AcasăPoliticaCiolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari: „O decizie extrem de importantă...

Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari: „O decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate” – VIDEO

Marcel Ciolacu a venit, joi, 21 decembrie, cu vești de ultim moment pentru pensionarii din România. „Avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari” – a declarat șeful Guvernului, în debutul ședinței de la Palatul Victoria.

Premierul a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, extinderea programului de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari, prin creşterea numărului celor care vor putea beneficia de această facilitate.

Trimiteri la scandalul din Parlament

Începând prin a aminti că bugetul pentru 2024 a primită undă verde din Parlament, Marcel Ciolacu a venit cu un anunț de interes pentru pensionarii care pot beneficia de medicamente compensate.

„Mă bucur, în primul rând, că avem bugetul pe 2024 votat de Parlament cu aproape 300 de voturi, deoarece de acest buget depind veniturile a peste 12 milioane de români, venituri care cresc anul viitor.

Dacă scandalul din Parlament este prețul pe care ar trebui să-l plătesc eu, ca premier, pentru ca pensionarii să-și primească la timp, în ianuarie, pensiile indexate, îmi asum această problemă fără nicio ezitare”, a susținut Ciolacu.

Citiți și: Construcție catastrofală a bugetului pe 2024. Veniturile, umflate artificial cu 19 miliarde de lei


„Sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că, în 2024, banii din buget ajung acolo unde este nevoie. Iar acest buget oferă garanția că vom continua în același ritm șantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascălii, că vom avea medicamente și servicii medicale mai bune”, a mai spus premierul.

Ciolacu: „Avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari”

El a adăugat că în şedinţa de Guvern se va creşte plafonul pensionarilor eligibili să primească medicamente compensate. „Apropo de medicamente, avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari.

Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale. Iar în 2024 am majorat bugetul Sănătății cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern”, a mai anunțat Marcel Ciolacu.

Executivul are pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 21 decembrie, un proiect de hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea unor acte normative referitoare la Programul pentru compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor pentru pensionari.

author avatar
Andrei Coman