AcasăPoliticaCine-l va înlocui pe George Maior la Washington. Iohannis renunță la unul...

Cine-l va înlocui pe George Maior la Washington. Iohannis renunță la unul dintre consilierii săi

Klaus iohannisCine-l va înlocui pe George Maior la Washington. Iohannis renunță la unul dintre consilierii săi / foto: presidency.ro

Andrei Muraru, consilierul prezidențial al lui Klaus Iohannis, va fi propus ambasador al României în Statele Unite, transmite Hotnews.

La începutul acestei săptămâni, pe 22 februarie, preşedintele României a semnat decretele privind rechemarea a 23 de ambasadori români, între care și George Maior – ambasadorul României în Statele Unite ale Americii. Toți cei care au fost rechemaţi de la post recent şi-au îndeplinit mandatul de 4 ani, unii chiar l-au depăşit cu unul sau doi ani, a declarat, joi, la Parlament, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Numele vehiculat să-l înlocuiască pe Maior, care va fi ambasador la Aman / Iordania, este cel al lui Andrei Muraru, în acest moment consilier prezidențial la Departamentul Relații cu Autoritățile Publice și Societatea Civilă.

În consiliază pe Iohannis din 2014

Andrei Muraru foto presidencyro

Andrei Muraru, în vârstă de 39 de ani, se află în funcție de la data de 22 decembrie 2014. Este absolvent al Facultății de Istorie, licențiat al programului de master „Românii și Europa” și doctor în Istorie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A lucrat în cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

În perioada 2006-2009, a fost consilier la Cancelaria Primului-ministru şi consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României. A fost membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune. În intervalul iulie-decembrie 2014, a fost consilier personal al președintelui Partidului Național Liberal, Klaus Iohannis, potrivit Administrației Prezidențiale.

author avatar
Andreea Vlad