AcasăPoliticaCiolacu a răbufnit: „Guvernul a dat astăzi drumul austerităţii. Tăieri peste tot....

Ciolacu a răbufnit: „Guvernul a dat astăzi drumul austerităţii. Tăieri peste tot. Cu barda”

Marcel CiolacuCiolacu a răbufnit: „Guvernul a dat astăzi drumul austerităţii. Tăieri peste tot. cu barda” / foto: Mediafax

Guvernul Cîțu și-a propus ca România să se încadreze într-un deficit bugetar de 7%. Pentru a-și atinge obiectivele, Executivul a anunțat mai multe tăieri bugetare, menite să aducă bani la buget.

Noua variantă a textului legii bugetului de stat pe 2021 prevede venituri mai mici pentru milioane de români. Sunt afectați în special bugetarii, pensionari și studenții.

Cabinetul lui Florin Cîțu va efectua tăieri peste tot, „de la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcolile deschise”, susține președintele PSD, Marcel Ciolacu.

„În campania electorală, au promis lapte şi miere. V-au minţit! Astăzi, au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot. Cu barda. De la pensionari, de la copii, de la bugetari, de la Horeca, până şi de la transportul elevilor chiar în prima zi cu şcolile deschise!

Practic, astăzi au îngropat toate speranţele unui popor întreg de a avea un trai decent, civilizat. Speranţele întregului mediu de afaceri la o revenire spre normalitate a economiei! Şi este doar începutul unui tunel lung şi negru al austerităţii.

Minim 5 ani va lua României pentru a ieşi din groapa în care ne-au aruncat aceşti incompetenţi. Nimic pentru popor, totul pentru clientela lor, pentru pilele lor, pentru rudele lor. Pentru toţi cei pe care i-au plantat în funcţii plătite gras. Pentru ei au bani! În rest, o mare de incompetenţă şi nicio soluţie pentru redresarea economiei, pentru lupta împotriva pandemiei sau pentru protejarea nivelului de trai”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

Salariile bugetarilor și pensiile, înghețate în 2021

Potrivit noii legi a bugetului salariilor bugetarilor și pensiile vor fi înghețate în 2021, adică nu se vor majora decât în ianuarie 2022. Afectați sunt și studenții, deoarece Guvernul amenință cu eliminarea călătoriilor gratuite cu trenul. Nici cei mici nu scapă. Alocațiile pentru copii au fost majorate la 1 ianuarie 2021, ele urmând a fi majorate din nou abia anul viitor.

De asemenea, se elimină voucherele de vacanță, deoarece există vouchere de vacanţă deja emise care sunt valabile şi în acest an, susține Ludovic Orban. El a mai spus că a existat o decizie cu privire la sporul de 30% pentru prefecturi care nu va mai fi plătit odată cu adoptarea legii bugetului de stat pentru 2021.

author avatar
Andreea Vlad
198 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger