AcasăPoliticaCiolacu acuză lăcomia băncilor: „Este intolerabil să crești artificial comisioanele”/Ce anunță pentru...

Ciolacu acuză lăcomia băncilor: „Este intolerabil să crești artificial comisioanele”/Ce anunță pentru săptămâna viitoare

sursa foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu, numărul 1 în cadrul PSD-ului, a transmis un mesaj de ultimă oră. Prin care anunță că săptămâna ce vine va chema la Guvern, pentru o întrevedere – „pe subiectul banilor cash” – specialiștii din Ministerul Finanțelor și Băncii Naționale a României.

„Lăcomia băncilor nu poate fi alimentată din dezbaterea privind banii cash! Este intolerabil să crești artificial comisioanele bancare!”, transmite, vineri, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Discuții decisive la Guvern, săptămâna viitoare

Mai mult, premierul anunță de pe acum că zilele următoare își propune să discute, la Palatul Victoria, cu specialiștii din Ministerul Finanțelor – condus de Marcel Boloș, cu cei ai Băncii Naționale (BNR), dar nu numai – pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash (numerar).

„Voi convoca săptămâna viitoare la Guvern o întâlnire cu specialiștii din Ministerul Finanțelor și BNR, dar și cu reprezentanții micilor întreprinzători, ai băncilor și ai societății civile pentru a lua o decizie pe subiectul banilor cash.

Nu voi renunța niciodată la lupta împotriva evaziunii. Și nu voi renunța să protejez românii de lăcomia unora care vor să facă bani cu orice preț!”, a mai scris Ciolacu pe rețeaua de socializare.

Citiți și:

O mare bancă din ţară îngreunează şi mai tare viaţa românilor, după limitarea cash-ului. Plăţile cu cardul vor fi mai dificile

Dispare cash-ul. Cumpărăturile, doar prin carduri bancare

Mihai Tudose, după ce PSD aproape că a desfiinţat şi a interzis cash-ul, în România: „Nu mă obliga să-mi iau o pâine cu card”

author avatar
Andrei Coman
606 afisari

16 COMENTARII

  1. Marcelino draga ti-ai cam semnat sentinta la moarte politica zgandarand subiectul cashului limitat si al platilor doar prin hoatzele de banci. Adio si un praz verde, ai grija de covrigarie ca numai de acolo o sa mananci.

    • Eu sunt oripilat de cei din ccr stai sii te întrebi cum a trecut mizeria asta de lege cu îngrădirea libertăți fata de banul muncit de tine,de Curtea constituțională, când constituția îți apară acest drept

      • Exista o hotarare a CCR din 2009 care spune clar ca salariul poate fi platit cash, iar plata cu cashul nu poate fi ingradita/limitata. De ce nu se respecta aceasta hotarare? De ce nu poti cumpara o masina sau un apartament cu banii tai cash economisiti timp de 20 de ani? De ce numai prin banca? Apartamentul meu l-am cumparat in 1995 cu cash, am mers cu geanta cu bani la mine. Cand a aparut Solentza Diesel am cumparat una cu bani cash din reprezentanta. De ce acum nu se poate? Am devenit intre timp terorist, traficant de droguri, traficant de arme, evazionist fiscal, falsificator si eu inca nu am aflat ???

  2. nu te votez ! povestea asta cu limitarea cash-ului tu ai pornit-o , ba ai facut si circ cu ea si cu ceilalti penibili din psd , gadei si zamfir .

    • Prima da si-au sacrificat un baron din teritoriu care avea portbagaju plin cu bancnote de 500lei ,ca apoi să arate cetățeanului ce se întâmplă dacă nu pun un control asupra numerarului, cum oamenii fura cu sacoșele si ei trebuie sa ne apere de hoti,un teatru cu o regie proastă, vizibila din avion

  3. Cilacule te cam joci cu focul omule!!!!
    Ordine venite de afara? Cu siguranta, deoarece presa a anuntat in aceasta saptamana ca in Franta s-a iesit in strada pe acelasi motiv, tot 1.000 de euro limita la platile cash, iar lumea s-a revoltat mergand la casele de marcat cu carucioarele pline si platind in premiera toti doar cash.
    Limite plati cash in Eu 2023?

    Austria – No limit.
    Belgium – For goods and services, the limit for cash payments is EUR 3,000.
    Bulgaria – Amounts of 10,000 levs (approx. 5,108 euros)
    Croatia – Cash payment limitation: 15 000 €
    Cyprus – No limit.
    Czech Republic – Cash payments are possible up to and including 270,000 Czech crowns (approx. € 10,509) per day.
    Estonia – No limit on cash payments.
    Finland – There is no legal limit for cash payments.
    France – The cash limit is 1,000 euros for taxpayers resident in France.
    Germany – No limit on cash payments for the purchase of goods.
    Hungary – Consumers can pay in cash without restriction.
    Iceland – No limit.
    Ireland – According to the law, there is no limit for cash payments.
    Latvia – The maximum amount that can be paid in cash is 7,200 euros.
    Lithuania – The limit for cash payments is 3,000 euros.
    Luxembourg – No limit.
    Malta – Certain items and goods may not be paid for in cash for an amount of 10,000 euros
    Netherlands – cash payments from an amount of € 3,000
    Norway – paying for items with a value of up to and including 40,000 Norwegian kroner (approx. 3841 euros)
    Poland – PLN 15,000 (approx. EUR 3267).
    Portugal – Payments of a value of 3,000 euros max
    United Kingdom – The consumers can make cash payments without any limits.

    SURSA? ––-> https://www.europe-consommateurs.eu/en/shopping-internet/cash-payment-limitations.html

  4. A vazut ca nu poate prosti lumea si acum vrea sa dreaga busuiocul dand vina pe banci cu care este inteles , e si las ! fac prinsoare ca nu se lasa si vor mai mari putin plafonul , targuiala ca la piata .

  5. Poporul l-ai intrebat,Ciolacule?Ca de ani buni guvernati cu spatele la poporul roman,semnati tratate si obligatii pe care apoi le ascundeti opiniei publice.Tu si Johannis nu uitati niciodata sa ne amintiti ca traim intr-o tara democratica.Eu cred ca traim o dictatura mult mai perversa si mai subtila decat cea comunista.

  6. Cetățenii nu pot fi obligați la cheltuieli suplimentare (povară financiară) în beneficiul băncilor (persoane juridice de drept privat) în numele luptei împotriva evaziunii.
    In sens invers, Guvernul nu poate adopta o lege prin care taxele și comisioanele să fie susținute de către bănci sau suportate de către stat în beneficiul persoanelor fizice ?

  7. a crezut ca merge cu vrajeala aia populista , gata cu smecherii , cu ferari la sacosa , a crezut ca pune botul lumea la neomarxismul lui .

  8. O cunostinta si- a cumparat acum cativa ani o canapea.
    Era vreo 1000 lei si o firma f.cunoscuta i-a spus ca daca prin cardul de credit plateste la timp, luna de luna rata, nu i se ia comision.
    A platit luna de luna la timp dar cu o suma de 10 lei in plus, lunar !
    Banca foarte cunoscuta i-a spus ca nu e o dobanda ci un comision de admnistrare…dupa cum vedeti o pacaleala si o suma f.mare in raport cu creditul!
    Cum sa mai ai incredere in banci?

  9. Nui are cum sa renunte la limitarea cashului deoarece este impus de catre Uniunea Europeana, este proiect iar din 2025 limitare cash in Romania o sa fie de 500 euro, cine nu crede trebuie doar sa caute informatia pe google.
    Uniunea Europeana se transforma intr-un lagar de concentrare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De fapt asta a si fost de la inceput, dar mai intai au pozat in virgina superba care de fapt era unul cu trompa ascunsa iar dupa ce si-a racolat victimele acum le …………………..

    • Daca Germania nu a limitat cash de ce o face Romania?
      Daca Germania nu a renuntat la carierele de carbune, de ce renunta Romania?
      Cred ca Ciolacu ar trebui sa faca un pic de curatenie la M.Finantelor sunt niste functionari pe acolo mai catolici decat Papa.

  10. Vai și amar Ciolacule, cât timp erai în „umbră” erai relativ frecventabil, ai vrut în „prim plan” și ți se vede „capacitatea” de gândire . Asta și cealaltă „lege a porcului”, precum și gafele la care te precipită echipa ta de P.R. te vor îngropa definitiv în fața alegătorilor de bază ai PSD.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger