AcasăPoliticaCe va întâmpla, la nivel de restricții, în noaptea de Înviere. Iohannis:...

Ce va întâmpla, la nivel de restricții, în noaptea de Înviere. Iohannis: Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică

Ce va întâmpla, la nivel de restricții, în noaptea de Înviere. Iohannis: Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică (sursa foto: presidency.ro)

”Nu vor fi restricții suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă, în noaptea de Înviere vor fi mai puține restricții, fiindcă ne dorim ca oamenii să poată merge la biserică”, a ținut să precizeze, miercuri, Klaus Iohannis.

După ce a fost să vadă personal cum stau lucrurile la centrul mobil de vaccinare din Afumați, primul astfel de centru mobil dat în funcțiune, în cadrul noii etape a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 de la nivel național, președintele a făcut o serie de precizări importante cu privire la apropiatele Sărbători Pascale ortodoxe.

Nu e nevoie de declarație completată

Una dintre ele – aceea că oamenii care vor merge la slujbă în noaptea de Înviere nu vor avea de completat declarație pe proprie răspundere, cum se întâmplă în restul zilelor în care sunt valabile, pe durata stării de alertă, restricțiile de circulație pe timp de noapte. ”Ne pregătim cu toții de marea sărbătoare a Învierii Domnului și vreau să ne pregătim foarte bine nu doar acasă, ci vreau să ne pregătim foarte bine în societate. Și pot să vă spun de pe acum câteva lucruri certe care au fost discutate cu reprezentanții Bisericii, în special cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe.

În noaptea de Înviere restricțiile de circulație se ridică, așadar creștinii vor putea să participe la slujbele de Înviere. Nu vor trebui să completeze declarații, vor merge pur și simplu la biserică. Deci, repet – în noaptea de Înviere fiecare creștin poate să meargă la biserică dacă dorește”, a punctat liderul de la Cotroceni.

Iohannis: Biserica va organiza slujba așa cum este datina

Mai mult, președintele Iohannis a ales să mai lămurească un lucru, ce ține de această dată de organizarea slujbelor în lăcașurile de cult. ”Biserica va organiza slujba așa cum este datina. Nu ne amestecăm în felul în care vor fi organizate slujbele la biserică. Știm cu toții că prima parte a slujbei se ține afară, după care o parte intră în biserică. Creștinii merg la biserică să participe, să ia Lumină, să ia Paștile, și eu îmi doresc, și așa vom organiza lucrurile, ca totul să se desfășoare în liniște și în bună rânduială.

Aceste lucruri sunt deja prevăzute în Hotărârea de Guvern pentru starea de alertă care este acum în vigoare și nu vor exista modificări în aceste reglementări”, a mai fost auzit spunând primul om în stat.

Cîțu: Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială

Declarațiile președintelui Iohannis au venit pe fondul întrevederii pe care a avut-o premierul Cîțu, miercuri, de la ora 11.30, cu reprezentanții cultelor religioase din România, întâlnire convocată tocmai pentru a se pune la punct detalii cu privire la organizarea slujbelor din noaptea de Înviere. Dar care, până la momentul de față, nu a fost urmată de vreun mesaj public din direcția Executivului.

Recent, prefațând aceste discuții, șeful Guvernului spunea că slujbele vor fi ”în afara bisericii, cu distanțare”. ”Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, trebuie să fie pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etc. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu acolo și atunci vom lua cele mai bune măsuri”, declarase șeful Guvernului, la un post de televiziune.

author avatar
Cristina Stefan