AcasăPoliticaCiolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în...

Ciolacu, anunț de ultimă oră pentru pensionari, înainte de Paște. „Suntem în grafic”

Premierul Marcel Ciolacu a făcut, marți, 30 aprilie, un anunț important pentru pensionarii din România, care își așteaptă pensiile, înainte de Sărbătorile Pascale.

În cadrul declarațiilor pe care le-a făcut, la începutul ședinței de Guvern, prim-ministrul a dat asigurări că Executivul este „în grafic”, astfel încât „toate pensiile” să fie achitate înainte de Paște.

„Încep cu anunțul că suntem în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate, cum am promis, înainte de Paște”, a afirmat Marcel Ciolacu, de la Palatul Victoria, în startul ședinței de marți a Executivului.

Totodată, premierul a mai făcut un anunț de interes pentru seniorii României, de această dată în privința recalculării pensiilor.

„Îi asigur pe români că rămânem la fel de de hotărâți și cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie. Știu și sunt ferm convins că vor mai fi până atunci zeci de știri că nu sunt banii necesari. Însă datele din primul trimestru arată clar: avem o majorare a încasărilor din contribuțiile sociale cu peste 22%! Acesta este efectul creșterii numărului de locuri de muncă și a salariilor. Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii, de altfel, sunt deja prinși în buget pentru întreg capitolul de pensii”, a susținut Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

 

De altfel, Ministerul Muncii a anunțat luni, 29 aprilie, că „banii pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferați integral Companiei Naționale Poșta Română”.

„Sumele necesare pentru plata pensiilor înaintea sărbătorilor pascale au fost transferate, de către Casa Națională de Pensii Publice, Poștei Române, astfel:
▪️ tranșa I, reprezentând 50% din suma totală, au fost virați joi, 25 aprilie;
▪️ tranșele II și III au fost transferate vineri, 26 aprilie”, conform sursei citate.

author avatar
Andrei Coman
213 afisari

2 COMENTARII

  1. O sa fie pensia minima de 3000 de lei. Cum sa nu l crezi pe omul ăsta care vâna lei cu Omar Haisam, sau cum l o mai chema azi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger