AcasăPoliticaCei de la USR PLUS n-au pierdut timpul și au discutat cu...

Cei de la USR PLUS n-au pierdut timpul și au discutat cu AUR. Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre moțiunea de cenzură – VIDEO

Cei de la USR PLUS n-au pierdut timpul și au discutat cu AUR. Anunț de ULTIMĂ ORĂ despre moțiunea de cenzură - VIDEO

Începând prin a aminti că premierul Cîțu a pierdut susținerea politică a USR PLUS pentru a conduce în continuare acest guvern de coaliție, purtătorul de cuvânt al formațiunii și, totodată, liderul de grup al deputaților din cadrul partidului condus de Barna și Cioloș a făcut referire la negocieri purtate cu AUR, despre susținerea unei eventuale moțiuni de cenzură. În tot acest timp, mesajul USR PLUS e că așteaptă ca Florin Cîțu să aleagă, totuși, facă un pas în spate.

”Înţelegem că mâine (vineri-n.n) ne vom întâlni în ședința coaliţiei, în care premierul Cîțu trebuie să înțeleagă să facă un pas în spate. (…) Cerem PNL să facă o nouă propunere de premier. (…) Nu se pune problema să facem schimb de ministere, tot felul de trocuri (…). Avem o structură a Guvernului, o structură a coaliţiei, nişte portofolii ministeriale şi aşa va rămâne. (…)

Deci, următorul pas e şedinţă de coaliţie. Dacă Florin Cîţu se agaţă de scaunul de la Palatul Victoria, aşa cum l-am pus în Parlament, îl vom da jos, tot în Parlament”, a avertizat Ionuţ Moşteanu, într-o conferinţă de presă.

Discuții cu AUR. Câte semnături au împreună

Totodată, oficialul USR PLUS a anunțat că s-au purtat deja discuții cu ”toate partidele politice” despre o eventuală moțiune de cenzură, inclusiv cu reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor.

Se știe deja că formațiunea USR PLUS are 80 de parlamentari, deci s-ar putea baza pe 80 de semnături în cazul în care se va ajunge să se aleagă un astfel de pas.

”Am discutat cu cei de la AUR, pentru a vedea dacă avem o variantă de a strânge semnăturile. Împreună cu AUR, avem 122 de semnături, deci putem depune o moțiune de cenzură. Rămâne să discutăm despre text”, a menționat Moșteanu.

”Bineînțeles aș vrea să nu ajungem aici, dar asta depinde de maturitatea politică a lui Florin Cîțu”, a conchis liderul deputaților USR PLUS.

Pentru inițierea unei moțiuni de cenzură ar fi necesare cel puțin 117 de semnături ale parlamentarilor – VEZI AICI.

226 afisari

2 COMENTARII

  1. O alianta Aur Usl e imposibila deoarece o grupare politica e conservatoare iar alta e progresist stanga.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger