AcasăPoliticaCei mai loiali fani ai lui Trump. Cine sunt „Băieții din...

Cei mai loiali fani ai lui Trump. Cine sunt „Băieții din primul rând”

Front Row Joes îl urmează pe Trump în toată America

La toate mitingurile lui Donald Trump există o categorie aparte de fani: cei care se îmbulzesc spre locurile din față, ingorând rezervările.

„Trump ne va privi în față, direct”, se entuziasmează Scott Knuth, un tip înalt care poartă un tricou „Front Row Joes”. Acești intransigenți se numără printre cei mai fideli susținători ai fostului președinte american, notează AFP. Scott a participat de 43 de ori la mitingurile lui Trump. Este un cunoscut al serviciilor de securitate. „Vor avea nevoie de un buldozer ca să mă scoată”, a declarat el sâmbătă seara,  cu mai mult de două ore înainte ca discursul republicanului să înceapă la Richmond, Virginia.

Marți, acest stat se va alătura altor aproximativ cincisprezece în „Super Tuesday”, o etapă importantă a  alegerilor primare dominate de Trump în Missouri, Michigan şi Idaho.

Dacă alegătorii ar vota astăzi pentru a-şi alege preşedintele, 43% ar vota pentru Biden, faţă de 48% pentru Trump, potrivit unui sondaj realizat la nivel naţional de New York Times şi Siena College.

Prima dată când  Knuth l-a văzut Trump a fost în 2015. De atunci, muncitorul în construcții a vorbit cu idolul său de opt ori. Prietenul lui Knuth, Edward Young, are în palmares 73 de mitinguri Trump. Vineri, a lucrat până la ora 18.00, s-a oprit la casa sa din New Jersey, apoi a condus spre sud până la Richmond ” toată noaptea în ploaie”. A ajuns la 4 dimineața pentru a prinde cel mai bun loc, fără să închidă un ochi.

Dar acest devotament față de Donald Trump are un cost. Edward își amintește de alegerile victorioase din 2016, pentru care și-a irosit banii cu transportul și cazarea.”Dacă campania ar mai fi durat o săptămână”, spune el, „aș fi fost ruinat”. Acum, nota de plată a ajuns la „mii de dolari” numai din ianuarie.

Dar, la fel ca Trump, căruia îi place să folosească o retorică violentă, Young se consideră un „războinic” ce luptă „într-o situație de război civil”.

Front Row Joes sunt suporteri uniți, un soi de club separat de noii veniți. În orice caz, oameni din toate categoriile sociale străbat America în lung și în lat pe urmele lui Donald Trump, eroul lor. Susțin că sunt „o familie”, dar unii își lasă acasă familia în weekend deoarece nu își permit costurile biletelor de avion. Atât Knuth, cât și Young se declară „dependenți” de etapele de campanie ale miliardarului.

De îndată ce Trump apare, spectacolul, „cel mai bun din lume”, este asigurat: o mare de șepci roșii, tricouri, steaguri și muzica „Proud to be an American”.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger