AcasăPoliticaCheia formării Guvernului stă într-un singur minister. Iată portofoliul pe care se...

Cheia formării Guvernului stă într-un singur minister. Iată portofoliul pe care se bat PSD şi PNL!

rares bogdanSecretul formării Guvernului stă într-un singur minister. Iată portofoliul pe care se bat PSD şi PNL!

Rareș Bogdan a anunțat că liberalii discută cu ambele partide cu care ar putea realiza o majoritate – USR și PSD. El a adăugat că matematică arată că o majoritate cu PSD ar fi mult mai confortabilă și a spus că ”pentru țară trebuie să treci peste orice”.

Prim-vicepreședinte PNL a dezvăluit că PNL vrea să aibă Ministerul Justiției într-un viitor guvern, promițând continuarea reformelor:

Putem discuta despre reforma Constituției, reforma administrativ-teritorială. Sunt însă linii roșii pentru PNL – reforma justiției este pentru noi un punct nodal, nu vom opri reforma. Vom propune un ministru al Justiției acceptat de populație”. Şi PSD doreşte portofoliul de la Justiţie.

PNL vrea şi UDMR la guvernare

Rareş Bogdan a declarat că în cazul creării unei majorități parlamentare cu PSD, liberalii vor și UDMR în guvern cu 2-3 ministere.

Cel mai important pentru țară e să avem un guvern în 2-3 săptămâni. Sigur că Florin Cîțu are dreptul la opinie. Eu cred că e bine să luăm cât mai repede o decizie. PNL va da premierul, cum e absolut firesc, deși numele e exclusiv apanajul președintelui”, a mai spus Rareș Bogdan.

Reforma justiției este pentru noi un punct nodal, nu vom opri sub nicio formă reforma în Justiție. PNL nu va ceda Justiția și vom veni cu o propunere care va fi acceptată de toată țara. PNL este singurul partid care poate garanta că reforma în justiție va continua”, a spus Rareș Bogdan.

Ministerele de care liberalii ţin cu dinţii

Rareş Bogdan a precizat că și ministerul Dezvoltării, al Educației și al Agriculturii sunt minstere importante pentru liberali.

Am văzut și eu ce a declarat premierul Florin Cîțu, el a condus Ministerul Finanțelor și știe cât de important e pentru noi.

Așa vin și eu și spun că Ministerul Dezvoltării e vital, Ministerul Educației e important și el că avem România Educată, Ministerul Agriculturii e și el vital”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

author avatar
Andrei Ștefan
1.626 afisari

14 COMENTARII

  1. Din patuscinci incoace aici sta toata tara asta sub papuc stiu ei ca e arma si sperietoareaca cine o detine are decizia vietii lor si acum pe fata se ameninta cu justitia intre ei cu toate ca urla toti cu independenta chiriasull chiar a supus la referendum chestia!!! Daca chiar si ar lua meseria in serios justitiabilii chiar ne ar scapa de politruci!!!

  2. CIRCARUL SE VREA MINISTRU !! TEMBELUL SE VREA MINISTRUL JUSTITIEI !!.JOHANIS -HARTAPELE ,TAMBRE ,VREASCURI ,USCATURI ASTIA ITI SUNT ALESII ?

  3. Ce nu spune libidinosu’:
    1/ de ce trebuie sa dea PNL premierul ? Ce-i califica ?
    2/ de ce trebuie ca UDMR-ul sa fie in guvern ! Pentru niște deconcentrate din teritoriu si 2-3 secretari de stat, poate susține guvernul din afara lui, vrăjeala cu modificarea Constituției nu tine pentru ca nu se v-a modifica nici o virgula din Constituție in mandatul foarte nesigur a acestei făcături de guvern!

  4. fleacuri , sint intelesi , au protocoale secrete ! ati vazut vreun psd sa faca plingere penala unui pdl ? sau invers ? asta-i gargara pentru fraieri , nu se ating unii de altii !

  5. Un turnător nenorocit, rareș de la realitatea, un pdl-ist înrăit, la fel ca boc ală mic, porniți să termine pnl -ul…..cine toarnă ?????

  6. In cateva insailari, sulheticu, declara pompos, ca tot ceea ce fac ei acum e „pentru tara”. Dar cand va plimbati, langa, dealungul tarii, fara nicio masura de precautie sanitara, ca doar „tacutul natiei” declarase pandemia ingropata si cu prohodul (prezidential) , „cantat”, totul pentru inscaunarea imberbului balbait, unde era tara pe umarul careia va faceti ca plangeti azi??? Cand ati organizat faraonica adunare, iar fara nicio restrictie sanitara, doar pentru ungerea cabacului in frunte, iar apoi ati purtat molima in toata tara, unde eram NOI in ecuatie ??? Acum vreti sa reformati justitia… Care justitie ??? A mai auzit cineva de vreun dosar mai acatari, ceva, de cand purtati voi grija tarii. NUUUUU . Nici acum nu vadati seama ca santeti pe tobogan si santeti la mana ceea pe care o muscarati mai ieri. ??? Daca nu v-ati dat seama, intrebati „capuchehaia”(sic) pe langa „sultanul”(sic) PSD-ului.

  7. Se incalca Constitutia.S au depasit alea 10 zile de formare a unui guvern.
    Parlamentul trebuia dizolvat de mult.

  8. @ Valeriu Stoica nu mai cere în mod public depolitizarea justiției, ? Probabil că find de la PNL o considera că e „utilă” , ?

  9. & Daniel Funeriu insista că trebuie politizat totul, Valeriu Stoica că justiția să fie depolitizată, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger