AcasăPoliticaCiolacu a ieșit la atac în ajunul Congresului liberalilor: ”Guvernul Cîțu va...

Ciolacu a ieșit la atac în ajunul Congresului liberalilor: ”Guvernul Cîțu va fi trimis acasă!”

Ciolacu a ieșit la atac în ajunul Congresului liberalilor: ”Guvernul Cîțu va fi trimis acasă!” (sursa foto: facebook)

Cu doar o zi rămasă până la evenimentul intern al liberalilor, în cadrul căruia se va decide, într-un final, care dintre cei doi candidați – Ludovic Orban și Florin Cîțu – câștigă lupta pentru șefia partidului, președintele principalei formațiuni de opoziție a lansat critici dure la adresa liberalilor, tocmai pe tema congresului PNL.

”Culmea tupeului! Să susțină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanții, în frunte cu președintele Iohannis! – încalcă orice restricții, organizând un Congres cu 5.000 de oameni – un adevărat focar național de COVID-19 în plin val 4 al pandemiei!”, susține Marcel Ciolacu, vineri, într-un mesaj transmis pe o rețea de socializare.

Politicianul aflat în fruntea PSD-ului a mai ținut să puncteze un lucru. ”Le spun clar, să nu se mai chinuie! Prin Parlament, cu voturile PSD, vor obține doar un singur lucru: Guvernul Cîțu va fi trimis acasă!”, susține Ciolacu, pe Facebook.

Cîțu: Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă

Reacția liderului PSD vine după ce liberalul aflat în fruntea Executivului a făcut recent precizări pe marginea discuțiilor privind o eventuală introducere a variantei vaccinării obligatorii.

”Opţiunea mea este ca toată lumea să se vaccineze, este cel mai important lucru. (…) Dar acum intrăm într-o altă logică. (…) Nu sunt adeptul restricțiilor (…) sau să închidem iarăși economia. Avem această variantă cu certificatul verde (…). Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie o ultimă variantă, dacă acestea nu merg. Aşa le văd eu, în progres. (…) Este discuţia aceasta despre vaccinarea obligatorie, dar eu vreau să duc discuţia după primul pas: introducem vaccinarea obligatorie şi aici nu mi s-a răspuns încă foarte clar. Ce facem dacă cineva refuză? Ce decizie luăm? Sancţiune salarială, desfacem contractul de muncă, este penal, cum mergem mai departe? Şi aici sunt discuţiile, pentru că e uşor să vii cu vaccinarea obligatorie, să impui această măsură, dar vreau să ştiu ce facem şi după aceea cum mergem mai departe. Ştiţi foarte bine că sunt multe astfel de decizii în România cu amenzi şi aşa mai departe, care de multe ori sunt ignorate. (…) Aici este discuţia pe care trebuie să o avem în coaliţia de guvernare acum noi şi UDMR, să luăm o decizie să spunem în ce direcţie mergem”, a declarat premierul, joi seară, într-o emisiune la Digi 24.

De altfel, Ciolacu lansase și în ziua precedentă un tir de critici pe tema organizării congresului PNL, la Romexpo, cu participarea a 5.000 de oameni, în actualul context generat de COVID-19. ”Congresul PNL cu 5.000 de oameni într-o singură sală, deși infectările au explodat- este un afront uriaș la adresa românilor”, a acuzat șeful formațiunii social-democrate – VEZI AICI.

131 afisari

2 COMENTARII

  1. Cand? Cand vei avea 234 de semnaturi pe motiune? Hai, ciolacule , poate ai treaba. Nu mai face balet ca nu te ajuta fizicul.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger