AcasăPoliticaCele două ordonanţe pe care ministrul Agriculturii le-a semnat pentru protestatari. Ce...

Cele două ordonanţe pe care ministrul Agriculturii le-a semnat pentru protestatari. Ce se întâmplă cu utilajele fermierilor

Agricultura, pe urmele Tesla. Primul tractor fără șofer, dezvăluit în SUA

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, a spus că a încheiat un proces verbal cu fermierii români în care sunt incluse două ordonanțe importante pentru ei și care vor intra săptămâna aceasta în Guvernul României.

El a pomis că fermierii vor continua să primească ajutor financiar din partea autorităţilor.

Ce ordonanţe a semnat Florin Barbu?

Ministrul a susţinut că problemele fermierilor, care au fost discutate şi agreate prin procese-verbale, vor fi ”rezolvate” în şedinţele de Guvern următoare.

„Încă de sâmbătă am avut o întâlnire cu fermierii din zona Afumați. S-a încheiat un proces verbal prin care am abordat două ordonanțe foarte importante pentru fermieri. Săptămâna aceasta vor intra în Guvernul României.

Pe de-o parte asimilarea categoriei B cu TR și B1 cu TR1 și toate utilajele să fie înregistrate cu factură la primărie, fără a avea ITP.

Doi, am solicitat în procesul verbal pe care l-am încheiat cu fermierii din zona Afumați, inclusiv amânarea ratelor pentru creditele care sunt în întârziere”, a declarat Florin Barbu la Antena 3.

Barbu a adăugat că şi europarlamentarii români trebuie să intervină pentru a obţine derogări la Uniunea Europeană pentru fermieri, el amintindu-i lui Bogdan că sunt parteneri în coaliţie.

Din punctul meu de vedere, domnul Rareş Bogdan ar trebui să citească documentele care sunt aprobate în Consiliile de miniştri şi să facă chiar lobby asupra Parlamentului European şi Comisiei Europene pentru a aproba derogările fermierilor români.

Ministerul Agriculturii în două zile a rezolvat problemele, domnul Ciucă le-a rezolvat în 12 zile. Ăsta este mesajul meu către domnul Rareş Bogdan, europarlamentar PNL care face parte din aceeaşi coaliţie cu PSD”, a declarat Florin Barbu.

S-a lăudat cu ce a fost în 2023

Ministrul a concluzionat că ”fermierii români au toate problemele rezolvate”.

„Fermierii români au toate problemele rezolvate, aşa cum spuneam.

Acciza în agricultură este achitată de către Ministerul Agriculturii, în anul 2023 Ministerul Agriculturii a făcut subvenţii, plăţi directe către fermierii români de 3 miliarde de euro, Ministerul Agriculturii şi Guvernul României au subvenţionat cu 3,63 lei litrul de motorină, practic 50% din preţul la pompă în anul 2023.

Eu sunt convins că fermierii vor merge acasă, eu sunt convins că fermierii au încredere, pentru că atunci când PSD a fost la guvernare şi a avut Ministerul Agriculturii totdeauna a venit sprijin pentru fermierii români şi vreau să-i asigur pe fermieri că anul 2024 va fi cel mai bun an agricol atât din punct de vedere pentru ei, cât şi din punct de vedere al sezonului agricol 2024”, a mai zis Florin Barbu.

author avatar
Andrei Ștefan
386 afisari

1 COMENTARIU

  1. „Pe de-o parte asimilarea categoriei B cu TR și B1 cu TR1 și toate utilajele să fie înregistrate cu factură la primărie, fără a avea ITP”
    Fermierii sunt niste jegosi pentru ca nu s-au gandit si la taranii cu microferme si care nu au tractoare si combine sau remorci pentru a le inregistra la primarie. In schimb au motocultoare cu remorca cu ajutorul carora isi cara si ei bruma de recolta si cu care circula ilegal pe drumurile publice pentru ca nu sunt omologate si din aceasta cauza nu pot fi inregistrate la primarie. Puteau fermierii sa puna si acest aspect in discutii, dar ei nu pot si nu vor asa ceva de egoisti ce sunt. In schimb nu mai pot de tarisoara asta si de faptul ca ei trudesc cu spor pentru hrana romanului, de a ajuns o paine de 3-400 de grame sa coste si 7 lei !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger