AcasăPoliticaCiolacu, anunț categoric înainte de a pleca la Bruxelles: „Pentru asta sunt...

Ciolacu, anunț categoric înainte de a pleca la Bruxelles: „Pentru asta sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier” – VIDEO

Șeful Executivului, Marcel Ciolacu, a anunțat la începutul ședinței de Guvern de joi că în cursul acestei zile va pleca la Bruxelles.

Acolo unde va avea întâlniri esențiale cu oficialii europeni. Discuțiile vizează măsurile fiscale pentru România. „Sunt decis să nu renunț la vreo reformă”, a afirmat, joi, Ciolacu.

„Trebuie să depășim însă toate aceste situații complicate și să ducem România înainte. Iar drumul țării înseamnă azi calea reformelor prevăzute în PNRR, cu care modernizăm administrația și investim miliarde de euro în transport, energie, educație, sănătate, agricultură, digitalizare. După-amiază voi pleca la Bruxelles, unde mă voi întâlni cu oficialii europeni ca să discut câteva decizii esențiale pe care trebuie să le luăm împreună pentru ca planul României să meargă cu succes mai departe”, a declarat Ciolacu, la începutul ședinței de joi de la Palatul Victoria.

Ciolacu: „Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat”

„Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat: închidem renegocierea PNRR, finalizăm noua formă a programului RePower EU, vom face reforma pensiilor, depunem cererea de plată numărul 3 și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltarea sustenabilă a României. Așa că, azi, vreau împreună cu tot Cabinetul să trecem în revistă toate jaloanele care trebuie închise pentru a putea depune cererea de plată numărul 3”, a completat șeful Guvernului.

Nu sunt singurele declarații pe care le-a făcut premierul Ciolacu înainte de a pleca la Bruxelles, pentru discuțiile cu oficialii europeni. Șeful Guvernului și al PSD-ului a făcut referire și la recenta prezență la Bruxelles a trei dintre miniștrii Cabinetului pe care-l conduce. E vorba despre miniștrii Muncii, Finanțelor și Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Așa cum am anunțat în ședința de Guvern trecută, pentru asta sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier și să-mi asum răspunderea alături de Guvern pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană. În același timp, însă, în spiritul solidarității europene, sunt absolut convins – și există deja semnale în acest sens după prezența celor 3 miniștri la Bruxelles – că și Comisia va recunoaște eforturile financiare deosebite făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Sunt sigur că vom găsi împreună cu partenerii europeni soluția justă astfel încât cadrul fiscal-bugetar stabilit pentru 2023, 2024 și 2025 să fie actualizat ținând cont de aceaste realități”, a afirmat Ciolacu.

author avatar
Andrei Coman
975 afisari

20 COMENTARII

    • I-auzi! Dar cand liberalii au intocmit pnnr-ul nu erai de fatza ursuletule? De ce nu ai facut nimic? Acum pute? Stai in pi z da matii acolo si guverneaza in pastele ma-tii! Alaturi de galbejiti bah prostule!

      • Securizati-va sectiunea de comentarii macar pentru articolele importante unde se discuta civilizat geopolitica. Acele articole sunt cele mai atacate de spammeri si troli mai ales cele care critica in vreun fel SUA. Altfel tot efortul jurnalistic depus de dvs. este in van. Pentru ca noi nu vom mai fi interesati sa citim ce ati scris dvs. daca nu putem sa avem un schimb amiabil de idei.
        Răspundeți

    • Proiect de lege ca orfanul sa nu mai primeasca ajutor ?
      Conditia ca sa primeasca ajutoare pentru orfani, ca parintele sa aiba salariu minim pe economie?
      Da’ copilul din ce traieste?

  1. ca sursa tuturor nenorocirilor care se abat asupra Omenirii este cresterea puterii Guvernelor din TOATE Tarile Lumii. Guvernul este un instrument foarte asemanator focului: e folositor, da lumina si caldura atita vreme cit este tinut in vatra dar distruge cind isi iese din matca lui. Parintii Fondatori ai Americii, cea mai talentata clasa politica din ultimii 2500 de ani, au realizat acest lucru si de aceea au instituit in 1788 un Guvern in primul rind LIMITAT caruia i-au mai adaugat ulterior Garantiile Constitutionale din Legea Drepturilor – primele zece Amendamenta ale Constitutiei Americane. Dar va ginditi, eroi, ca in 1788 nu exista nici fotografiere, nici amprentare, nici date biometrice, nici tehnologie 5G, nici masini electronice cu capacitate de calcul si de memorie practic instantanee si nelimitata si nici portofele cibernetice. Cu atit mai mult astazi ar trebui limitata puterea Guvernelor in Toate Tarile, dar ceea ce se intimpla zilnic este exact opusul! Combinatia dintre un Guvern Centralizat si Tehnologie este o combinatie letala care , iata, genereaza forme de tiranie necunoscute pina acum Omenirii. Acest lucru a fost sesizat de Vizionarul American Theodore John Kaczynski in 1978 cind s-a retras din viata academica pentru a redacta Manifestul intitulat „Societatea Industriala si Viitorul Acesteia” care avea sa fie publicat de cotidienele de mare tiraj New York Times si Washington Post in Septembrie 1996. Dina pacate versiunea in Limba Romana a acestui important document a fost stearsa de pe INTERNET dar il puteti citi in Engleza, in Spaniola si poate si in alte limbi.Cine nu cunoaste Limbi straine poate folosi Yandex Translator care da o versiune aproximativa dar coerenta a acestui important document.
    Acest mesaj a fost redactat de utilizatorul El Pistolero de Barrio Azteca y Gazprom

  2. Să mori tu?! Domnule Ciolacu,eram gata să te cred, când ai preluat mandatul,declarai că pensiile speciale vor fi tăiate,…dar am aflat cu surprindere că era un joc de imagine, numai cred în PSD,nici în PNL sau UDMR…dar am dilema cetățeanului turmentat;eu cu cine votez? Voi încerca singura varianta rămasă USR,sper sa fie votați masiv ,să încercăm și cu cei tineri și mai curați se pare…sper deși nu mai am vârsta de a speră ,ce a putut face PSD cu PNL și UDMR din țară în 33 de ani…

        • Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , m-am pisiatara pi mini , mamuku mi-a dat pantalonii di salopeta cu slitu pi vanga . Gheorghe dej asta mi-a bagat morcovu cu usereu , romanii s-ar putea sa o carmiasca cu Drula si io am halit pirita maro di pomana in National . Daca Hauru nu tresi di 10 % la alijiri ?

    • Dragă tovarăș, ai mare dreptate. Eu măcar am reușit să ne plătim aproape toate datoriile până la Crăciunul nefericit din ’89. Aceia de la PSD sau FSN, toți copiii mei până la urmă, au băgat țara în datorii uriașe. Nu vă spun ce le-aș fi făcut dacă aș mai fi trăit astăzi.

  3. ciolacu se comporta ca o tarfa cu epoleti.
    de asta nu mai pot românii ca-si depune ciolanis mandatul. du-te invartindu-te, sluga la straini si gluga de coceni!
    abia scapam de un bou, primul bou dintr-un guvern de lepre tradatoare!
    unde este eliminarea pensiilor speciale, slugă?
    tu vii acum sa lovești tot in clasa de mijloc si in cei saraci? hiena si lepra mincinoasa, care esti tu!

  4. Abia asteptam ,fratica.Sa nu uiti sa ii iei cu mata pe rafila si arafat.Altfel demisionezi degeaba.

  5. Sa distrugi un popor pentru banii din PNRR. Banii ce sa vezi, împrumut si cu dobânda 😂😂😂 asta înseamnă sa fii mafiot. Sa prostești un popor, ca daca nu faci reforme, nu iei banii ce trebuie sa ii dai inapoi. Daca taxezi multinaționale, nu ei banii ce sunt cu dobânda, e tare de tot asta, sa nenorocești un popor cu cele mai scumpe prețuri la gaze, energie si mancare din Europa, doar ca sa iei niste banii ce trebuie sa ii dai inapoi cu dobânda, popor de prosti ce înghit orice

    • „Sa distrugi un popor pentru banii din PNRR.” Cea mai mare porcarie care am citit-o in ultima saptamana. PNRR reprezinta reforme si proiecte de dezvoltare esentiale… daca nici asta n-o pricepi, mai bine nu votezi.

  6. Ce stat ue s a mai dus sa le faca birocratii de acolo cica cat sa dea pensii ,cat sa dea salarii cand astea sunt legi organice ale fiecaruia??? Spuneti ba pe fata ca ati dat toata tara la cheie unora care au doar interese.

  7. Toti postacii NU au sesizat din cele spuse de Ciolacu ca TOATE BELELILE nasoale se trag de la UCRAINA si BASARABIA unde investim mai mult decat in sanatate si educatie. Am ajuns sa tinem in „spate” doua tari ,de dragul UE si SUA. TOTUL se PLATESTE in viata !…mai ales PROSTIA.

  8. Mai e putin si scapam de pesedea si penelea userea, de slugile americii si occidentului,tradatorii de tara, alesii televiziunilor si ziarelor. Deja haitele din tV si ziar ne-o pregatesc la presedentie pe cantareata pesedista cheala, wariorul nostru de la NATO, Joana. Ciolache in fiecare zisi seara de seara taie la pensii nesimtite si mareste cu minciuni pensiile la romani.Nu-si mai bea cafeaua de dimineata ptr ca e ocupat cu minciuna maritului de pensii, fara obraz si fara rusine.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger