AcasăPoliticaCine are interes să arunce România într-un război cu Rusia?

Cine are interes să arunce România într-un război cu Rusia?

Ar trebui să fim apărați de NATO, ne-a asigurat de asta până și Radu Tudor, care vorbește de parcă ar avea linie directă cu Casa Albă, dar iată că din Italia primim vești îngrijorătoare, chiar alarmante. În cazul unui conflict general între Federația Rusă și Alianța Nord-Atlantică, trupele lui Vladimir Putin ar ajunge la București în 24 de ore! Colac peste pupăză, nici bine nu a apărut această analiză și  vedem că Emmanuel Macron vorbește, de la Bruxelles, în buza unui summit al liderilor europeni, despre scenariul în care România va fi călcată de șenilele tancurilor rusești.

Baza NATO de la Constanța va găzdui peste 10000 de militari din cadrul Organizației Atlanticului de Nord

Punând cap la cap informațiile din ultimele zile, ne punem întrebarea cine, oare, are interes să arunce țara noastră într-un război cu Rusia?

Dacă tot vor să-și măsoare forțele, de ce nu se duc francezii peste slavi și să ne lase pe noi în pace?! Că tupeu au destul, vedem. Ce le lipsește?

Raportul CEPA și dezvăluiri de la MApN

Tâmpeniile debitate seară de seară pe la televiziunile românești au ajuns și în „Cizmă”, iar prestigioasa publicație italiană Il Messagerro a ajuns să se întrebe ce-i cu Bucureștiul de „se pregătește pentru o escaladare a conflictului”. Ațâțarea focului a fost observată și de alții, iată.

Veștile nu sunt bune, dar măcar ne arată unde ne poziționăm – România este punctul nevralgic al Alianței Nord-Atlantice, arată Il Messagerro, care publică date obținute din raportul CEPA pe 2021, coordonat de generalul american în rezervă Ben Hodges, devenit între timp un fel de portavoce a intereselor uriașului complex militar industrial din SUA. E același Ben Hodges care nu scapă nicio ocazie să ne spună că trebuie să comandăm și mai multe rachete, tancuri, avioane, puști și orice mai are de vânzare conglomeratul „Pentagon SRL”.

„Mai puțin de 24 de ore pentru a învinge România. Acesta este timpul de care ar avea nevoie Putin pentru a ataca și cuceri Bucureștiul. Dificultățile de deplasare a trupelor și munițiilor NATO, influențele rusești în țările vecine și un punct slab în teritoriu ar face posibilă obținerea victoriei într-un timp scurt.

Posibilitatea unui atac rusesc în România înspăimântă NATO. Și pentru că, odată cu războiul din Ucraina, trupele Moscovei se află la mai puțin de 500 km de București. Mai exact în Crimeea. Iar gata de acțiune este și flota navală din Marea Neagră”, scriu italienii.

Focșani, poarta de intrare a trupelor ruse în țară?

Scenariul despre care se vorbește la Roma are legătură cu două posibile căi de atac asupra țării noastre.

„Cea mai îngrijorătoare este o operațiune terestră rusă prin Poarta Focșani, considerată cel mai critic punct pentru apărarea României, dar și cel mai slab element al frontierelor NATO. Este vorba de o parte cuprinsă între Dunăre și Siret. Potrivit experților militari, armata rusă, poziționată pe coasta de nord-vest a Mării Negre, ar ajunge în București în puțin mai mult de 24 de ore”.

În cazul în care Odesa cade, în pericol ar fi și orașele Tulcea, Galați și Brăila, aflate în prima linie a unei posibile debarcări a rușilor pe Dunăre, care vor controla porturile Izmail și Reni.

NATO ar trebui să intervină în ajutorul României prin desfășurarea Forței de reacție foarte înaltă (VJTF), dar o va putea face? Italienii scriu că o intervenție a „aliaților” în România „ar putea să nu fie atât de oportună”, din cauza situației precare a infrastructurii și a comunicațiilor. Nu mai devreme de 48 de ore, poate chiar 3 zile ar dura până când trupele NATO ar putea ajunge aici, arată raportul CEPA. Ar fi nevoie de mobilizarea între 60.000 și 100.000 de soldați, plus resurse considerabile de echipamente și muniție – până la 20 de milioane de litri de motorină și undeva la 12.000 de tone de muniție, greu spre imposibil de procurat și transportat spre România asemenea cantități.

Ce se spune și pare a fi o dezvăluire internă este că, dacă Moscova va ataca România, capitala București este ocupată în decurs de 24 de ore, atenție, potrivit unei simulări făcute la Academia Forțelor Terestre de la Sibiu, spun italienii.

Infrastructura României este depășită și nu poate face față nevoilor în caz de război; câteva rachete au pune la pământ Podul Giurgiu-Ruse, de pe Dunăre, caz în care țara noastră ar fi complet ruptă de trupele NATO din sudul Europei. Alternativa de pătrundere ar fi un sistem de barje pe Dunăre, dar deja vorbim de întârzieri importante, care s-ar putea dovedi decisive. Veștile n-ar fi bune nici dinspre Grecia, acolo unde portul Salonic este controlat (economic) de Rusia, cum la fel spun multe voci și despre Varna și Burgas, din Bulgaria. Prin urmare, trupele NATO ar trebui să ia în considerare utilizarea portului mai mic Alexandroupolis. Între timp, condiționarea politică a lui Vladimir Putin în Ungaria, Serbia și Bulgaria ar putea crea mișcări de protest și ar putea refuza accesul NATO la infrastructura de transport.

Soluțiile

În luna mai, UE a aprobat participarea SUA, a Norvegiei și a Canadei la inițiativa de creștere a mobilității militare. Costul este de 1,5 miliarde de euro.

Macron insistă: urmează România!

Și iată cum, peste noapte, România a ajuns subiectul central al discuțiilor la Bruxelles. Dar nu cu ceva pozitiv – toți ne plâng de milă, ca și cum Rusia deja ne-a cucerit. Avem o singură scăpare, după cum dau de înțeles „partenerii” occidentali, iar aceea e să investim puternic în armament, adică să le cumpărăm lor vechiturile.

Aflat la summit-ul liderilor europeni, Klaus Iohannis sigur l-a auzit pe Emmanuel Macron spunând că, după Ucraina, urmează România – „Dacă lăsăm Ucraina să piardă acest război, atunci Rusia va ameninţa, cu siguranţă, Moldova, România şi Polonia”. Cum era de așteptat, președintele nostru nu a avut nicio reacție, s-a prefăcut că nu aude ce spune Macron.

La fel de surd a rămas și la amenințările directe venite de la Moscova. Vestea că la Constanța se contruiește cea mai mare bază militară NATO din Europa i-a înnebunit pe ruși, care au spus că „MK” (Baza Aeriană 57 de la Mihail Kogălniceanu) va deveni o țintă.

Extinderea bazei de la Kogălniceanu este un proiect de 2,5 miliarde de euro, dar ale cărui costuri sigur vor trece de 3, undeva spre 4 miliarde de euro.

Vicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Consiliului Federației Ruse, Andrei Klimov, a spus că proiectul reprezintă „o amenințare”… pentru București! „Dacă românilor le place, este treaba lor, desigur, dar clubul sinucigașului NATO trage civilii de rând în astfel de aventuri, care se pot termina foarte rău pentru familiile și copiii lor. Nu încerc să sperii pe nimeni, doar raționez logic. Nu va fi niciun beneficiu pentru România din asta și vor fi mai multe amenințări, acesta este un fapt”. Baza NATO de la Constanța va găzdui peste 10.000 de militari din cadrul Organizației Atlanticului de Nord.

 

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.588 afisari

24 COMENTARII

  1. Rusii innebunesc in toate articolele ziarelor romanesti.
    In oglinda nu se uita nimeni?
    Cine e mai nebun decat nebunii: atatatorul la razboi!

    • Bai George chiar crezi ca Iohanis va fi presedintele Ucrainei? Nici macar al Romaniei nu este, decat pe hartie

  2. avem trei tinte in Bucuresti-palatul cotroceni, palatul victoriei s ipalatul parlamentului …..restul e …..TACERE !!!!!!

  3. cînd bagi batul la urs si îl scoti din hibernare exista riscul sa te sfîsie…asta fac ai nostri de vre-o trei ani….succesuri….

  4. am ramas necitit pana la capat, articolul ramane cu un picior in aer/se termina brusc, ca elefantul.

  5. CIOLACU ARE FIU? ARE …LA RAZBOI CU EL..
    CIUCA ARE COPII? ARE…LA RAZBOI CU EI..
    IN LINIA INTAI PLOZII PROFITORILOR DE DUPA 1990…INCLUSIV RADU TUDOR SI NEAMURILE LUI…CA NU DEGEABA II CURG BALELE A TURBARE CA VREA RAZBEL…PRIMA DATA PLOZII VOSTRI IN LINIA INTAI..
    NOI, MAI STIM RUSESTE SI MAI DISCUTAM, DUPA CE VA SUNT ADUSI COPIII VOSTRI PE DRIC..CA VOI ATI VRUT RAZBEL! SI NU NE INTREBATI PE NOI! COPIII VOSTRI SE BUCURA DE CEEA CE FURATI, SA MEARGA EI LA RAZBOI! SI VOI, CURAJOSILOR !

  6. Țările puternice din NATO au interes sa bage toată Europa în război pt că industria armamentului sta pe loc. Unde sa se consume muniția? Unde sunt deja conflicte sau unde se pot crea conflicte . Americanii se baga peste tot că , deh, ei apară democrația în țările în care nu a fost vreodată democrație. Dar muncitorii din industria armamentului au și ei familii care trebuie sa trăiască. Daca nu se produce nimic ei șomează. Și atunci sub falsa „apărare a democrației” vin ei americanii drăguții și fac ordine. Acum îi mai conving și pe alti fraieri sa intre in conflict. Macron face pe leul când de fapt el are o față mai degrabă de Gigolo. Mă tem că prostii care se prefac doar că ne conduc vor pune botul. Va fi vai de mama noastră. Românii să se țină bine pe poziții și să nu se lase antrenați în mizeriile altora. Suntem destul de săraci și amărâți și nu avem nevoie de așa ceva.

  7. Cine vrea?? Cine a stat cu Putin la masa ovala si cu el in saloane?? Cine imparte gazele cu ei deci ptofitul,nu altii decat nemtii,francezii,olandezii deci ocidentul.Mars!!E aceiasi tradare ale curvelor.

  8. MEDIA ROMANEASCA A DEPASIT NIVELUL CRITIC SI SE SITUEAZA DE CEVA VREME IN PLATOUL NUMIT POIANA LUI IOCAN !,ORCINE ISI DA CU PAREREA,CARE MAI DE CARE MAI PRAPASTIOS ,IAR CEI CARE MEDIAZA BARFA MEDIATICA CALCA IN STRACHINI FIIND DE FAPT NISTE HABARNISTI IN POLITICA EXTERNA ,IN CONFLICTE ,IN STRATEGII ETC.
    CARE MAI DE CARE AR VREA ROMANIA BAGATA IN RAHAT ! SI ODATA CU ASTA SA SE VADA CLAR CUM VA ACTIONA NATO CONFORM ATRTICOLULUI 5 ,TOTI VOR SA CAPETE UN RASPUNS DAR PE PIELEA ALTUIA .
    AMERICA A OFERIT MULTIPLE EXEMPLE DE RAZBOAIE SUB STEAG FALS ,UK IN FOND PRIMUL VASAL AL AMERICII A MAI JUCAT ROLUL DE MANA MOARTA LA CACIALMALELE DIN :IRAK IN LIBIA S-A ALATURAT FRANTA ,IN SIRIA, IN SERBIA S-A ALATURAT ITALIA .
    SE PARE CA IAR AMERICANII NE VOR VINDE CA SI IN 1943 la IALTA.

  9. Rusii n-ar avea nimic cu noi daca noi nu am baga batul prin gard: baze NATO, sprijinirea Ucrainei cu armament, politica tembela antiruseasca dictata de amerloci etc. Afara cu NATO din Romania, stop sprijinirii tarii neprietene Ucraina care ostracizeaza cetatenii romani adlati pe teritoriile romanesti detinute ilegal de Ucraina, refacerea relatiilor diplomatice normale si de colaborare economica cu Rusia, si va fi pace. Altfel, impinsi de la spate de adevaratul dusman Amerlocia, ne vom trezi cu tara distrusa asa cum e acum Ucraina.

  10. Axa vrea sa-si duca la bun sfarsit agresiunea declansat in 1941 impotriva rasaitului. Mai ales ca Rusia in urma masinatiunilor politice cu UE si tradarii conducatorilor ei din anii 90, este acum singura. Desigur ca romanii vor fi trimisi spre „Cotul Donului” sa-si faca datoria sau sa moara ca in 42.

  11. Axa vrea sa-si duca la bun sfarsit agresiunea declansata in 1941 impotriva rasaitului. Mai ales ca Rusia in urma masinatiunilor politice cu UE si tradarii conducatorilor ei din anii 90, este acum singura. Desigur ca romanii vor fi trimisi spre „Cotul Donului” sa-si faca datoria sau sa moara ca in 42.

  12. Vreti sa i zgandariti pe rusi, inconjurandu i cu baze militare, LUPTATI VOI CU EI, MANA PE PUSCA SI LA RAZBEL. VOI INSEMNAND KLAUS SI FAMILIA, CIOLACU CU FAMILIA, CIUCA CU FAMILUA, TOTI POLITICIENII CU FAMILIILE, TOATA ARMATA, SECURITATEA, JANDARMERIA CU FAMILIILE. CAND E INGROPAT SI ULTIMUL DINTRE VOI, NOI NE VOM APARA TARA, NOI POPORUL. SUCCESURI BAIETI, VA SUSTINEM. E VALABIL PT TOTI DIN HAIA SUAUENATO

  13. Speram ca RO va termina acest razboi mai rau decit Urkraina ,isi merita soarta iar zircoanele si hypersonice peste parlament si cotroceni sa elibereze si RO de dictatura Diavolului criminal ,homalau pedofil si drogat SLAVA Z

  14. Facem de un pariu ?
    Cum se termină mandatul ,Johanis fuge din tara și se stabilește în Occident !

  15. Nu exista prosteala asta, razboi separat Rusia – Romania sau oricare alta tara din NATO. Se ajunge, automat, la un razboi Rusia – NATO, cu optiunea nucleara pe masa. Si probabil ca se va ajunge la asta, pentru ca mass media ascunde acest adevar si tot instiga la trimiterea de trupe in Ucraina. Prostia e viguroasa si triumfa intotdeauna, fara a tine seama de consecinte. Dumnezeu cu mila!

  16. Ce dracu sa faca Rusia cu Rromanistanul? S-ar lega la cap degeaba. Este ca si cum tu l-ai lua la tine acasa in gazda gratis pe prostul satului.

  17. Nici un om normal nu vrea razboi. Doar cei mai bogati care obtin avantaje, si cred ca sant la adapost si lor nu li se va intampla nimic. Si mai sant si lingaii care cred ca vor ocupa pentru cativa ani un post la nato, ca tara intra in razboi nu ii mai intereseaza

  18. ROMANIA NU PARTICIPA LA NICI UN RAZBOI. VOINTA MILIOANELOR DE ROMANI E MAI PUTERNICĂ DECAT MINCIUNILE VOASTRE!

    va bag in chi z da ma-mii voastre cu razboiul vostru, cu tot.
    nu ne interesează pe noi nici de rusi, nici de nato!
    nu ne interesează nici de ukronazia!
    chiar deloc! nu e razboiul nostru!
    daca pentru români nu va fi pace, toti politrucii si leprele conducatoare din România vor ajunge sub glie.
    mai pf uteti voi neamul romanesc cu k katurile voastre despre război ca de data asta o s-o mierliti pentru toate mizeriile din 1989 pana acum.
    si vor fi spălate trădările si furaciunile voastre cu sângele vostru si al tuturor leprelor voastre care au beneficiat de pe urma lacomiei, imbuibarii si furaciunilor voastre.
    sua+ue+nato=BIG JUNK! WILD JUNK!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger