AcasăPoliticaCentrala MAE, azilul de lux al diplomației române!

Centrala MAE, azilul de lux al diplomației române!

Ministrul „dolce far niente”

Războiul din Ucraina reașează piesele pe tabla de șah a diplomației. Pe scurt, lucrurile stau astfel – cine știe cum să se miște mai bine, câștigă pe toate planurile! Ei bine, în chestiunea refugiaților, te-ai fi așteptat ca România să țină capul de afiș al presei internaționale, iar aplauzele, atât de puternice încât să răsune în toată Europa! Dacă tot n-am contat la masa discuțiilor pe tema viitorului regional, primind doar o foaie de parcurs, în puncte, măcar aprecierile Occidentului pentru sprijinul acordat miilor de ucraineni fugiți din calea tancurilor lui Putin trebuia să le avem.

Iohannis a descins la refugiați Câteva poze și gata Oare când îl vom mai vedea la față

De unde! În Vest nici nu se știe despre taberele de refugiați de la noi și asta fiindcă România a fost lăsată baltă diplomatic. Centrala MAE a devenit, sub actualul ministru, azilul de lux al diplomației, un loc de muncă sigur, fără griji, presiuni și obiective!

În Italia, ca să dăm doar un exemplu, mass-media laudă ajutorul pe care Polonia și, atenție!, Ungaria s-au repezit să-l ofere refugiaților ucraineni.

50 de milioane pentru refugiați, fără decontare UE

Cui nu-i vine să creadă, să răsfoiască presa din peninsulă. Budapesta primește laude în condițiile în care, de fapt, le pune tot felul de piedici refugiaților, iar Bucureștiul, deși a cheltuit până acum 50 de milioane de lei cu transportul, cazarea și asistența medicală asigurate, este amintit în treacăt sau chiar deloc! Șocant, nu-i așa?!

Noul ambassador al României în Italia Gabriela Duncău Ce se va schimba

Dacă astfel stau lucrurile, ne gândim oare ce păzește aparatul nostru diplomatic? Strict pe cazul ăsta, ce face centrala MAE de la Roma? Și, mai departe de Italia, pe ce se toacă banii diplomației române din Occident? Pe sindrofii?! Pe parteneriate cu tot felul de ONG-uri care roiesc pe lângă ambasadele și consulatele noastre?! Cum este posibil să nu se vorbească aproape deloc în Vest despre sprijinul pe care România îl acordă refugiaților din Ucraina? Eforturile noastre, atât cele întreprinse de autorități, dar mai ales reacția societății civile ar trebui să fie arhicunoscute, prezentate cu regularitate în mass-media mainstream.

Acum mai mult ca oricând era nevoie de mobilizarea tuturor forțelor diplomatice pentru ca Occidentul să vadă cu adevărat ce înseamnă ospitalitate și de ce este capabil românul. De ce niciun cuvânt despre ajutorul pe care-l dăm ucrainenilor, de ce nu ne vindem imaginea mai bine? Ar fi trebuit ca marile redacții din Vest să fie „bombardate” zilnic cu invitații la conferințe și tot felul de comunicate de presă în care să se vorbească despre ajutorul pe care România îl dă în aceste zile. Bruxellesul s-a grăbit să înarmeze Kievul, dar a uitat de drama cetățenilor, și-a întors privirea de la copiii rupți de lângă tații lor, obligați să plece la luptă într-un război pe care oamenii nu și l-au dorit! Dar cinismul care caracterizează instituțiile europene nu ne mai surprinde, iar România, cu acest prilej, i-a dat o palmă Europei nepăsătoare, arătând empatie unui popor greu încercat.

Iohannis, ședință de shooting în tabăra de refugiați de la Siret

În timp ce Ungaria fură caimacul, iar ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, îi umilește cu regularitate pe urmașii lui Titulescu, Klaus Iohannis se trage în poze în tabăra de refugiați de la Siret. Să fim bine înțeleși, șeful statului a mers până acolo doar pentru o sesiune de shooting ce i-a fost organizată de consilierii zeloși angajați pe bani grei la Cotroceni! Deplasarea asta a avut drept unic scop satisfacerea vanității sasului, în niciun moment nu s-a gândit cineva că România ar putea fi văzută mai bine pe plan extern.

În același timp, însă, iată că Ungaria lucrează intens prin întreg aparatul diplomatic. Și, așa cum Tache scria în 8 februarie, „dacă Iohannis se dovedește «puturos» până și la îndeplinirea atribuțiilor prezidențiale, lucrurile stau și mai rău cu Bogdan Aurescu (…). Ministrul de Externe de la Budapesta este prezent în tot și în toate”.

A apărut Național – Italia, ziarul românilor din Italia. Se găsește la chioșcurile de ziare, în aeroporturi și în curând în magazinele românești din Peninsulă.

Accesați www.nationalro.it sau https://www.facebook.com/nationalitalia și veți fi la curent cu toate informațiile de ultimă oră despre comunitatea românească din Italia

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.087 afisari

3 COMENTARII

  1. Nici in sec 21 cand totul e in real time cum dreacu au fata asta de neam prost ungurii astia sa minta si cum naibii avem iarasi parte de maimutoi in post de conducere sa ne tina si noua partea buna a noastra!!! Noi i i am primit si le am dat de mancare niciun alt european la asa nivel.Ue daca nu vede macar asta sa di dea foc.

  2. Un articol pur și simplu tâmpit. Adică de ce nu se pune accentul pe goarna propagandei…
    În primul rând din rațiuni obiective – din motive istorice, geografice dau de optiune, prin România trec cca. 10% din refugiații ucrainieni. Majoritatea se îndreaptă spre Polonia pentru că e spațiul din care provin împreună: să mai amintesc împingerea frontierelor Ucrainei peste Polonia de către Stalin, la sfârșitul celui de-al doilea război mondial!?
    În al doilea rând România a făcut de data asta bine tot ce trebuia să facă: să ajute, în limita posibilităților, tranzitul amărâților din Ucraina sau să le dea drept de ședere. Ambele ipostaze soluționate exemplar.
    Iar dacă șeful statului merge în inspecție – și asta e bine. De data asta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger