AcasăPoliticaCe ușor de păcălit sunt românii

Ce ușor de păcălit sunt românii

A fost de ajuns ca președintele să se vaccineze. Brusc, România a devenit alta. Dintr-o dată a scăzut numărul de îmbolnăviri. A scăzut și numărul morților de Covid. Ba chiar și Arafat a căpătat trăsături aproape umane, lăsând la o parte țâfna și virusologia pe care nu a studiat-o.

După mine, dacă este președintele tuturor românilor, după cum anunța la începutul fiecărui mandat, trebuia să se vaccineze după fiecare meridian orar unde trăiesc români. Meridianul și vaccinul. Chestia aia cu reluarea la știrile de prânz, de seară, de noapte și ori de câte ori televiziunile au gol în program nu-mi spune nimic. La fel și Cîțu și oricine mai important s-ar fi vaccinat. S-a vaccinat președintele. Și? Mai departe? Este un exemplu de urmat? De ce? De când a devenit Iohannis un exemplu de urmat? Ce să iau de la el ca model? Tricoul? Exclus, am unul identic. Pantofii? Nici ăia, tot 46 port și eu. Cred că și aceeași marcă. Pantalonii și ciorapii? Am și eu, aceeași culoare și același model.

Președintele și-a arătat brațul stâng, cu mușchii din dotare. Și? Și nimic. Numai că țara mai avea puțin și o dădea în sărbătoare. Nu-i mai vedea decât deltoidul în care i s-a înfipt acul. Aprecieri, elogii, braț lucrat, mână de președinte, de parcă restul românilor nu ar avea brațe sau mușchi. Ce porcărie! Ce tâmpenie! Este aceeași mână din care țâșnea obraznic degetul când o acuza pe Viorica Dăncilă, dar asta nu s-a mai văzut. Același entuziasm și când s-a vaccinat Florin Cîțu. Nimeni n-a băgat de seamă că este mâna cu care a nenorocit o țară când a semnat pentru împrumuturile de 35 de miliarde euro. Este aceeași mână care ne va arăta degetul mijlociu ca o plăcuță suedeză când îi vom spune că inflația ne omoară, că salariile și pensiile au nevoie de măriri urgente și că ne-am săturat de prostie și austeritate. Să te entuziasmezi când vezi președintele la vaccinare nu este un act de normalitate. O ține de România normală a lui Iohannis, dar pe cine mai interesează România lui normală? Națiune, iar te-ai lăsat păcălită. Ai fost la un pas de fericire doar pentru că ai și tu brațe, ca Iohannis.

author avatar
Valentin Boeru
2.731 afisari
Zenville

Ultimele știri

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...
proger