AcasăPoliticaCel mai "de lux" turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus...

Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA

Klaus Iohannis a plecat luni într-o vizită în SUA, scrie BoardingPass, site specializat în știri din aviație. Şeful statului a folosit același avion de lux cu care a mai fost anul trecut în Africa și Coreea de Sud.

Liderul de la Cotroceni va efectua o vizită oficială în Statele Unite începând cu 6 mai 2024, potrivit informațiilor neoficiale.

Ar urma să zboare către Washington

Potrivit sursei citate, ”avionul va fi același cu care președintele țării a mai zburat în anul 2023 în deplasările oficiale din Emiratele Arabe Unite (martie 2023) și în „turneul african” din Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal (noiembrie 2023), dar și în aprilie 2024 în Coreea de Sud”.

”Iohannis își va începe călătoria luni, nu de la București, și va zbura, probabil, spre Washington DC cu un avion privat de tip Gulfstream G550 operat de Global Jet Luxemburg”, mai arată sursa.

Cheltuieli mai mari cu 24,5 milioane faţă de 2022

Lista celor 29 de deplasări externe efectuate de președintele Klaus Iohannis în 2023 este impresionantă. Președinția a cheltuit cu 24,5 milioane de lei mai mult față de 2022.

Deplasările lui Iohannis au costat Administrația Prezidențială anul trecut 8 milioane de euro. Preşedintele preferă avioane de lux, cu care decolează de la Sibiu, cel mai adesea.

”Toate deplasările mele sunt anunţate, oportune, în interesul României şi cu respectarea integrală a legislaţiei în vigoare”, a declarat recent Klaus Iohannis, cu privire la călătoriile sale.

Cjestionat pe seama cheltuielilor, șeful statului a ales să devină ironic: ”Nu ştiu cum definiţi un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”.

author avatar
Andrei Ștefan