AcasăPoliticaCiolacu a făcut anunțul: „După 13 ani, în sfârșit România va intra...

Ciolacu a făcut anunțul: „După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Avem acord politic”

sursa foto: Guvernul României/Facebook

Din primăvara anului viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă – anunță premierul Marcel Ciolacu.

Șeful Guvernului român se arată optimist și spune că e convins că, în 2024, se vor închide negocierile și pentru frontiera terestră.

Ciolacu: „Sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră”

„După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Avem acord politic în această privință!

Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă. Implicit, Portul Constanța își va crește exponențial importanța. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră”, a transmis Marcel Ciolacu, miercuri seară, 27 decembrie, pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu subliniază că s-a muncit extrem de mult „la acest proiect național”. „Le mulțumesc tuturor celor implicați și în mod special colegilor mei din acest Guvern care au continuat demersurile chiar dacă anul trecut ușa Schengen părea complet închisă!”, a mai scris premierul Ciolacu.

Ciucă: O admitere parțială, un real succes

Și fostul premier Nicolae Ciucă, actualul președinte al Senatului și lider al PNL-ului, a reacționat pe acest subiect. „O admitere parțială – ca urmare a unui acord politic al tuturor statelor membre UE – este un real succes. Vom continua eforturile pentru admiterea cu granițele terestre, pentru traficul rutier și feroviar și pentru obținerea statutului de membru cu drepturi depline în Spațiul Schengen.

Vom continua negocierile la nivel diplomatic și lucrul la nivel tehnic pentru atingerea acestui proiect de țară esențial pentru viitorul României”, a transmis, între altele, Ciucă, miercuri seară, pe aceeași rețea de socializare.

Anunț oficial: MAI a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – condus de către Cătălin Predoiu- a transmis, miercuri, 27 decembrie, într-un comunicat de presă, detalii despre acordul politic la care s-a ajuns în privința Schengen.

„În data de 23 decembrie 2023, Ministerul Afacerilor Interne a ajuns la un acord politic împreună cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria privind extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria și aplicarea acquis-ului comunitar Schengen în România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu luna martie 2024, precum și discutarea în 2024 a aplicării acestuia la frontierele terestre în strânsă legătură cu măsurile compensatorii privind întărirea controlului la frontiere și aplicarea Acordului Dublin.

În consecință, pe parcursul zilelor de 26 și 27 decembrie au avut loc discuții pe canale diplomatice, între ministerele de interne, ministerele de externe, inclusiv la nivelul misiunilor diplomatice acreditate la UE, asupra proiectului de decizie a Consiliului care să încorporeze juridic respectivul acord politic. Aceste discuții vor continua mâine, 28 decembrie 2023.

Materializarea acordului politic într-o decizie presupune acordul tuturor Statelor Membre UE, demers procedural care se va continua și mâine, 28 decembrie 2023”, se precizează în comunicatul MAI.

author avatar
Andrei Coman
249 afisari

10 COMENTARII

    • ”Avem acord politic” Ai un k kat. 30 000 de arabi adusi sa fie asistati social. prostalaule!

  1. Si daca intram in Schengen care e beneficiul cetatenilor obisnuiti care nu au bani sa se plimbe?
    Oricum intra orice prin portul Constanta.Nu controleaza nimeni.
    Traficul in floare.
    In Franta imigrantii ilegali din India adusi cu avionul, cica romanesc, au fost lasati liberi.Cica nu e trafic ! Dar nici trecere ilegala a frontierei !Ei se plimba liberi prin Paris…
    Si daca printre ei sunt si islamisti radicali, care e problema francezilor?

    • Iar esti pe miriste : Gandul . ro , 28 nov.2023 , ora 19:14 , articol de Marius Olaru : ” Portul Constanta , sub lupa Serviciului Vamal si de Protectie a Frontierelor al Statelor Unite ale Americii . Ce urmeaza de la 1 ianuarie 2024 ” – ” Vamesi romani , la „instructaj ” in SUA „.

      • De la 1 ian. 2024 !
        Traim in viitor sau in prezent?
        Ca de trecutul portului….vai de copiii drogati!

  2. trebuia refuzata o asemenea oferta odata ce la punctele de trecere a frontierelor sunt cozi de zeci de km.

    • TU nu esti ROMAN . Nu exista ROMAN ADEVARAT care sa nu se bucure de asemenea veste ! Ca intram in Schengen calare , pe jos , aerian sau maritim , important este sa ni se recunoasca eforturile de 13 ani si sa nu mai fim marginalizati politic .

      • Ura, ura! Traiasca umilinta la juma ‘.
        Io nu ma umilesc Austriei.Daca ar fi dupa mine, un roman obisnuit, asi fi folosit dreptul de veto, ca sa vada si ei cum e

  3. TU nu esti ROMAN . Nu exista ROMAN ADEVARAT care sa nu se bucure de asemenea veste ! Ca intram in Schengen calare , pe jos , aerian sau maritim , important este sa ni se recunoasca eforturile de 13 ani si sa nu mai fim marginalizati politic .

  4. Fraierilor, vi s-a dat un oscior ros de caini si voi va bucurati. Ura! Ati infrant, slugilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger