AcasăPoliticaCine urmează după Vladimir Putin? De la o stea în ascensiune la...

Cine urmează după Vladimir Putin? De la o stea în ascensiune la un insider

Maxima lui Stalin conform căreia „cei care votează nu decid nimic, dar cei care numără voturile decid totul” este mai adevărată ca niciodată în Rusia.

Având în vedere controlul său asupra mass-media și eliminarea nemiloasă a oponenților politici, Vladimir Putin va conduce țara cel puțin până în 2030. În urma modificărilor constituționale, ar putea candida din nou și rămâne la putere până în 2036. Dar există inevitabila întrebare: cine îi va succeda în cele din urmă după moartea sau retragerea sa?

Nu este surprinzător faptul că Putin nu discută niciun plan de succesiune, relatează UnHerd. Într-adevăr, orice indicații clare cu privire la un viitor moștenitor i-ar clătina autoritatea. Cu toate acestea, au apărut deja potențiali succesori.

Alexei Diumin

O stea în ascensiune este guvernatorul orașului Tula, Alexei Diumin, în vârstă de 51 de ani. Fosta gardă de corp a lui Putin și-a demonstrat din plin loialitatea. În calitate de șef al Forțelor pentru Operațiuni Speciale, a primit medalia de Erou al Rusiei pentru rolul său cheie în anexarea Crimeei.

Putin l-a numit pe Diumin în funcția sa  actuală în 2016: a  fost reales și a rămas util conducerii. La urma urmei, la Tula a fost  locul în care liderul Wagner, Evgheni Prigojin, și-a întors marșul eșuat asupra Moscovei, iar Diumin ar fi condus negocierile.

Serghei Kirienko

Prim-adjunct al șefului de cabinet al Administrației Prezidențiale, acest tehnocrat loial a supervizat administrarea teritoriilor ucrainene cucerite,  ceea ce i-a adus porecla de „vicerege al Donbasului” și accesul zilnic la Putin. Kirienko susține și repetă toate afirmațiile președintelui, inclusiv „denazificarea” Ucrainei.

Nikolai Patrușev

În calitate de secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei și fost șef al FSB,  Patrușev este  extrem de influent și unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Putin. Fostul director al MI6, Sir Richard Dearlove, l-a identificat pe Patrușev ca fiind cea mai probabilă persoană care să-l înlocuiască pe Putin.

Patrușev a descris războiul din Ucraina drept „o confruntare militară între Rusia și NATO” și a acuzat Occidentul că încearcă să „șteargă Rusia de pe harta politică”.

Serghei Sobianin

Un insider politic, rolul lui Sobianin în calitate de primar al Moscovei a făcut din el o figură recognoscibilă și i-a permis să își construiască cu succes un profil public. A primit aplauze din partea Kremlinului pentru activitatea sa de gestionare a transformării capitalei și a câștigat sprijinul conservatorilor, refuzând în mod repetat să permită paradele LGBT+ în oraș.

Putin poate muri, dar Putinismul va fi mai greu de ucis

Când va părăsi Kremlinul, Putin va fi lăsat o amprentă profundă asupra politicii rusești. Oamenii care probabil îi vor succeda și-au obținut pozițiile prin patronaj, fidelitate, corupție și dorința de a-și urma liderul, chiar și atunci când acesta duce țara în război.

Prin urmare, niciunul dintre ei nu este probabil să reprezinte o schimbare adevărată sau o schimbare ideologică. Putin poate muri, dar Putinismul va fi mai greu de ucis.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.048 afisari

4 COMENTARII

  1. PE ZI CE TRECE JACOTA MA UIMESTI ,DACA NICI ATIT NU STI CA DIN CELE MAI VECHI TIMPURI DRAGOSTEA DE TARA SI PATRIOTISMUL NU LE/A LIPSIT RUSILOR CHIR DACA DUPA PUTIN VIN ICA 100 TOT ASA VAFI EI NU PERMIT SA FIE CALCATI PE COADAEI CHIAR SUNT MINDRI CA SUNT RUSI .SPRE DEOSEBIRE DE NOI O COLONIE NENOROCITA UNDE DSRAGOSTE DE TARA SI PATRIOTISMUL S/AU DUS DRACULUI SI NU MAI EXISTA .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger