AcasăPoliticaCEARTĂ pe Constituţie, în Parlament! George Simion a dat peste nas coaliţiei...

CEARTĂ pe Constituţie, în Parlament! George Simion a dat peste nas coaliţiei de guvernare

simion georgeCEARTĂ pe Constituţie, în Parlament! George Simion a dat peste nas coaliţiei de guvernare

George Simion a mai deschis un câmp de bătălie cu coaliţia de guvernare. De data asta, miza este Constituţia României. Liderul deputaţilor AUR a spus că nu este de acord cu modificarea Constituţiei, menţionând că actuala lege fundamentală este bună şi „trebuie apărată de uzurpatori atât de aici de la Bucureşti, cât şi de la Bruxelles”.

Simion a ţinut un discurs la şedinţa solemnă dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei.

A contestat măsurile din pandemie

Noi nu suntem de acord cu faptul că trebuie să se producă o federalizare sau regionalizare sau cum doreşte unul sau altul din partidele şi organizaţiile guvernamentale care sunt în Parlament astăzi.

Nici pentru punerea în acord cu anumite prevederi europene. Noi credem că a noastră Constituţie este foarte bună şi unele încercări de încălcare a Constituţiei, cum a fost înlăturarea Avocatului Poporului neconstituţional, au fost stopate”, a afirmat Simion.

El a spus că dreptul la învăţătură prevăzut în Constituţie nu a fost asigurat şi a făcut un apel ca drepturile fundamentale ale românilor să nu fie „călcate în picioare”.

Vedeţi că pierdem o generaţie pentru că dreptul la învăţământ, dreptul la învăţătură trebuie asigurat.

Din păcate, nu a fost asigurat de statul român prin hotărâri de guvern care sunt aduse aici în Parlament şi noi trebuie să le ascultăm şi din păcate nu putem interveni asupra stării de alertă.

Încetaţi să încălcaţi în picioare drepturile fundamentale ale românilor şi începeţi să respectaţi Constituţia, nu prin şedinţe solemne, ci respectând Constituţia şi eliminând orice formă de obligativitate asupra românilor”, a adăugat deputatul AUR.

Dan Tănasă a atacat UDMR

Deputatul AUR Dan Tanasă a afirmat, la rândul său, că au fost încălcate articolele din Constituţie referitoare la teritoriul României, simbolurile naţionale şi limba oficială, PSD şi PNL „tolerând atitudinile absolut inacceptabile ale UDMR”.

Articolul 3 din Constituţia României vorbeşte de teritoriul României care este inalienabil. Din păcate, în ultimii 30 de ani atât PSD, cât şi PNL şi UDMR au permis vânzarea pământului românesc către străini la un nivel demenţial.

Din păcate, suntem poate unicii în lume care ne-am înstrăinat pământul şi am vândut, ne-am trezit într-o situaţie în care am permis încălcarea art. 3 al Constituţiei. Art. 12 vorbeşte de simbolurile naţionale ale României, art.13 vorbeşte de limba naţională, de limba română.

Eu am câştigat câteva zeci de procese în instanţele din România prin care am încercat să impun respectarea limbii oficiale de stat. Din păcate, atât PSD, cât şi PNL aţi tolerat timp de 30 de ani atitudinile absolut inacceptabile ale UDMR atunci când vine vorba de simboluri naţionale şi de limba oficială de stat în România.

Aţi permis, domnilor, ca în Transilvania, practic în multe zone limba maghiară să devină practic de fapt limbă oficială de stat şi permiteţi în continuare, dragi colegi de la PSD la PNL. Limba oficială de stat nu este negociabilă cu nimeni şi nici simboluri naţionale. Astea le puteţi spune colegilor de la UDMR”, a adăugat Tanasă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.818 afisari

7 COMENTARII

  1. Aici nu sunt de acord. Federalizare trebuia sa se produca demult de pe la 1856. Noi nu suntem o natiune unitara si incercarea de a face un stat national unitar cu forta nu a dus decat la catastrofe in toate domeniile dar mai ales cel psihologic. Tineti minte o mie de bordeie o mie de obiceie are un fundament extrem de solid.

    • Ba suntem mai mult decat UNITARA,oricat de mult nu v-ar placea!Dezbina si stapaneste” !”Federalizarea” asta e cusuta cu ata alba!”Catastrofe psihologice”?!Ce gaselnita,vorbe in vant.unde dai si unde crapa.

    • Nu vreau sa intru in polemica. Mentionez doar ca ar trebui studiata putin istoria veche a acestui stat unitar. Da, sunt minoritati care au gasit un camin primitor.Mergeti la izvoare !
      Un om demn se gandeste la binele tarii .Statul federal se tine cu dictatura mascata de o falsa si ipocrita democratie.

  2. federalizarea este revenirea la vechile imperii . cei ce-si doresc asta probabil n-au facut scoala si istorie si nu au auzit de ex de imp Austro-ungar si ce bine am dus-o . de bun ce a fost ,a fost abolit .

  3. Nu este destul ca avem o multime de Cozi de topor Cocotate la varful statului mafiot esuat care stau capra in fata strainilor cu capul plecat si coada saltata.Dar ar vrea sa o faca ” legal,constitutional”. Popor de natangi,la „Duminica orbului ” 90% de idioti au dat Tara pe mana securistilor. Tineti minte,” n-ati mancat salam cu soia,noi muncim nu gandim,nu ne vindem Tara”. Lozinci securiste,parca ei mancau salam cu soia. Asa,nu va vindeti Tara. Dar cum dracu se face ca ea este vanduta zi de zi,tagma jefuitorilor va rade in nas,si voi tot cu ei ! Vorba marelui nostru sculptor Constantin Brancusi,” v-am lasat saraci si prosti,acum va gasesc si mai saraci sji mai prosti”.

  4. Lasa-i bai Simion, sa incerce karpele astea de criminali de la guvernare ceva miscari gresite, o sa vada ei cum e sa stea pe stalp, sus pe stalp, sigur o sa le placa !! Jos cu Maskarada Nazista-Progresista !! Vine macelul cel mare, scapa numai cine si care poate, restul vor ajunge cu totii carne de tun !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger