AcasăPoliticaCine este Iohannis?

Cine este Iohannis?

Peste o săptămână se împlinesc șase ani de când președintele, enervat că francezii nu s-au ocupat de protocol și nu i-au luat paltonul, l-a aruncat pe capota mașinii prezidențiale într-un gest de dispreț total. Nu era expresia unei nemulțumiri peste care ar fi putut să treacă elegant, ci comportamentul unui țărănuș parvenit. Era președinte de puțin peste un an și deja avea pretenții ca lumea să cadă-n fund în fața lui. A fost exact atitudinea prostului care s-a trezit pe un scaun prea mare pentru el și se credea buricul pământului.

Andrei Marga Țara a ajuns o prostocrație condusă de un prost și un neisprăvit

Cum a ajuns Klaus Iohannis președinte se știe. Nu la nevoile românilor, ci din interesele altora. Iar aici nu poate fi vorba de lucruri petrecute în pripă, ci de ani de aranjamente și de conjuncturi provocate în așa fel încât să pară cât mai naturale. Fuziunea PDL cu PNL nu a fost întâmplătoare, înscrierea noului PNL în Partidul Popular European asemenea și nici retragerea lui Crin Antonescu nu a apărut din senin. Totul a fost gândit din timp, cu un scop clar: împingerea lui Klaus Iohannis la un pas de fotoliul prezidențial. Restul au desăvârșit calculatoarele.

Din mârlănie în mârlănie

Cât a reușit fostul profesoraș de fizică prin propriile puteri am văzut. A dat buzna în ședință de guvern ca să spună o idioțenie despre niște elefanți care s-ar fi aflat acolo (niciodată nu am înțeles la ce se referea, n.m.), a incitat la revoltă împotriva unei Ordonanțe care, ulterior, s-a dovedit a fi constituțională, a profitat de prezența în Parlament pentru a insulta grosolan partidele aflate la putere. Gesturi de președinte sau de prost? A jignit-o mitocănește pe fostul premier Viorica Dăncilă, spunând că e norocoasă că e femeie. Și dacă n-ar fi fost, ce-i făcea, o lua la pumni ca să se impună? A fitilit relația lui Dragnea cu israelienii în așa fel încât să se înțeleagă că ar fi ceva necurat la mijloc. Am fost în pragul unui scandal diplomatic de proporții, stins însă de americani, dar nu înainte de a-l pune la colț pe Aurescu, ministrul de Externe, căruia i-au atras atenția să nu-i mai ia apărarea, pentru că atunci când s-a lansat în aprecieri la adresa evreilor Iohannis era conștient și în deplinătatea facultăților mintale.

Ardea țara fără ciorba conjugală?

„Țara a ajuns o «prostocrație» condusă de un prost și un neisprăvit, ales de niște incapabili, în beneficiul altor neisprăviți”. Spusele aparțin filosofului Andrei Marga și au fost menționate într-un editorial vechi de aproape un an. Nu face public numele celui la care se referă, dar trimiterile sunt evidente. Oricât s-ar refuza adevărul, tot de Klaus Iohannis ne izbim. Același Klaus Iohannis care decreta starea de urgență și impunea să nu se părăsească localitatea, dar care, weekend de weekend o ștergea la Sibiu. Nu cred că erau de rezolvat probleme stringente ale țării și, chiar de ar fi fost, nu se rezolvau dintre perișoarele din ciorba conjugală. Este același Iohannis care a călcat totul în picioare pentru a ne arăta cine este el.

De ce nu și „Franța normală”?

Am avut un guvern liberal timp de un an. A fost un an în care era greu să înțelegi cine este președintele și cine premierul. Iohannis chema la Cotroceni miniștrii și de două ori pe zi. Teoretic, țara ar fi trebuit să meargă mai bine dacă președintele îi strunea. Practic, România s-a prăbușit sub conducerea lui și ca președinte, și ca prim-ministru. Nici acum n-a renunțat la năravul de a se impune prin chemarea miniștrilor. Și nici la a conduce țara de la televizor. Cine este Iohannis de își permite să uzurpe funcția de ministru? Deschiderea școlilor nu trebuie anunțată sau confirmată de el. Există un premier și un ministru al Educației, cei mai îndreptățiți să o facă. Ce vrea să demonstreze? Că nimic nu mișcă în România fără știrea sau acordul lui? Nu știu cât la sută dintre deciziile luate îi aparțin sau sunt inițiative ale consilierilor. Dacă sunt ale lui, e de plâns. Dacă vin de la consilieri, e de râs. Nu-l văd, bunăoară, pe Macron lansând programul „Franța Educată”. Sau „Franța normală”. Dar nici plecând la schi când mor oameni în spitalele care fac explozie, iar guvernul nu mai știe cum să mintă.

author avatar
Valentin Boeru
5.172 afisari

41 COMENTARII

  1. Traim intr-o tara condusa de un omniimpotent

    • Superb ! Articol de pus in rama si prezentat oligofrenilor de la Balaceanca sub patronajul eminentei cenusii Andrei Marga . Apropo , articolele astea se si platesc ?

  2. un traficant ucigas de copii si un criptocomunist fanatic asociat tortionarilor de teapa lui lazar care i-a si acopeit infractiunile pe principiul o man spala pe alta.

    • PRESEDINTELE ROMANIEI ESTE OMNIIMPOTENT , PROST , UCIGAS DE COPII , CRIPTOCOMUNIST FANATIC ASOCIAT TORTIONARILOR ? Kostea , dihorule rapanos , posteaza decent , vrei sa se supere boerasul si sa inchida rubrica comentarii ?

  3. Domnu Boeru,toata Tara stie ca sluga prea plecata a securistilor,partenera de nadejde Livia Stanciu,a fost insurubata la CCR drept multumire pt. ca Dosarul penal al lui Iohanis ,primarul Iohanis care-l impiedica sa fie ales presedinte,a fost tinut la sertar de catre madam. Dosarul a ramas fireste la sertar si acum.Drept multumire,Iohanis a facut-o judecator la CCR imediat cum a iesit la pensie. Daca poporul roman ar fi stiut in 2014 ca Iohanis are la activul de primar 43 Dosare penale ( mosmondite de Taica Lazar pe care ulterior Iohanis l-a facut Procuror general ); daca ar fi stiut poporul ca a infiintat la Sibiu FGDR-ul declarat ulterior ” mostenitorul-succesorul” GEG-ului,Grupul etnic german organizatie fascista nazista care trimetea evreii la Auschvitz dupa care le confisca averile mobile si imobile ;daca ar fi stiut ca primarul Iohanis presedintele fondator al FGDR-ului a aprobat in calitate de primar ca mii de imobile aflate in patrimoniul statului Roman (ca urmare a desfiintarii in 1945 a GEG-ului ) sa fie trecute in mod fraudulos,infractional in propietatea FGDR-ului in frunte cu Muzeul Brukerntal ( care numai el valoreaza un miliard de Euro): toata lucratura fiind finalizata ” legal „cu ajutorul infractional al unei judecatoare din Sibiu,”vecina mea”;evident ca nu ar mai fi putut participa la alegerile prezidentiale.Intrebarea este dece i s-a permis in 2019 sa mai participe la alegeri,desi aceste infractiuni intre timp devenisera cunoscute.Iar acum,Cocotatul la varful statului,se opune Legii de majorare a pensiilor,pe care tot el a promulgat-o fara obiectiuni,dupa ce si PNL o votase.Pe motiv ca nu sunt bani. Ca sa fie bani,da ba inapoi statului cei 360.000de Euro pe care I-ai furat pe chirii necuvenite,dela imobilul pe care ai incercat sa-l furi dela stat cu acte false.Dupa cum a stabilit Instanta de judecata.Asta este adevarul dovedit,cunoscut,despre marele luptator impotriva coruptilor,penalii cocotati la varful statului.Iar mai alaltaieri spunea CSM-ului ca „nimeni nu este deasupra Legii”.Sa ia aminte tot poporul,ca el este aparatorul Legii.

    • Valentin Boeru , tine-o tot asa , din marlanie in marlanie , ramai consecvent , persevereaza !

  4. Dincolo de faptul că e președintele generat de votul unor inconstienți si de calculatoare, Iohannis e un mare Nimic.
    Da, dar este un Nimic arogant, sfidător, cinic și autosuficient. Robotul perfect pentru a reprezenta interesele celor care i-au netezit calea spre cea înaltă funcție în stat.
    Nu poate fi suspectat de inteligență, așa cum nu cred că i-a detectat cineva, in șase ani, vreo urmă de empatie sau emoție.
    A născocit „Romania normală” , însă „normalitatea pe care o promovează e oripilantă.
    Dacă românii vor refuza in continuare sa-i vadă goliciunea, la sfârșitul mandatului va lăsa o Românie ruptă in bucăți, cu cetățeni muribunzi cerșind la porțile occidentului.

  5. Boerule , sa te citeasca toata Transnistria si care prost o mai pune botu la magariile tale , ia-te de mana cu Kostea Sugiuk Tiraspol si duceti-va la balamuc , acolo e locul vostru !

  6. Raionu m-a instruit sa postez cu pseudonime diferite ca sa prostim prostii si sa parem mai multi , eu m-am executat si am postat de sase ori , la 19:29 , 19:39 :07 , 19:39:46 ( record , doua postari pe minut ), 19:46 , 21:19 si 23:14 , sa vada lumea ca Boeru are admiratori si ii aproba balivernele . Sunt prolific ?

  7. SI CAND TE GANDESTI CA ERA ”FAN” PSD !!!! Ce la schimbat asa de a inceput dusmania asta fata de PSD ??? Unii spun ca ar fi futut-o pe CARMEN un PSD -ist si de atunci !!! Oricum O SA FIE foarte greu cu parsivul asta inca 4 ani !!!

  8. Werner borfasule,daca erea guvern PSD cu atatia morti arsi prin spitale urlai de te gasea dracii si demiteai 4-5 ministrii,dar acum e guvernul tau la putere si nu scoti o vorbulita,IDIOTULE !

  9. Esti genial Neacsule!!!Bravoooo!E cea mai buna poanta pe anul asta.Cred ca a prins sasu pe toapa-sa cu PSD-istu de are asa mare oftica pe ei.Lasand gluma la o parte,el este produsul comportamenului si gandirii unora dintre romani.Asa alegatori,asa presedinte,tradator de tara,arogant,incult,increzut si multe multe altele.Vedeti unde s-a ajuns cand nu-ti iubesti tara?????Si poporul sufera.Da si?????Cui ii pasa??????

  10. Articol execrabil , comentarii pe masura postate cu pseudonime diferite de acelasi Joleman (eroul lui Cinghiz Aitmatov din ” O zi mai lunga decat veacul ” ) .

  11. daca paltonul trebuia luat de francezi gestul este ok ,daca trebuia luat de un angajat mae gestul este gratuit.

  12. Poate se milostiveste Boje si ma teleporteaza intr-un palton de scanduri langa tatuka Iosif .

  13. Mariana Rarincu , ustensila propagandei PSD anti-Justitie , santajista judecatoarei Lidia Stanciu , A PIERDUT ASTAZI PROCESUL CONTRA ROMANIEI LA CEDO .

  14. De ce cititorii nu pot folosi pseudonimul ” livia ” , este rezervat numai pentru Kostea Sugiuk Tiraspol ?

  15. A.K – 24 , azi , 04-02-2021 , articol de Ioana Hurdea : ” CEL MAI MARE SALARIU LA STAT IN ROMANIA : 30.000 DE EURO PE LUNA PENTRU BOGDAN CONSTANTIN NEACSU , PRESEDINTELE CEC BANK ”.

    • Foarte bun , e dedicat special pentru hranirea orgoliului oligofrenilor si zdrentelor nostalgice care l-ar vota si acum pe Iliescu !

  16. Plavanu i bun fripturistilor.
    Cum se injidenea tara cu Dracila -Dracnia incepea emisia antena cu aci radiotv telavi cel mai poponaut oras din lume.

  17. Cel care posteaza ca fiind kostea Sugiuk si apoi naparleste la fiecare postare cu injuraturi si invective este insusi IOHANNIS Toata eruditia sa e culeasa de pe net si tare ma tem ca cel care le transpune este o sluga de a sa platita din banii romanilor

  18. Rau ai mai ajuns ba nene iohanus daca te pretezi la asa ceva Te faci de ras Vai de capul tau Ia exemplu de la presedintii statelor dezvoltate si care au conducatori nu muhaele nebune Siktir!

  19. Pe langa cele scrise mai sus, cea mai mare tradare a lui spanghel voda, a trecut neobservata si nebagata in seama de mamelucii de la psd, mortaciuni cum le zicea careva pe la televizor.La ppe-ul lui Merkel in palamentul european, s-o voteze pe Ursula von der Line ii mai trebuia un vot,sasu a pri,mit ordin sa dea guv.Dancila cu orice pret.Dancila a propus-o pe R.Plumb, pt.comisar european la trasportuti, la care i-au gasit bube.Cand l-au propus pe M.Pascu au zis ca nu le trebuie barbat ca vreau femeie.Au tot tras de timp pana au dat-o jos pe Dancila cu trdatorii din psd si cu ponta si taricianu care au ajuns la lada de gunoi a istoriei.Asa a ajuns nevasta lui cacara comisar la traspoturi si a votat ca sa iasa Ursula, Liposindu-le un singur vot.Sasalau trebuia suspendat de pe vremea lui Dragnea, care a a fost o molusca.Asa a ajuns umasa lu Merkel sefa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger