AcasăPoliticaCiolacu a făcut anunțul. De ce PSD nu va vota legea privind...

Ciolacu a făcut anunțul. De ce PSD nu va vota legea privind carantinarea. Critici dure la adresa guvernării liberale

Marcel Ciolacu

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat, luni, după ședința CExN, încă o amânare a legii privind carantinarea și izolarea bolnavilor și suspecților de Covid-19. Social-democratul a susținut că partidul său blochează votarea în Senat a proiectului de lege până când premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății Nelu Tătaru vor veni la discuții în comisiile de specialitate.

„Singurul membru al Guvernului care a venit să prezinte această lege este Raed Arafat. Nu au venit nici premierul, nici ministru Sănătății și nici ministrul Justiției. Nu a venit niciun membru politic al Guvernului să susțină această lege”, a declarat Marcel Ciolacu, care spune că „legea cum a fost înaintată către Parlament nu a avut avizul ministrului Justiției”.

Decizia PSD de a nu vota proiectul propus de Guvernul Orban face ca starea de vid legislativ să se prelungească, dat fiind că au trecut 10 zile de când CCR a decis că precedenta prevedere legislativă – un ordin de ministru – era neconstituțională.

Ciolacu l-a criticat și pe președintele Iohannis pentru că nu a organizat o dezbatere cu toate partidele parlamentare. „Am o dezamăgire personală față de președintele Iohannis. M-aș fi așteptat să cheme toate partidele din Parlament și să fi avut o discuție aplicată. Această sustragere din spațiul public a președintelui și premierului e nepermisă.”, a precizat președintele interimar al PSD.

Guvernul spune că premierul și miniștrii nu au fost invitați la dezbateri

Guvernul a comunicat însă că până la această oră nu au fost transmise invitații premierului și ministrilor pentru a fi prezenți la dezbatere.

Având în vedere afirmațiile false făcute în spațiul public, precizăm faptul că nu a fost înaintată premierului Ludovic Orban, și nici miniștrilor din Cabinet, invitația de a participa la dezbaterile din Parlament pe marginea legii care privește carantina și izolarea. Menționăm faptul că atât premierul, cât și miniștrii Sănătății și Justiției, au disponibilitatea de a participa la lucrările Parlamentului ori de câte ori sunt invitați sau solicitați în mod oficial”, precizează reprezentanții Guvernului, potrivit digi24.ro.

Luni ar fi trebuit reluate dezbaterile la proiectul de lege, în condițiile în care autoritățile nu au instrumentele necesare pentru a izola persoanele infectate cu noul coronavirus.

author avatar
Andreea Vlad
215 afisari

2 COMENTARII

  1. AK-24 , azi , 13 iulie 2020 : ” PSD E IRESPONSABIL . SPERAND SA DEA O LOVITURA GUVERNULUI PNL , PSD DA O LOVITURA ROMANIEI ”.

  2. CTP : ” PSD ARE TUPEU PANA LA CER . PSD ESTE ULTIMUL PARTID CARE AR PUTEA SA VORBEASCA DESPRE LIBERTATILE CETATENILOR ”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger