AcasăPoliticaCiolacu, anunț de ultimă oră. Asta e „prioritatea absolută a Guvernului”! -...

Ciolacu, anunț de ultimă oră. Asta e „prioritatea absolută a Guvernului”! – VIDEO

sursa foto: Facebook/Guvernul României

Premierul susține că prioritatea „absolută” a Executivului este finalizarea setului de norme prin care în toate licitaţiile publice să se aplice „Criteriul verde”.

Din câte a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern de joi, 8 februarie, acesta este „cel mai puternic instrument” pentru a susţine companiile româneşti.

„Cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești”

„Aş dori să vă anunţ că prioritatea absolută a Guvernului în următoarele două săptămâni este să finalizăm setul de norme prin care în toate licitațiile publice să se aplice „Criteriul verde”. Este cel mai puternic instrument pentru a susține companiile românești, folosind un principiu european: punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin.

Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât ești mai avantajat. Vrem ca toate firmele românești, de la industria auto, cu Dacia și Ford, la materiale de construcții și cea agroalimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanți pași făcuți pentru a ne susține toate companiile care produc în România”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de joi a Guvernului.

Ciolacu: „Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat și mediul privat pentru…”

Și tot în debutul reuniunii de la Palatul Victoria, premierul a mai adus în discuție o prioritate a Executivului pe care-l conduce, de această dată fiind vorba despre căutarea de soluții pentru rezolvarea problemei deficitului forței de muncă. Și a anunțat că săptămâna viitoare va avea discuții cu patronatele din Confederația Concordia și Consiliul Național al IMM-urilor (Întreprinderi Mici și Mijlocii).

„O altă prioritate, după discuțiile din ultimele săptămâni cu reprezentanții tuturor marilor investitori, atât români, cât și străini, este să găsim soluții pentru deficitul forței de muncă.

Este o problemă structurală a economiei și, de aceea, voi propune mediului privat un program național pentru extinderea accelerată a învățământului dual. Acest parteneriat trebuie să ne permită ca, în următorii 5 ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învățământul dual, de 5 ori mai mult ca acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat și mediul privat pentru a găsi soluții care să ajute concret economia.

De aceea, săptămâna viitoare, mă voi întâlni cu patronatele din Confederația Concordia și Consiliul Național al IMM-urilor ca să consolidăm un pachet de măsuri de sprijin pentru firmele românești”, a explicat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
495 afisari

4 COMENTARII

  1. „prioritatea absolută a Guvernului” trebuie sa fie propovaduirea materiala si spirituala a poporului roman. Nu te-a ales Ursula bah covrigarule.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger