de Guvern din 2024. La începutul reuniunii Executivului pe care-l conduce, Marcel Ciolacu a făcut mai multe anunțuri, despre „prioritățile” începutului de an.

Unul dintre ele de interes pentru medicii rezidenți care au promovat examenul de specialitate la finele anului trecut.

Premierul a cerut Ministerelor Sănătății și Dezvoltării să actualizeze listele cu posturi vacante.

Ciolacu: „Trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară”

„Tot ca o prioritate în acest început de an, vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut. Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară.

De aceea, în perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Ministerul Dezvoltării trebuie să actualizeze listele cu posturi vacante și să vină în Guvern cu noi memorandumuri de scoatere la concurs a acestora. Rog, de asemenea, și Ministerul Finanțelor să coopereze pentru ca acest lucru să se întâmple rapid”, a declarat Marcel Ciolacu, în startul ședinței de Guvern de joi.

Anunț și pentru pensionari: „Este prima majorare a pensiilor din acest an”

Cu scurt timp înainte, menționând că e prima prima şedinţă de Guvern din 2024, premierul a ales să anunțe că „primul angajament din acest an va fi către pensionari”. „De mâine (vineri-n.red.) va începe plata pensiilor majorate cu 13,8%. De asemenea, pentru cei care încasează pensia în card, acest lucru se va întâmpla în zilele următoare. Este prima majorare a pensiilor din acest an. Urmează recalcularea din septembrie, care va face dreptate pentru milioane de pensionari”, a afirmat Ciolacu.

Șeful Guvernului le-a mulțumit colegilor din Guvern, și anume miniștrilor, „pentru tot efortul de anul trecut, dar vă rog să fim în continuare responsabili și în perioada următoare”.

„Chiar dacă avem în față un an electoral deosebit de important, mi-aş dori să nu promitem nimic din ceea ce nu putem să îndeplinim. Trebuie să continuăm să punem România și românii pe primul loc în toate deciziile noastre”, a susținut Ciolacu, joi, 4 ianuarie.

author avatar
Andrei Coman
452 afisari

3 COMENTARII

  1. Mai copii,

    Mai documentați-vă, ca scrieți trăznăi…

    Examenul de specialitate a avut loc în aprilie și octombrie 2023. Este pentru medicii rezidenti care au terminat rezidentiatul și devin medici specialiști în urma promovării lui. De aceea, se numește examen de specialitate.

    Examenul de rezidentiat este un examen pentru absolvenții de medicina care au titlul de medic-doctor. Acesta a avut loc în noiembrie 2023 și este un examen de intrare în rezidentiat.

    Ca sa înțelegeți și voi, rezidentiatul e o forma de pregătire și de munca, unii zic ca de sclavie. Intri în program cu Examenul de rezidentiat și ieși din acest program cu Examenul de specialitate.

    Hai, puneți mana pe carte …
    Ia, citiți..
    http://www.rezidentiat.ms.ro

    Hai ca nu musca…

  2. „Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară.”
    O sa pastrati pe dracu in paispe, o sa plece aia ca stolul de vrabii.

  3. Pentru absolventii de facultati de stat ar trebui reitrodusa repartitia si stagiatura obligatorii; ci9ne nu accepta sa plateasca scolarizarea. Acceasi, daca vor sa plece in strainatate ,sa plateasca scolarizarea. De ce din taxele si impozitele noastre sa sustinem diverse tari straine. A facut cineva un calcul cite miliarde s-au scurs in afara fara sa avem vreun profit? Nu mai vorbesc de materia cenusie care s-a pierdut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger