AcasăPoliticaCine va „avea loc” în Forța Dreptei. Ludovic Orban anunță că va...

Cine va „avea loc” în Forța Dreptei. Ludovic Orban anunță că va fi „foarte selectiv”. La ce anume s-a referit – VIDEO

ludovic orbanScandal în fața Parlamentului! Ludovic Orban și un deputat AUR, agresați de activiștii lui Simion - VIDEO

S-a mai făcut un pas – unul esențial – în privința înființării formațiunii politice pe care o anunța, recent, fostul lider al PNL-ului, plecat între timp din rândurile liberalilor.

Luni au fost depuse la Tribunalul București actele pentru înregistrarea partidului Forța Dreptei. Având alături mai mulți foști reprezentanți ai PNL-ului, care i s-au alăturat acestui demers politic, Ludovic Orban a făcut referire la noul proiect politic și la ce își propun inițiatorii acestuia.

Fostul președinte al PNL-ului n-a pierdut ocazia de a mai critica o dată actuala conducere a Partidului Național Liberal, și nici pe primul om în stat.

„Odată cu trădarea gravă a alegătorilor de dreapta realizată de Iohannis şi de conducerea ineptă impusă cu forţa în fruntea PNL, oamenii de dreapta din România au rămas fără reprezentare politică. Ne propunem prin demersul pe care îl începem astăzi să coagulăm toate forţele din societatea românească – care îşi doresc o guvernare de dreapta, valori, principii, soluţii care să facă parte din doctrinele de centru-dreapta validate de democraţiile europene: liberalism, conservatorism, creştin-democraţie”, a susținut Orban, luni, 20 decembrie.

Ludovic Orban: „Vor avea loc în Forţa Dreptei oamenii de caracter, oamenii cinstiţi”

Pe de altă parte, Orban a susținut că ar fi mulți liberali dornici să se alăture noii formațiuni politice care se conturează în aceste zile, dar a menționat că va fi „foarte selectiv” când vine vorba de primirea lor în partid.

„Sunt foarte mulţi care sunt, ca şi noi, dezamăgiţi, ca şi noi în situaţia de a pleca din PNL pentru a putea să-i reprezentăm pe oamenii care au încredere în noi, pe oamenii care nu au abandonat ideile, credinţele, soluţiile liberale. (…) Sunt nemulţumiri în toate filialele. Pe de altă parte, v-o spun din capul locului că voi fi foarte selectiv în cea ce priveşte primirea de membri din PNL. Avem foarte mulţi oameni de calitate în PNL, pe de altă parte s-a văzut foarte clar că în PNL au câştigat cei slugarnici, cei cu schelete în dulap, cei mincinoşi, trădătorii. La ora actuală, conducerea impusă la Congres este o conducere toxică, care a călcat în picioare istoria PNL şi orice normă de bun simţ şi orice normă democratică pentru a reuşi să ajungă la conducerea partidului”, a susținut Orban.

Totodată, Ludovic Orban a ales să mai puncteze că „vor avea loc în Forţa Dreptei oamenii de caracter, oamenii cinstiţi. (…) Cu siguranță că vom avea criterii de integritate (…) Este timpul ca cei merituoşi să-şi spună cuvântul în politică şi să vină alături de o echipă de caracter, o echipă care a preferat să treacă în opoziţie”.

317 afisari

4 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger