AcasăPoliticaCiolacu a răbufnit după acuzațiile Opoziției în cazul Roșia Montană: „Chiar nu...

Ciolacu a răbufnit după acuzațiile Opoziției în cazul Roșia Montană: „Chiar nu le e rușine?/Eu câștig un proces și nu las o datorie de miliarde de euro României și…”

Aflat la Iași, premierul Marcel Ciolacu a răspuns, sâmbătă, 9 martie, acuzațiilor venite de la nivelul USR, potrivit cărora liderul PSD ar fi „manipulat bursa” prin declarațiile sale privind procesul Roșia Montană, șeful Executivului susținând că nu a dat „nicio informație, nici un document din Guvernul României” care să influențeze procesul.

„Deja vorbesc de patologie”

„Eu mă bucur, ca prim-ministru, că nu las o datorie copiilor noștri, că am avut capacitatea administrativă de a câștiga un proces. Cei cu acuzațiile, care au lăsat datorii de 200 de miliarde, pe care le plătim noi toți, eu nu le pot răspunde decât că cred că au o problemă în altă parte. Deja vorbesc de patologie.

Deci, într-o zi istorică a României, unde avocații angajați de Guvernul României au reușit să întoarcă un proces aproape pierdut, eu să răspund la acuzații de ce nu las României datorii?! Unora care au făcut datorii de 200 de miliarde României?! Mi se pare că… Poate nu trăim în aceeași lume. Ce bursă?”, a declarat Marcel Ciolacu, întrebat cum răspunde acuzațiilor opoziției.

„Nu am dat nicio informație”

Chestionat de presă cum explică afirmații publice conform cărora România urma să piardă acest proces, premierul a declarat că nu a venit el cu aceste explicații. „Dar nu am venit eu cu aceste explicații. Eu, ca prim-ministru, de câte ori am avut intervenții pe acest proces am spus că românii vor cunoaște adevărul.

Nu am dat nicio informație, nu am dat nici un document din Guvernul României, nu am dat de niciunde nicio motivare care să influențeze acest proces”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Despre ce bursă?! Eu joc la bursă?!”

„Am spus foarte clar: toate documentele vor fi puse la dispoziția presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim?! Despre ce bursă?! Eu joc la bursă?! Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă. Problema este că s-au jucat cu banii României.

Cum adică? Eu câștig un proces și nu las o datorie de miliarde de euro României și nu aduc o criză economică în România și o debusolare a sistemului fiscal și macroeconomic și eu sunt acuzat că de ce am câștigat câștigat procesul?! Chiar nu le e rușine?”, a continuat Ciolacu, pe un ton ferm.

Întrebat dacă a avut informații de la avocați, Ciolacu a răspuns: „Nu am dreptul să am informații de la avocați, doamnă, chiar dacă sunt prim-ministru al României. Eu nu am avut nicio informație… Nu am dreptul. Nu am acest drept. Ne jucăm cu așa ceva?!”

Drulă acuză: „Ciolacu a manipulat piața de capital prin declarațiile sale”

Reacția premierului a venit după ce președintele USR, Cătălin Drulă, l-a acuzat pe Ciolacu că a „manipulat bursa” prin declarațiile făcute cu privire la procesul intentat de compania Gabriel Resources statului român.

„Am depus oficial plângere la Agenția de Reglementare a Pieței de Capital din Canada. Marcel Ciolacu trebuie să demisioneze!

Marcel Ciolacu a manipulat piața de capital prin declarațiile sale. Vom depune inclusiv o plângere la DNA.

Pe scurt: dacă pe 31 ianuarie 2024, valoarea unei acțiuni Gabriel Resources valora 0,45 dolari, pe 7 martie, cu o zi înainte de verdict, acestea ajunseseră la 0,87 dolari. Acțiunile s-au dublat imediat după declarațiile lui Marcel Ciolacu cu privire la iminența pierderii procesului în cazul Roșia Montana. A fost o hoție coordonată de însuși premierul României, o creștere artificială și controlată a acțiunilor.

O mână de băieți deștepți au câștigat din manipularea bursei. Trebuie să aflăm numele lor.
Am sesizat autoritățile canadiene, dar este nevoie și de o anchetă DNA, ASF și ANI.
Cum va mai putea Marcel Ciolacu să negocieze ceva pentru România din calitatea de premier al țării, în condițiile în care am văzut că reprezintă interesele unui grup organizat? Niciun partener străin nu va mai avea încredere într-un astfel de premier, implicat într-o escrocherie pe bursă.

Avem de-a face cu o manipulare deliberată, cu beneficii ilegale pentru câțiva”, a transmis Drulă, sâmbătă, 9 martie, pe Facebook. Mesajul lui Drulă a fost postat și pe pagina oficială a USR.

La rândul său, fostul premier Dacian Cioloș, europarlamentar REPER, îl acuză pe Ciolacu, prin intermediul unui mesaj postat sâmbătă pe aceeași rețea de socializare, că „a distribuit știri false despre despăgubiri închipuite” și că „a subminat grav apărarea statului român şi a umflat acţiunile Gold Corporation”.

Citiți și: Cioloș a fost avertizat că dacă va lista Roșia Montană la UNESCO va vulnerabiliza România în procesul cu Gabriel Resources

author avatar
Andrei Coman
449 afisari

7 COMENTARII

  1. Hotul striga „hotul!”.
    Oare ce trebuie să dea în schimb România pentru această victorie? Cine a pus ochii pe resursele de la Roșia Montană și a aranjat apele ca Gabriel Resources să fie scoasă din joc pentru ca să lase locul altor exploatatori? De ce nu se vorbește de metalele rare de la Roșia Montantă, ca să știm adevărata valoarea a zăcămintelor de acolo?
    Vă reamintesc că un caz similar a fost şi victoria României în procesul împotriva Ucrainei privind platoul continental din jurul Insulei Şerpilor: după ce euforia victoriei s-a stins, am aflat că drepturile de exploatare a resursele din jurul Insulei Şerpilor fuseseră deja cedate unei companii străine dinainte de pronunţarea deciziei, astfel că nu România a câştigat, ci compania respectivă.

  2. se pare ca Ciolacu chiar nu stie ce se petrece ,e strain de jocul la bursa , ar trebui sfatuit sa-si tina gura ca scoate cam des prostii pe ea

  3. Are dreptate covrigarul, a castigat😀. El xastiga fiindcă…nu pierde bani, nu castiga ca aduce Doamne fereste, vreun leu in țară 😀. A invatat de la lufta nemtwasca, ala care spunea xa a adus de la ue vreo 80 de miliarde😀😀. A adus maciuca lu carmencita

  4. Bäi fratilor, ori m-am tampit eu, sau CIOLACUL !!! care se crede un SUPER-MANN! Declarä…cä a EL !!! repet EL!! a castigat procesul ROSIA-MONTANÄ . Din cate stiu eu, CILOACU este COVRIGAR de meserie ( la origine ) nu AVOCAT! sau poate gresesc.????!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger