AcasăPoliticaPSD propune USR PLUS o alianță împotriva PNL. PSD a redactat moțiunea...

PSD propune USR PLUS o alianță împotriva PNL. PSD a redactat moțiunea de cenzură

Liderul principalei formațiuni de opoziție a avut, miercuri seară târziu, o primă reacție la anunțul venit de la Palatul Victoria, de la premierul Florin Cîțu, care a anunțat că a trimis la Cotroceni cererea privind revocarea lui Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției.

”Dacă USR PLUS vrea ca acest guvern să pice, își dau toți demisia. Și tot guvernul pleacă!”, a transmis în primă fază Ciolacu.

Politicianul aflat în fruntea PSD-ului a amintit, în acest context, de intenția formațiunii pe care o conduce de a depune, în actuala sesiune parlamentară, o moțiune de cenzură la adresa Cabinetului Cîțu. Și i-a invitat pe cei de la USR PLUS să o semneze.

”PSD va depune moțiunea de cenzură când vom avea cele 234 de semnături necesare trecerii ei. Azi, ne mai lipsesc 30. Îi așteptăm pe cei din USR PLUS să termine cu baletul și să semneze moțiunea de cenzură”, a transmis Marcel Ciolacu pe Facebook.

PSD se teme de jocul dublu al celor de la USR PLUS

Totuși, Ciolacu a arătat că PSD se teme de jocul dublu al celor de la USR PLUS: „În nici un caz nu vom accepta ca dorința românilor de a scăpa de acest guvern ticălos să fie folosită de USR PLUS ca obiect de șantaj între partidele din Coaliție”.

Reacția lui Marcel Ciolacu a venit pe fondul nemulțumirilor manifestate de la vârful USR PLUS (VEZI AICI) față de decizia pe care a anunțat-o premierul Cîțu în cazul lui Stelian Ion.

„Florin Cîțu a arătat în această seară că nu poate conduce nimic. Cu atât mai puțin un Guvern. (…) Florin Cîțu trebuie să plece!” – Dan Barna, co-președinte USR PLUS.

La rândul său, Dacian Cioloș, lider USR PLUS, a ales să menționeze, între altele, că „Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!”.

De ce l-a demis Florin Cîțu pe Stelian Ion

Pe lângă faptul că a precizat că a trimis președintelui Iohannis cererea de revocare a lui Stelian Ion de la Justiție, premierul Florin Cîțu a anunțat ce nemulțumiri are în cazul ministrului Stelian Ion.

”Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este o ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de Guvernare.

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere”.

„Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțeleagă că noi aici nu vorbim despre primari, ci vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată!” – Florin Cîțu

344 afisari

3 COMENTARII

  1. PSD nu trebuie să se coboare la nivelul USR. Trebuie doar să lanseze moțiunea. Cine vrea, s-o voteze. Dar nu este de conceput o înțelegere cu creaturile alea.

  2. Le mai trebuie si minoritatile sa le asigure un confort de voturi. Nu tot Usl o sa le dea voturi deoarece multi sunt in guvern.

  3. Sectia aia trebuie imbunatatita ca nu merge de 2 ani. Ori au prea multe dosare ori is f putini procurori. Dar nu am vazut un dosar in 2 ani de abuz magistrat si sunt mii de dosare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger