AcasăPoliticaCine preia interimatul la Ministerul Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat...

Cine preia interimatul la Ministerul Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia

Adrian ChesnoiuCine preia interimatul la Ministerul Agriculturii, după ce Adrian Chesnoiu și-a dat demisia

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, preia interimatul la Agricultură după demisia de joi, 23 iunie, a lui Adrian Chesnoiu, acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu.

Adrian Chesnoiu și-a dat demisia din funcţia de ministru al Agriculturii, fiind suspectat că a aranjat concursuri de angajare în minister.

Adrian Chesnoiu este acuzat de abuz în serviciu

De asemenea, Chesnoiu se autosuspendă din Partidul Social Democrat, după ce DNA a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii acestuia pentru efectuarea urmăririi penale pentru abuz în serviciu.

Premierul Nicolae Ciucă spune că a aprobat „fără echivoc” demisia fostului ministru. „Încă de la preluarea mandatului am convenit că la şase luni de zile se va desfăşura această activitate de evaluare a fiecărui ministru în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivelor sectoriale, conform portofoliului, stabilite prin programul de guvernare.

În primul rând, trebuie să analizăm după reperele şi obiectivele stabilite prin programul de guvernare şi am convenit să nu se întâmple la şase luni, pentru că asta însemna să discutăm în luna iunie, când eram în plin proces de derulare a jaloanelor şi ţintelor pe trimestrul al II-lea.

În felul acesta, am convenit în coaliţie ca această evaluare să se desfăşoare la finalul lunii iunie, când vor fi fost îndeplinite toate jaloanele şi ţintele şi în funcţie de aceasta să se ia şi decizia de evaluare a fiecărui ministru în parte”, a spus premierul.

author avatar
Andreea Vlad