AcasăPoliticaCine intră în „lupta” pentru fotoliul de la Cotroceni? Două nume noi...

Cine intră în „lupta” pentru fotoliul de la Cotroceni? Două nume noi apar ca variante de prezidențiabili în PNL

sursa foto: Facebook/Partidul Naţional Liberal

Din 2023 mai sunt doar câteva săptămâni. Urmează 2024, an cu mai multe rânduri de alegeri, inclusiv prezidențiale. Se fac sondaje de opinie, iar la nivelul partidelor se poartă deja discuții cu privire la strategiile electorale și la potențialii candidați cu care formațiunile politice se pregătesc să intre în cursa pentru Cotroceni.

Cine va intra, din partea PNL-ului, în „lupta” pentru fotoliul prezidențial? Până acum s-a vehiculat cu precădere numele liderului partidului, fostul premier Nicolae Ciucă, drept posibil prezidențiabil din partea formațiunii liberale.

Mai nou, apar alte două nume. Ilie Bolojan și Emil Boc sunt variante de prezidențiabili în PNL, în opinia lui Robert Sighiartău, vicepreședintele PNL. Liberalul declară că partidul are nevoie de un candidat „care să tragă brandul PNL în sus, după imaginea personală”.

„Ne trebuie un candidat care să tragă PNL-ul după el”

Întrebat, joi, 7 decembrie, la RFI, dacă PNL va merge cu Nicolae Ciucă în alegerile prezidențiale, ținând cont că liderul formațiunii are o cotă mică de încredere în sondaje, Robert Sighiartău a răspuns: „Din punct de vedere statutar și procedural, în PNL, candidatul la prezidențiale trebuie votat de către Consiliul Național. E foarte clar un lucru, nouă ne trebuie un candidat în PNL care să tragă în acest moment brandul PNL în sus, după imaginea personală, adică ne trebuie un candidat care să tragă PNL-ul după el”.

Decizia, declară vicepreședintele formațiunii liberale, „nu trebuie luată pe rațiuni sentimentale sau pe rațiuni legate de… domnule, cine-i președinte, cine nu-i președinte. Trebuie să vedem care e cea mai bună opțiune pentru PNL, ca să tragă PNL în aceste bătălii de anul viitor”.

Sighiartău: „Ambele personaje sunt variante de prezidențiabili în PNL”

sursa foto: Robert Sighiartau/Facebook

Când a fost întrebat ce oameni din PNL s-ar potrivi ca posibil candidat la prezidențiale, Robert Sighiartău a menționat două nume – în primă fază pe cel al lui Ilie Bolojan, actualmente președinte al Consiliului Județean Bihor, iar apoi pe cel al lui Emil Boc, primarul orașului Cluj Napoca.

„Din punctul meu de vedere, PNL a câștigat tot timpul și știu aici, pentru că am fost șef de campanie în alegerile câștigătoare din 2019, europarlamentare, când am scos în evidență oamenii buni pe care-i are PNL-ul și care din păcate nu sunt la nivel central. Vă dau un singur exemplu: Ilie Bolojan. Sunt oameni care au confirmat la nivel local și care vin cu un bagaj de legitimitate din partea cetățenilor și cu simpatizanți și oameni de campanie care nu fac parte din PNL, adică există un bagaj de simpatizanți în jurul acestor persoane, fie că vorbim de Bolojan, fie că vorbim de Boc, care sunt susținuți de oameni care în acest moment aș spune că nu votează PNL-ul. Deci e clar că sunt variante, din punctul meu de vedere, ambele personaje sunt variante de prezidențiabili în PNL, asta cred eu, îi cunosc, știu de ce sunt în stare și cred că, cu o campanie bună, ar putea face o figură foarte bună”, a declarat Robert Sighiartău.

Vicepreședintele PNL a adăugat un aspect deloc de trecut cu vederea. „Cu condiția să dorească și dânșii, ăsta e primul lucru”, a menționat Sighiartău, în intervenția la postul menționat.

author avatar
Andrei Coman