AcasăPoliticaCiolacu, mențiune esențială despre proiectul de buget: ”Veţi vedea că...” - VIDEO

Ciolacu, mențiune esențială despre proiectul de buget: ”Veţi vedea că…” – VIDEO

Până să ajungă să participe la ședința de luni a Coaliției, în care ar fi urmat să se discute și despre bugetul pe anul viitor, proiect ce se va afla pe ordinea de zi a reuniunii Guvernului, din această primă zi a săptămânii, Marcel Ciolacu a făcut câteva declarații în fața presei.

„Cred că nu vor fi modificări majore”, a declarat Ciolacu, cu referire la proiectul de buget.
Referitor la alocarea pentru investiții, Ciolacu a precizat: „Este o diferenţă mică. Ştiu că anul trecut am prins parcă 5,9% la investiţii şi am închis cu 5,4. Anul acesta, sunt 6,74%, deci foarte aproape de 7%, şi după discuţiile avute şi cu ministrul Sorin Grindeanu şi cu ministrul Finanţelor, veţi vedea că anul acesta vom depăşi 7%”.

Președintele PSD a ales să menționeze că în privința bugetului contează execuția și nu propunerea. „Anul trecut, ne-am propus ceva mult şi am obținut ceva puţin. Oricum, față de anul trecut, de la 5,4 la 6,7 este o diferență consistentă, sperăm să închidem peste 7%”, a declarat Ciolacu.

Vineri seară, ministrul Adrian Câciu anunța, de la Palatul Victoria, la finalul ședinței Executivului, că luni va fi prezentat proiectul legii bugetului.

„Luni vom prezenta proiectul legii bugetului așa cum a fost aprobat de guvern, vă rog să-mi permiteți să nu comentez în acest moment sume sau limite. Pot să vă spun că este construit pe investiții de 7% din PIB. Pot să vă spun că discuțiile s-au închis cu ministerele. Pot să vă spun – ca la orice buget, nu există neapărat zâmbet și nici satisfacție, dar există foarte multă provocare în față pentru toți miniștrii”, declarase Câciu.

author avatar
Andrei Coman
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger