AcasăPoliticaCine este Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador al SUA la București....

Cine este Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador al SUA la București. Are legături cu Rusia

Cine este Kathleen Ann Kavalec, prima femeie ambasador al SUA la București. Are legături cu Rusia

Joe Biden și-a anunțat intenția de a o nominaliza pe Kathleen Ann Kavalec pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în România.

Noua candidată este de peste 30 de ani în diplomație, a mai lucrat ca funcționar la Ambasada SUA din România și vorbește cinci limbi străine, printre care și româna.

A lucrat aproape de Rusia

Kathleen Kavalec este șefa Misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina, din 2019, în acest moment. Înainte de aceasta, a fost secretar adjunct al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice al Departamentului de Stat american, din 2015, potrivit comunicatului Casei Albe.

Legăturile ei cu Moscova vin din urmă cu 7 ani. A fost directoarea Oficiului pentru Rusia (2014-2015) și adjunct al Misiunii SUA pe lângă UNESCO de la Paris (2010-2013).

Vorbeşte limba română

Kathleen Kavalec a mai lucrat în România, ca funcționar pentru afaceri culturale la Ambasada SUA de la București. A fost, de asemenea, consilier politic la Ambasada SUA la Kiev și funcționar politic la Ambasada SUA de la Moscova.

La Washington, a lucrat ca funcționar la Oficiul pentru Afaceri Legislative și director în cadrul Oficiului Coordonator pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Se pare că vorbeşte bine limba română. De asemenea, comunică perfect şi în spaniolă, portugheză, spaniolă și rusă, se mai arată în prezentarea făcută de Casa Albă.

author avatar
Andrei Ștefan