AcasăPoliticaChiar și singur, Nicușor Dan aleargă tot pentru locul 2

Chiar și singur, Nicușor Dan aleargă tot pentru locul 2

Ca și Clotilde Armand, candidată la Primăria Sectorului 1, Nicușor Dan este ținut în viață doar de scandalurile din jurul lui. Șansele lui de a ajunge primar sunt cam aceleași cu cele ale Clotildei. Spre zero, deși matematic se poate și mai puțin.

Despre Nicușor Dan se spune că ar fi băiat isteț. Probabil, nu contest și nici n-am chef să verific. Surprinzător, însă, este că nici măcar acum, cu doi pași înainte de alegeri, nu își dă seamaîn ce rol a fost distribuit. Să alerge după funcție și să fie al doilea. Chiar și singur dacă aleargă.

Nici tenișii profesioniști nu-i garantează victoria

Dan Barna l-a vrut pentru Primăria Capitalei doar pentru a-l termina. Știe că, dacă va câștiga alegerile, va pierde șefia partidului. Și atunci, de ce să-l ajute? Nu are nicio noimă, așa că, joc de gleznă. De cealaltă parte, o poveste oarecum asemănătoare. Orban știa și el că, dacă s-ar fi înscris el însuși în cursa pentru primărie, ar fi pierdut sigur, având în vedere cât de mult iubesc PNL bucureștenii.Iar asta spune multe vizavi de rezultatele alegerilor. Pe de altă parte, Orban nu voia nici el să livreze un candidat cu sorți de izbândă. Ar fi rămas fără partid, acesta urmând a fi revendicat de către eventualul câștigător. Numele lui este cunoscut, dar îmi este silă să îl scriu. Aici situația e un pic mai complicată, căci Ludovic Orban are șanse să-i fugă partidul de sub picioare și dacă Nicușor Dan pierde alegerile. Și atunci, singura opțiune a fost să-l susțină de ochii lumii, exact cât să poată motiva, ulterior, că mai mult nu se putea face în fața unui electorat social-democrat încăpățânat, care o vrea pe Firea și-n sculare, și-n culcare.

Interesele, mersul lucrurilor și jocurile din culise au făcut ca Nicușor Dan să fie înghesuit într-un colț, unde i s-a aruncat în cap pânza de păianjen. Cu cât se agită mai tare să iasă, cu atât se încurcă mai abitir în ea. Este în situația în care, chiar dacă ar concura singur, ar ieși tot pe locul al doilea. Proiecte nu, planuri convingătoare nu, campanie de doi lei, în care atacurile sunt tema principală. Lumea vrea altceva. Din spate este înghiontit de scandalurile în care este prins. Este menținut cu greu în viață până la alegeri, altminteri, după cum a început să fie abandonat de cei cândva apropiați, lumea l-ar uita. Băsescu i-a promis șuturi în fund până face bătături. De Firea nu se poate apropia, nu are cum și nici nu are rost. Țipă Orban pentru el, dar știe și Nicușor că o face doar pentru a nu-i fura cineva locul al doilea de pe podium. Măcar al doilea să iasă.

author avatar
Valentin Boeru
1.227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger