AcasăPoliticaChirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului...

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

sursa foto: ziaruldeiasi.ro

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel mai probabil, nu se așteptau.

E vorba despre Mihai Chirica, primarul orașului Iași, și despre Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Tricouri cu mesaj

Aproximativ 15 protestatari i-au întâmpinat fără să spună sau scandeze ceva, dar purtând tricouri pe care scria „Aeroportul este al ieșenilor, nu al penalilor”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

La insistențele personalului de ordine, protestatarii au plecat, după câteva minute. Chiar și așa, unii ar putea spune că demersul lor a fost remarcat suficient de bine.

Noul terminal T4 are o capacitate de procesare de 3,5 milioane de pasageri/anual. În 2023, traficul de la aerogara ieșeană a fost de 2,3 milioane de pasageri. Terminalul are o suprafață de 31.500 mp, fiind dispus pe trei niveluri. Ar mai fi de menționat, tot la nivel de detalii tehnice relevante pentru pasageri: sunt 20 de ghișee check-in, 8 sisteme de self check-in și 14 porți de îmbarcare.

Proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului Iași a fost implementat în 14 luni, având o valoare de 100 de milioane de euro.

author avatar
Andrei Coman
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger