AcasăPoliticaCine va fi succesorul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. USR-PLUS propune...

Cine va fi succesorul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. USR-PLUS propune un nou ministru

vlad VoiculescuCine va fi succesorul lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății. USR-PLUS propune un nou ministru

Premierul Florin Cîțu a dat naștere unei crize guvernamentale după ce a decis să-l revoce din funcție pe Vlad Voiculescu, fără să se consulte cu cei din coaliție.

Numirea unui succesor al lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății este dificilă. Numele viitorului ministru depinde de deznodământul crizei pe care a provocat-o decizia primului ministru. USR-PLUS trebuie să se decidă dacă rămâne la guvernare sau nu și în ce condiții. Conducerea partidului încă nu a luat o decizie oficială.

Dacă se decid să rămână la guvernare, portofoliul ar putea rămâne la USR-PLUS. Surse politice spun că Adrian Wiener ar fi favorit pentru a-i lua locul lui Vlad Voiculescu. Wiener este medic de profesie, iar pe durata pandemiei a revenit în Spitalul Județean din Arad din poziția de senator pentru a trata bolnavii Covid. În 2020, a fost candidatul USR PLUS la Primăria Arad, dar a pierdut în fața PNL și apoi a intrat în Parlament în calitate de deputat.

Adrian Wiener s-a întors în spital să trateze pacienți Covid

Adrian Wiener este la al doilea mandat de parlamentar fiind unul dintre experții partidului pe domeniul sănătății. Wiener a ocupat funcţii administrative la Spitalul Judeţean Arad și a urmut cursuri la Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar.

„M-am angrenat pentru sănătatea publică din România de 4 ani, sunt în Parlamentul României pentru a promova politici publice în ceea ce privește sănătatea. E o responsabilitate uriașă, pe care personal trebuie să o metabolizez și nu cred că sunt în măsură să vă dau un răspuns acum. Este o decizie a partidului, eu nu sunt aici pe persoană fizică!”, a declarat el, după ce a fost întrebat dacă este pregătit pentru o asemenea funcție.

USR îl susţine pe Adrian Wiener, pentru a prelua Ministerul Sănătăţii, susține surse din partid, citate de Adevărul. Soluţia nu este însă acceptată de cei de la PLUS, care consideră că acest post le revine, ca urmare a discuţiilor din alianţă. PLUS nu are însă, pentru moment, nicio nominalizare pentru Ministerul Sănătăţii.

author avatar
Andrei Ștefan
575 afisari

2 COMENTARII

  1. nu va fi nici stimabilul pt ca e prea politruc si el sa merite functia , acolo trebuie un profesionist nu oneghisti!!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger