AcasăPoliticaCiolacu a ieșit cu cifre înaintea votului de la moțiune. ”Este exclus...

Ciolacu a ieșit cu cifre înaintea votului de la moțiune. ”Este exclus altceva”. Trimitere la USR: ”Dacă se țin de cuvânt…” – VIDEO

Ciolacu a ieșit cu cifre înaintea votului de la moțiune. ”Este exclus altceva”. Trimitere la USR: ”Dacă se țin de cuvânt...” - VIDEO

Liderul social-democrat a declarat, în seara zilei în care s-a dat citire în Parlament textului moțiunii de cenzură depusă de PSD, intitulată “STOP sărăciei, scumpirilor și penalilor! JOS GUVERNUL CÎȚU!”, că aleșii neamului din partidul său vor vota transparent.

”Toți 157 de parlamentari în acest moment vor fi la vot și vor vota deschis”, a mai susținut liderul PSD, joi seară.

”PSD are cel mai mare grup din Parlamentul României, atât la Cameră, cât și la Senat – 157 de parlamentari. Mai sunt 3 independenți care au zis că și semnează, și votează. Suntem 160. Toți vom fi prezenți marți la vot și vom vota la vedere. Este exclus altceva”, a mai spus Ciolacu, cu precizarea că le-a transmis colegilor să evite să fie prezenți la întâlniri unde pot apărea aglomerări, nu de alta, dar să nu apară riscul unor infectări cu COVID înaintea votului decisiv.

”Le-am scris colegilor mei și am vorbit cu ei, le-am scris și pe grupuri să evite, ținând cont de pandemie, întâlnirile publice cu mai multe persoane până în ziua de marți, ca să nu avem lipsuri din cauză că au COVID”, a punctat Ciolacu.

Ciolacu: PSD-ul va fi tot la vot

Pe de altă parte, Ciolacu a făcut referire și la USR PLUS, dar și la discuțiile pe care le-a avut cu unul dintre președinții Alianței pentru Unirea Românilor. ”Dacă Barna sau USR-ul, cine o fi, Cioloș sau Barna, se ţin de cuvânt, acest Guvern e căzut. PSD-ul va fi tot la vot. Am depus moțiunea, am semnat”, a declarat Marcel Ciolacu, joi seară, la Realitatea Plus. Cu trimitere la faptul că urmează să se afle cine va câștiga prima funcție în cadrul USR PLUS, după al doilea tur al alegerilor interne, primul fiind câștigat de Dacian Cioloș, în fața lui Dan Barna.

Cât despre discuția cu liderul AUR, Ciolacu a punctat: ”Am stat de vorbă şi cu George Simion, toţi de la AUR mi-au promis că vor fi la vot”.

”Parlamentarii USR PLUS vor vota prima moțiune de cenzură care ajunge la vot.
Întrucât PNL nu a luat în considerare solicitarea USRPLUS de a-i retrage sprijinul lui Florin Cîțu, singura soluție de a scăpa de acest premier iresponsabil este votarea unei moțiuni de cenzură”, a transmis Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, pe 28 septembrie, via Facebook.

author avatar
Andrei Coman
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger