AcasăPoliticaCiolacu a răbufnit: Este inacceptabil așa ceva/Asta e infrastructură comunistă - VIDEO

Ciolacu a răbufnit: Este inacceptabil așa ceva/Asta e infrastructură comunistă – VIDEO

Șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, spune că România are nevoie de o reformă administrativă rapidă. Și a vorbit, miercuri, despre numărul mare al ordonatorilor de credite, care, dă de înțeles premierul, ar trebui micșorat.

„Nu putem să avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume. Este inacceptabil așa ceva”, a afirmat, miercuri, Ciolacu.

Declarațiile au fost făcute la Palatul Victoria, la deschiderea Forumului Studenților Români de Pretutindeni (FSRP) – ediția 2023, la care a participat premierul.

„Era normal să existe un draft la Ministerul de Finanțe, un draft de lucru. Acel draft a mers la presă. Nu mă deranjează cu nimic. Nu are nimeni nimic de ascuns. Poate în urma feedback-urilor şi remediem anumite lucruri. Oameni buni, iertați-mă, nu putem să avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume. Este inacceptabil așa ceva. Nu poți. Fiecare bibliotecă din România, fiecare teatru, mai mic sau mai mare, fiecare agenție mai mică sau mai mare, toți suntem ordonatori de credite”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ciolacu: Eu nu mai doresc atâția ordonatori de credite/ Asta e infrastructură comunistă

Premierul a mai spus că rolul unui director de teatru e să conducă activitatea culturală, iar cel al unui şef de agenție pentru tineret este să conducă activitatea tineretului, „nu să aibă în subordine o structură cu servicii suport cât Teatrul Național, un teatru de provincie”.
Șeful Executivului lasă să se înțeleagă că ar fi cazul ca numărul ordonatorilor de credite să fie mișcorat.

Confundăm lucrurile. Iar pe urmă venim și spunem: „domnule, directorul de la Teatrul Național trebuie să aibă același salariu cu mine, cu directorul de la teatrul din provincie”. În ce lume trăim? (…) Un singur lucru am spus foarte clar. Eu nu mai doresc atâția ordonatori de credite. Nu trebuie fiecare să facă achiziții publice. Acelea se pot face centralizat la nivel de județ, de consiliul județean. Să cumperi un creion îţi trebuie director economic, îți trebuie șef la juridic, îți trebuie specialist în achiziții, că nu e simplu, trebuie să faci caiete de sarcini. Mai trebuiesc încă cinci din care să faci o comisie. Nu. Asta este infrastructură comunistă. Trăim în alte vremuri. Acele vremuri au fost depășite. Nu atinge nimeni activitatea de cultură, de tineret. Nu cred că statul român mai poate suporta o infrastructură atât de stufoasă”, a conchis Ciolacu, de la Palatul Victoria.

author avatar
Andrei Coman
915 afisari

21 COMENTARII

  1. Suspendarea ciocoiului parvenit „de la trei coceni” este imperios necesară ,România are nevoie de oameni patrioți ,asta trebuie sa fie prima mișcare importantă

  2. Sa mori tu? Pe cuvantul tau de membru PCR? Ba pe vremea comunistilor era planificare si totul mergea struna.Justitia era justitie. Scoala era scoala,familia era familie, Sanatatea la fel. S-au facut lucrari impresionante, adevarate opere de arta, prin ploi, frig si ger. Baraje, hidrocentrale, uzine, rafinarii, irigatii,etc.,etc.Nu se barbiereau si jefuiau paduri cu tot felul de criminali din strainatate cum faceti voi acum. Toata lumea avea de lucru. Nu lingea si spala nimeni la kur la handicapatii din occident. Ceausescu avea demnitate nu ca niste mizerii ca voi disperati dupa ciolan si furaciune.Pe vremea lui se muncea ,pe vremea voastra se fura si se latra.Daca asta nu facea blocuri cu voi stam la corturi.Ati ras si furat totul ca niste nemernici fara sa va pese de popor si tara.Ati jefuit-o cu mana pe biblie.Toate institutiile statului sunt pline de incompetyenti si putori.E tara in care iti este frica sa-ti duci copilul la scoala, batranul la doctor sau la azil. Ati umplut sanatatea de pseudodoctori cu CV-uri de facaturi, disperati dupa arginti.

  3. Bai cocalarule si Bulibasa de Buzau tu compari Comunismul cu ce faceti voi tradatori de neam si slugi ale Diavolului drogat si pedofil homalau care ati distrus identitatea si valoarea poporului RO ,La puscarie si lagare politice cu voi si familile voastre

  4. @ Să concedieze bărbații și să lase pe funcții numai gagicile de la ASE, alte economiste, ? Toți plăvanii vor uniforme și funcții, ? Bă , statul e pentru doamne, plăvanii la munci, zidărie, tâmpărie, dulgerie, agricultură , fierărie, alte meserii, ? Casele de bani la femei, ,,femeile țin casa” , de unde și FMI, ?
    Numai găsesc femeile locuri la funcții și la televiziuni de economiști ca, Dăiani, Isărescu, Georgescu, Ghergina, Rădulescu, Coșea, Șerbănescu, Stolojan, etc,. ?

  5. @ Nu puteți vedea la TV pe Mariana Gheorghe, Marian Vizoli, Maria Vlas, ale specialiste, de economiști d’ăștia care ies la TV să anunțe cât s-au mai împrumutat, ?

    • @ Mariana Vizoli bă, ? Mai sunteți și „firme” și nu știți cine e Mariana Vizoli, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger